We run the bath #WeTheBathers 3.dio - Ilica

Od svih dućana, smatram da Ilica ima najbolji izbori #Celebration bombi za kupanje pošto su jedinstvenim izborom uspjeli uskladiti sve ukuse i zahtjeve lushiea ljubitelja općenito. Da ne duljim - zajednička postava kao i u Arena Centru, te Petrinjskoj ulici su bombe Black Rose, Groovy Kind Of Love i Marshmallow World... ono po čemu se ovaj preslatki dučanćek razlikuje (i po čemu baš rastura) su iduće bombe:

Melusine - kako se kaže drito u glavu! Ova mermaid bomba utjelovljenje je koliko Lush precizno i pomno bira inspiraciju i detalje za svoje kreacije. Prema europskoj mitologiji Melusine je bila vodeni vila koju su bogovi kaznili sa izgledom pola-žena i pola riba ili zmija. Njena najpoznatija inačica se našla kao logo za mega popularni Starbucks, a sada je utjelovila i ovu genijalnu zeleno-žutu kuglu. Sa mirisom Avocado Co-Wash-a, širokim ljuskicama i novom vrstom glittera - veći, zeleno-plavi, dostojni sirena.


Kitsune - je još jedna u nizu inspiriranih legendama i mitovima Japanske kulture. Osim što je kitsune i japanska riječ za lisicu - u narodnim pričama oni su bili svojevrsna magična bića sa sposobnostima pretvaranja u ljude, a kako bi starili stjecali bi mudrost i ekstra repove, čak i do 9 komada. Iz tog izgleda lisice sa 9 repova nastao je i popularni pokemon Ninetales. U obliku bombe za kupanje Kitsune više izgleda kao primamljiv keks školjkica. Kada se rastopi dosta sliči božićnoj Princess bomb bomb sa blagom narančastom vodom ispunjenom sitnim zlatnim šljokicama i slojem mekanog ulja na površini vode. Miriši gotovo puderasto sa mandarinama, pačulijem i cedrom.

Star Spell je bomba čije se polovice razdvajaju. Miriši na poznati A Bunch Of Carrots slatki miris koji sadrži limun, bergamot i buchu ulje (također ista esencija se nalazi u Pop pjenušavcu koji je izašao sad za Očev dan). Dvije polovice bombe bi se trebale pritisnuti pod vodom kako bi stvorile treću boju, također zbog ksantan gume ova kugla pod vodom je hladna na dodir. Zbilja mi je drago da je ovaj divan, kultni miris napokon našao svoj oblik u bombi za kupanje.

Golden Pear je miris koji se u zadnjih par mjeseci našao u nekoliko izdanja od božićnog Golden Pear sapuna do pjenušavca za Valentinovo - Open Your Heart bubble bra, a pošto je na Community Favorites izdanjima apsolutno razgrabljena sasvim mi je jasno kako je ovoj bombi bilo krajnje vrijeme da nađe mjesto u stalnom asortimanu. Na prvi šnjof možda će se činit čak i slabašna, no puni potencijal i svoju magiju otkriva tek bućkanjem u kadi.

Turmeric Latte je popularni napitak, tkz. zlatno mlijeko kojeg Britanci ispijaju u hektolitrima. Unatoč čestoj (pogrešnoj) pretpostavci "latte" dio ove bombe se ne odnosi na kavu, nego na mlijeko stoga sama bomba nema miris na kavu već na intrigantnu kombinaciju slatkog (vanilija, benzoin resinoid,tonka) i začinjenog (kurkuma). Uz sve to sadrži i dobru dozu kokosovog mlijeka u prahu koje smiruje i štiti kožu zaključavajući njenu prirodnu vlažnost.

Pošto je Ilica također i dućan gdje je baziran web shop preko njega je moguće doći i do 3 web ekskluzivne bombe.

Pirates Of The Carrageenan je pametna igra riječi na mega popularnu franšizu uz Lush twist pošto je "carrageenan" zapravo ekstrakt karagena kod nas najčešće nazivat ekstraktom irske mahovine što je u Rvata pomalo i pogrešno sve skupa jer irska mahovina uopće nije mahovina već vrsta morske trave. Ona se suši i melje, a potom dodavanjem vode nastaje emulzija pošto je karagen izrazito sluzav i viskozan, oduvijek se koristi kao odlična vegan alternativa želatinu. Miris ove bombe je sladak i pikantan pošto sadrži hrpetinu naranče, pačulija, sandalovine i ulje pimento bobica. Izgleda kao škrinja sa blagom i pomalo si mislim kako ti fkt i je.

Sushi bomba je odmah na izlasku iz Harajuku dućana izazvala debate na redditu. Naime sa svojom narančastom sredinom i pomalo bedastim opisom "hranjiva sredina" dosta ljudi je ostalo razočarano jer ne radi nikakav bath art, a voda je sivkasto-šljokičaste boje. Za početak narančasta sredina je komadićak FUN proizvoda, ovaj višenamjenski proizvod može poslužit od pranja kose, kao pjenušava kupka, za brijanje nogu, umjesto sapuna itd. Kao drugo, sama voda je više u stilu japanskih kupki koje su inače blagih mirisa i preferirano mliječnije boje. Mirisom nije ništa ekstra, jednostavna kombinacija sicilijanske crvene mandarine i slatke brazilske naranče služi za brzo razvedravanje. Ako tražite spektakl u kadi onda posegnite za nečim od gore navedenih bombi, ako vas zanima jednostavna kultura japanskog kupanja onda je tu Sushi.
I za kraj Kappa. Ova simpatična zeleno-plava kugla također ima korjenje u japanskom folkloru. Kappe su vodena bića, oblik malih demona - vražičaka, ponešto humanoidna, no većinom sa rukama i nogama prekrivenim plivaćim kožicama. Leđa im štite kornjačin oklop ili onaj sličan jastogovom, a na glavi imaju udubljenje u obliku zdjele sa vodom koja je zapravo izvor njihovog života. Ako Kappa prolije vodu ili se ona isuši - uginut će. Poznati su po svojoj ekstremnoj ljubavi prema krastavcima i sumo hrvanju, a malim japancima služe kao upzorenje oko plivanja. Zbog ove ljubavi prema krastavcima Kappa bomba za kupanje miriši upravo kao svježe narezani krastavci. Iako je unutra i hrpetina sicilijanskog limuna, po meni Kappa je skroz na skroz miris krastavaca. Poprilično neobičan miris, preslatka bomba, definitivno napravljena za one znatiželjnije.

Cijene:
Melusine - 200g/71kn
Kitsune - 200g/71kn
Star Spell - 200g/71kn
Golden Pear - 200g/71kn
Turmeric Latte - 200g/83kn
Pirates Of Carrageenan - 200g/71kn
Sushi - 200g/49kn
Kappa - 200g/71kn