Dear John ... kristalno plavetnilo za Dan Očeva

U Hrvata, Očev dan je došao i prošao, taman kad je Lush Fathers day kolekcija osvanula na policama i webu diljem svijeta. Prije nekoliko godina pojavio se Dear John, miris koji je u jednom il u drugom obliku postojao još od prije 10-ak godina dok je Lush bio mini tvrtka pod imenom Cosmetic To Go. Proteklih 4-5g pojavio bi se tu i tamo u obliku parfema, pjenušave kupke, sapuna, gel za tuširanje i slično, no većinom ništa upečatljivo niti zanimljivo. Ove godine Očev dan je bio većinski u duhu ponešto izmjenjenog Dear John mirisa, iznimka su jedino Pop - pjenušava kupka i Crazy Train (šarena bomba sa old school mirisom pod imenom Prince i komadićkom papira za posvetu) koja nikad nije ni došla do naših dućana. Nova verzija ovog mirisa posjeduje poprilično pojačan začinski dio sa dodatkom kave, više-manje identičan onome u Cup O'Coffee maski za lice i tijelo.

Što se tiče same Dear John bombe, čini se da je tu više fokus na cijelokupnom dojmu svježine umjesto izravne začinjenosti. Jednostavna bijela bombica sa pet plavih točkica može se na prvu činit i dosadnom, no kao što je već poznato u zadnje vrijeme bijele, jednostavne bombe unutar sebe većinom kriju pregršt boje ili šljokica. Dear John bomba krije ovo prvo.

Nakon uranjanja u vodu, bomba poprilično snažno fizza ispuštajući valove prvo bijele, a potom plave pjene. Plava boja ostavlja tragove na sve strane i radi zbilja impresivan bath art. Krajnji rezultat postane kristalno plava kupka, slična jednoj od onih bajkovitih fotošopiranih morskih prikaza sa nekih Bahama ili Havaja.

Miris je već spomenuta mješavina ulja cedra (borovice), vetivera, korijandera i klinčića, no dosta je smanjenog intenziteta i ne dobiva taj Cup O'Coffee miris kao ostali proizvodi iz iste kolekcije. Glavna nota koja nosi (i osjeti se tokom cijelog kupanja) je korijander sa primjesom cedra, dok su klinčić i vetivert tek toliko u pozadini, više kao nota koja daje cjelokupni prizemljeni, šumski miris. 


U cijelosti, kupka ostavlja dojam svježine. Začinjeni i smokey miris odlično djeluje kao reset i kao priprema za dan ili počinak, ovisno u dobu dana kad ste je bučnuli u kadu. No, moram napomenuti da je lišena ekstra njega u obliku nekih ulja ili maslaca, stoga ako imate suhu kožu definitivno vam bude potrebna krema ili losion nakon kupke. Sa obzirom na izgled, miris i krajnji rezultat u vodi, mislim da je Dear John dobar poklon kako muškom dijelu, tako i ženskom dijelu publike... na kraju krajeva nakon napornog dana, svima treba osvježavajuće namakanje. 7.6/10 za dragog Johna, kristalno plava voda je zbilja lagunasto-vrijedna.

Cijena: 200g/59kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, vinska kiselina, ulje borovice, ulje vetivera, ulje korijandera, ulje klinčića, voda, vinski kamen, DRF alkohol, dipropilen glikol, sodium coco-sulfat, propilen glikol, kokamidopropil betain, citral, kumarin, eugenol, limonen, linalol, miris, boja 42090, 17200, 42090:2