Kitsune - lukava i svjetluckava bomba

Kitsune je japanska riječ za lisicu, također kitsune u japanskom folkloru je i lukav duh koji uz mjenjanje oblika između ljudskog i lisičjeg, također sa godinama dobiva mudrost i veličanstvene fluffy repove. Ako ste pak fan Pokemona onda vam je zasigurno poznat predivni Ninetales koji upravo prikazuje kako bi kitsune trebao izgledati.

Kada japanska yokai kultura nađe put do kupaonice u obliku Harajuku/Celebration bombi onda se nađe i nekolicina ekstra zanimljivih sa obzirom na svoje porijeklo i inspiraciju. Kitsune bomba za kupanje izgleda kao svjetluckavi keks u obliku školjkice sa dva uha. No, ovaj dizajn osim kao nod veličanstvenom izgledu spomenutog bića, krije i ekstra funkciju u nešto drugačijoj rotaciji same kugle tokom dodira sa vodom.

Sa kombinacijom zlatno-bež i bijele boje ova bomba nudi i svojevrstan doživljaj japanskog trenda mliječnih kupki sa nešto drugačijim twistom od regularnih Lush kugli pošto valovi pjene i boje idu više u smjeru nepravilnih kružnica koje usmjeravaju dva uheka prepuna šljokica.

Miris je također u duhu japanske kulture kupanja. Puderasta sicilijanska mandarina nema standardni miris citrusa već je uz benzoin resinoid (smola benzojevca) pretvorena u nešto iznimno slatko i bombonasto. Cedar i ulje pačulija se ne osjete, barem ne u svojem tradicionalnom smislu.


Iako su ova dva sastojka sama po sebi poprilično izražena kad su u drugim proizvodima, u Kitsune bombi oni se potpuno stope sa slatkoćom mandarine i smole benzojevca i više služe da bi dali egzotičnu podnotu, nego preuzeli cijeli miris. Unatoč jednostavnosti ova četri sastojka miris je iznimno bogat i daje natruhu luksuza koji se kasnije potpuno razvije i pokaže u ovoj kupki. Možda se nekima čini pomalo i dosadna pošto je Kitsune lišena poznatih Lush šarenih boja i trikova, no to sve nadoknađuje kvalitetom kupke. Osim pregršta šljokica kojih je solidno, sama voda je izuzetno njegujuća i mekana na koži.


Blaga mliječna boja ostavlja smirujući efekt dok se slatki miris mandarine i njegujuća ulja pačulija i cedra upijaju u kožu.Mislim da je uloga cedra i pačulija definitivno osjetnija u obliku njege, nego dodatka mirisa. Šljokice su obline i ima ih posvuda, ne zadržavaju se niti na koži niti na kosi, a sa stjenki kade se poprilično lako isperu običnim mlazom vode.

Kitsune kao i Princess Bomb Bomb može imati sloj ulja na površini vode, no nisam sigurna da li je to zbog moje upotrebe prevruće vode pa se sve stopilo u svjetlucavu mliječno-žutu kupku ili je Lush napravio promjenu u formulaciji stoga tog sloja uopće nije bilo. Sve u svemu Kitsune je simpatična bomba sa zanimljivom inspiracijom, genijalnim i inovativnim dizajnom koji pruža gomilu awwwww trenutaka dok gledate bath art u nastajanju i naposljetku kupku koja je vrijedna čak i tih paprenih 71kn pošto pruža pravi japanski spa trenutak. Miris je specifičan, razvedravajući i trajan, iako se nos može naviknuti tokom same kupke, vjerujte na izlazsku iz kade miriši tijelo, kosa, kupaonica i pola kvarta. Kitsune bi zaradio još jedan rep.

 Cijena: 200g/71kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, titanijev dioksid, ulje virginijske borovice (ulje cedra), miris, ulje sicilijanske mandarine, ulje pačulija, smola benzojevca, vinska kiselina, voda, sodium coco-sulfat, dipropilenglikol, sintetički floroflogopit, kokamidopropil betain, kositrov oksid, DRF alkohol, denaturirani alkohol, silica, benzil-benzonat, citral, kumarin, limonen, linalo, boja 77491, 14700, 45350