Princess Bomb Bomb - vrijedi li 119kn?


Ovog Božića dočekale su nas tri varijante duple bombe. Bomb Bomb je koncept dvodjelne bombe za kupanje koja je napravljena na takav način da možete iskoristi svaku zasebno ili sve skupa. Ovu foru Lush obično koristi kod dizajna Uskršnjih pilić-bombi ali ove godine su posegnuli za ovim formatom i u Božićnom asortimanu, pa su tako stigli Snowman, Princess i Santa u dvodjelnom izdanju. Sa pomalo urnebesnim dizajnom princeza se sastoji od glave sa kosom, krunom i dva oka koja su formulacijom uljne pločice, te ružičastog donjeg dijela koji predstavlja haljinicu. Kao što sam spomenula bomba je u dva dijela, no miris je jednaka kombinacija kroz cijelu strukturu, jedina razlika bi bila u tome ako koristite samo glavu da će vam kupka ipak bit mrvicu hranjivija sa obzirom na oči/uljne pločice, a ako koristite samo suknjicu da će vam kupka bit mrvicu intenzivnijeg mirisa. I dok su lik Djeda Božićnjaka i Snjegović tipični motiv Božića, Princeza je bila mrvicu neobičniji odabir karaktera, nekako nagađam da je više bilo tematski usmjereno na povezivanje sa ostatkom Božićnog asortimana koji je ove godine većinski u Snow Fairy priči. Kao i sa svim Lush kuglama koje dobiju oči, tako i Princess, Santa, Snowman, te sapun Strawberry Santa izgledaju slatko ali urnebesno. Poznato je da se Lush ne srami svog smisla za humor, a dizajn i imena nekih proizvoda su najveći dokaz toga.
Iako sam veliki zagovornih racionalnog trošenja Lush kugli ili ti ga - sve se daju prepolovit i prištedit, iz nekog razloga upravo ova koja je već prepolovljena morala je ići cijela. Pri ubacivanju u kadu odlučila sam se za slojevitost. Prvo je na red došla princezina glava. Iznimno brz fizzer, automatski je nestao dio sa krunom, dok su se žuti dio kose i plavi dio lica pretvorili u zanimljivu bombu. Pod iznimno brz fizzer mislim cca 2 minute nakon što završi otapanje ostaje mliječno žuta voda. Dodavanjem bomba - suknjice na postojeću obojanu vodu kupka postaje šarenija, a miris puno intenzivniji. Valovi ružičasto-ljubičaste sve više nadvladavaju vodu i umjesto očekivano zelene postaju intenzivno žuto-narančasta boja.


Iako su isti sastojci kroz cijelu kuglu, mislim da je suknjica ponešto veća/teža i da zbog toga miris više dođe do izražaja, kao i način kako ipak prevlada narančasta kupka. Princess Bomb Bomb uz novi dizajn ima i potpuno novu kombinaciju mirisa.

Bergamot, ylang ylang i smola benzojevca daju puderasti, slatki miris, dok ulje cedra smiruje sve skupa i daje biljniji, blaži miris više orijentiran prema cvijetnoj noti. Mirisom najprisutniji i najupečatljiviji su definitivno cedar i ylang ylang. Benzojevac je tu samo kao pojačivač slatkoće ylang ylanga, dok su ulje cedra i bergamot sami po sebi skoro neprimjetni, osim po samom učinku. Kad šnjofnete Princess Bomb Bomb ne budete osjetili direktno niti citrus miris bergamota, niti biljni miris cedra ali su i te kako prisutni po svojem djelovanju. Cedar je vidljiv na površini vode koja pomalo izgleda kao mirisna, pastel verzija naftne mrlje, a bergamot jer cijela kombinacija u vodi ima izrazito opuštajući i razvedravajući duh. Iz nekog razloga u hrvatskim dućanima i na hrvatskoj Lush web stranici sastojci nisu pravilno navedeni, stoga je ulje cedra skroz preskočeno. Za slučaj da ste alergični ili planirate pokloniti Princess Bomb Bomb imajte na umu da ipak sadrži cedar.


Sve skupa Princess Bomb Bomb jest investicija i 119kn se može činiti puno za bombu za kupanje, no u ovome slučaju dobivate dvije kugle, hrpetinu dobrih sastojaka koji pružaju solidnu njegu, te razvedravajuće i opuštajuće iskustvo. Boja i miris kupke nisu pretjerano Božićni unatoč vremenu izlaska ali možda je baš to pun pogodak da se predahne i makne od blagdanskog ludila. Šljokice su sintetičke i jako lagane, uz lijepi bath art ne zadržavaju se ni na koži niti na kadi, no zbog navedenih ulja i maslaca bit će vam potreban oprez pri ulasku i izlasku, te ispiranje ako imate porozniju kadu. Ova kugla mi se više čini kao prikladnije izdanje za proljeće, no eto dobro dođe za odmak od blagdanskih gužvi. 

Cijena: 119kn/200g

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, ulje bergamota, ulje cedra, ulje borovnice, ulje ylang ylanga, smola benzojevca, voda, titanijev dioksid, propilenglikol, sintetički florflogopit, benzil-benzoat, butifenil metilpropional, hidroksicitronela, limonen, linalol, miris, boje 47005, 45410, 14700, 17200, 45350, 42090, 77491, šećer