Golden Egg - bomba i uljna kupka u jednom, Daenerys Targaryen approves

Ukratko opisano Golden Egg je misteriozan zlatni krumpir sa mirisom meda kojeg bučnete u kadu. U lushie riječniku to je jedna od najboljih Honey I Washed The Kids interpretacija mirisa sa pregrštom zlatnih šljokica i impresivnom njegom na koži.

Posebnost ovog proizvoda je i činjenica da kombinira bombu za kupanje i ulje za kupanje. Osim što je ekstra šljokičav Golden Egg je i ekstra mirisan. Honey I Washed The Kids je topli, karamelasto - medeni miris, poprilično prirodan i lagan, u hladnim danima djeluje umirujuće i zagrijava, dok tokom toplijih dana donosi dašak proljeća.


Upotreba meda u HIWTK proizvodima obično bi zakidala cijeli rang korisnika, no Golden Egg je vegan proizvod i tako dostupan svima.

Pri dodiru sa vodom ovaj mješanac bombe i ulja najčešće odmah potone na dno. Voda prvim naletom skine šljokice i ostavlja već spomenuti izgled mladog krumpira. Dok se rastapa vanjska ljuska (sastavljena od organskog kakao maslaca i ulja brazilske naranče) počinje bomba dio - Golden Egg se podigne na površinu i nastavi snažno fizzati.

Fair trade organski kolumbijski kakao maslac je lako topiv i odlično se slaže sa drugim maslacima i uljima, stoga je idealan za kupke i proizvode kojima je prvenstvena namjena hidratacija i omekšavanje kože. U Golden Eggu ima ga hrpetina i super je nadopuna bogatom maslinovom ulju, te mirisnim uljima bergamota, brazilske naranče i badema. Iako su bombe za kupanje Shoot For The Stars i Honey I Washed The Kids odličan primjer kako ovaj miris treba izgledati i djelovati, moram priznat da ih je Golden Egg ipak mrvicu prešišao. Kao prvo glitter unutra je ekstra, ekstra hipnotički privlačan. Sa mliječno-žutom vodom, med-karamela mirisom i sintetičkim šljokicama ovaj bath art je jedinstven i zanimljiv prizor pošto nekoliko nijansi žute pjene i zlatne šljokice podsjećaju na razliveno sunce, okej možda malo i na žutanjak. Ovisi koliko ste romantično (ili gladno) raspoloženi.


Pjena je gusta i mekana, zbog velike količine njegujućeg kakao maslaca i maslinova ulja ne zadržava se dugo na površini u obliku klasične pjene, ovo je više nusprodukt ako imate topliju vodu i uključen tuš. Kao što sam spomenula šljokice su nešto drugačije nego u standardnom izdanju.


Zlatni sintetički florflogopit je veći od klasičnog sitnog srebrnog (najčešće iridiscentnog). Veće šljokice u ovom slučaju znači i više awwwwww uzdaha jer se savršeno uklapaju sa svojim zlatnim odsjajem kroz *vanilja-puding-boja* vodu. Uzevši u obzir čarobnost Honey I Washed The Kids mirisa, bath art i njegu u samoj vodi, te cijenu ovog proizvoda - uopće me ne čudi zašto je ovaj šljokičavi krumpir tako popularna stvar. Definitivno bi si i Daenerys Targaryen trebala čopiti jednog.



Cijena: 100g/59kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, fair trade organski kolumbijski kakao maslac, limunska kiselina, laureth 4, vinska kiselina, natrijev lauret sulfat, miris, brazilsko ulje naranče, ulje bergamota, fair trade maslinovo ulje, kukuruzni škrob, bademovo ulje, ekstrakt gardenije, titanijev dioksid, lauril betain, kositrov oksid, sintetički florflogopit, silica, amil cinamal, butifenil metilpropional, citronelol, limonen, linalol, boja 77491, 47005, 19140:1