Black Rose ... gothic galaxy san u kadi

Jedinstvena u buketu bombi - Black Rose odiše romantikom na sve strane. Jack Constantine, izumitelj u odjelu Lush bombi stvorio je ovu crnu krasoticu za svoju ljupku suprugu, te joj dodao Rose Jam/Ro's Argan miris kako bi crna ruža uistinu bila ruža, a i pošto je supruzi to omiljeni miris došla je kao odličan poklon za Valentinovo, good one Jack!😄

Potpuno crne bombe su rijetka pojava u Lush svijetu, stoga Black Rose osim spektakularnog izgleda donosi i crnu najavu ribanja kade nakon kupanja, no za bath art i veličanstveno namakanje se čak i isplati. Pri dodiru sa vodom ako bomba ostane na pravoj strani (moja se rotirala naravno na krivu), tokom fizzanja postoji mogućnost da crveni dijelovi na vanjskoj površini (šljokice i kakao maslac) ocrtaju ružu u kadi, umjesto toga ja sam dobila mini goth galaksiju, osobno se ne bunim jer mi je mini svemir u kadi definitivno veća fora nego ocrtana ruža.


Osim predivnog bath art-a Black Rose nudi i ponešto hranjiviju kupku. Mješavina ulja ružičaste damascene ruže, geranija, sicilijanskog limuna sa fair trade organskim kakao maslacem ostavlja kožu nahranjenom, mekanom i iznimno glatkom. Miris Rose Jam-a se prije svega odlikuje snažnom aromom ruže. Dodavanjem ulja sicilijanskog limuna i kakao maslaca sama damascenska ruža uz cvijetni štih dobiva i dozu gotove softiciranosti jer sam miris više nije isključivo ruža-cvijetni već dobiva i puderastu, trunkicu mošusnu stranu.

U obliku Black Rose bombe ovaj miris se odlično drži i na suhom i u vodi. Jedna je od najmirisnijih i najtrajnijih bombi koje su ikad izašle iz Lush radionice (za slučaj da ste u potrazi za super radiant osvježivaćem zraka - Black Rose je prava stvar pošto par tjedana drži prostor od 50m² mirišljavim kao da je sam Lush dućan), sukladno već navedenoj jačini, to se savršeno prenosi na kupku, kao i kožu/kosu poslje kupanja.


Negativne strane ove predivne bombe - kao prvo voda je apsolutno crna sa hrpetinom, i kad kažem hrpetinom, doslovce mislim hrpeeeeeeeeeeeetinom šljokica. Prosječan kupač i ne želi baš crnu vodu ili hrpetinu šljokica, meni je ovo jedna od najljepših bombi i na suhom i u kadi. Bath art je predivan, krajnja kupka je još magičnija. Ako niste u onom manjem postotku mračnjaka, ova bomba nije za vas. Osobno sam u tom postotku i ova bomba je nešto najmetal hardkor kul u povijesti svemira (a i izgleda kao tamni Batman svemir  u kojem bi se čak i on namakao❤❤❤❤❤❤❤❤).


Spomenula sam šljokice - ima ih posvuda-na sve strane-cijelo vrijeme, ostaju na kadi, ostaju na tijelu, ostaju na duši i još tjedan dana kasnije ćete ih nalaziti od kuhinje do kućnog ljubimca. Miris same kupke je intenzivan, nekima to može bit više distrakcija nego opuštajuća atmosfera, pogotovo ako niste fan Rose Jam mirisa. Naravno tu je i paprena cijena od 83kn, apsurdna skupoća Harajuku/Celebration bombi je van svake pameti, Black Rose je predivna bomba koja pruža vrhunski spa tretman i atmosferu, ali, osobno poslastica je koji si mogu jednom priuštit, pogotovo pokraj ogromnog broja novih bombi, a 83kn je jednostavno previše. I na kraju, ribanje kade. Crna bomba + šljokice znači nered, nije ništa predramatično ali ako vam je kada sa poroznijim stjenkama bude potrebno mrvicu više od samog ispiranja tušem, mislim da je to i zbog solidne količine kakao maslaca koji se priljubi uz stjenke. Sve u svemu, bomba je divna, preskupa ali divna. 10/10 čak i uz ribanje poslje.

Cijena: 200g/83kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, vinska kiselina, sodium coco-sulfat, apsolut ruže, ulje ruže, ulje geranija, sicilijansko ulje limuna, fair trade organski kakao maslac, voda, titanijev dioksid, propilenglikol, kokoamidipropil betain, lauret 4, sintetički florflogopit, kositrov oksid, kalcij natrijev borosilikat, dipropilenglikol, kumarin, citronelol, geraniol, limonen, miris, boja 77491, 77266, 17200, 42090, 14700