Strawberry Hill - evolucija bombi za tuširanje...

Bombe za tuširanje su relativno novi koncept koji je svijetlo dana ugledao sa dolaskom Lush Moods-a. Napravljene za one koji nemaju kadu ili jednostavno preferiraju tuš - ove male bombice su idealne za jednokratnu upotrebu, tj. u mom slučaju trokratnu. Bombe za tuširanje su napravljene tako da u jednom malom proizvodu dobijete sva esencijalna ulja i iskustvoj koje inače nudi jedna bomba za kupanje.

Prednost bombi za tuširanje je i njihova relativno niska cijena, a sa obzirom na moju hobbit visinu obično jednu bombu mogu koristi za tri tuširanja. Naravno i tu je bio proces pokušaja i pogreški. Ono što sam otkrila da su mi puno funkcionalnije ako ih prije upotrebe smrvim - razbijem na manje dijelove. Pošto su same po sebi relativno rahle i krhke vrlo lako se prepolove. Za slučaj da koristite cijelu samo stanete pod tuš, na dlanu držite bombu i pustite da se natopi toplom vodom iz tuša. Kad bomba počne fizzati pokupite pjenu i koristite za pranje.

Strawberry Hill je posljednja u ponudi ovih malih čuda za tuširanje. U sklopu proizvoda za Majčin dan uvrstili su je u stalni asortiman dućana iako se već za Valentinovo mogla kupit u sklopu jednog od unaprijed složenih poklon paketa. Pastelno ružičasto brdašce na sebi ima sitne udubine kakve inače imaju jagode, simpa dizajn, no kako su bombe za tuširanje pipkavo-rahlo osjetljiva stvar lako nestanu. 

Prva stvar koja me oduševila je naravno intenzitet mirisa. Iako se u dućanu možda ne osjeti tako jako - uzevši u obzir hrpetinu drugih proizvoda, kad se Strawberry Hill izdvoji na svježi zrak zaživi sa jednim od najfinijih mirisa, e sad, caka je u tome što bi se inače kategorizirao između Yummy Mummy (iznimno sladak, jagodičasto-vanilijasti) i sestrinskog Yummy Yummy Yummy (poprilično slične formulacije sa nešto više cvijetnim podtonom i manje slatkoće). 

Ova bomba leži na savršenoj polovici između ova dva mirisa i čini još veću zbrku sa inače presličnim aromama. Dok je bomba na suhom više miriši na Yummy Mummy - slađa, naglasak na jagode i vaniliju, no rastapanjem oslobađa se apsolut ruže i ulje slatke naranče i čini već gore spomenutu zbrku. U svakom slučaju miris je jedan od onih Lush specijaliteta koji jednostavno ostavljaju bez daha, a solidna količina  apsoluta vanilije i ruže, ulja naranče i pirea od šumskih jagoda djeluje jednostavno očaravajuće u ovoj kombinaciji. U dodiru sa vodom Strawberry Hill intenzivno pjeni i sasvim malena količina je dovoljna za tuširanje. Miris je zavodljiv i dugotrajan, drži se i solidnih 8-9h na tijelu. Nastala pjena ima i blagi eksfolirajući učinak što je uvijek plus bez obzira na tip kože. Bonus je svakako i činjenica da jedna bomba košta 33kn i ako se raskomada može poslužiti za 2-3 puta ili jednokratno za ekstra luksuzan tuširanac. Pošto se asortiman bombi za tuširanje trenutno širi, nadam se da će Strawberry Hill ostat i nakon prolaska Majčinog dana. 

Cijena: 25g/33kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, vinska kiselina, limunska kiselina, krumpirov škrob, natrijev lauret sulfat, algin, kalcij laktat glukonat, kokamidopropil betain, sojino mlijeko u prahu, apsolut vanilije, ulje divlje slatke naranče, apsolut ruže, pire svježe šumske jagode, voda, benzilni alkohol, eugenol, heksil cinamal, limonen, miris, boja 45410