Open Your Heart - pjenušavi grudnjak sa šljokicama

















   

   "Open your heart to me, baby
                               I hold the lock and you hold the key,                    
  Open your heart to me, darlin
                I'll give you love if you, you turn the key..."

Jup, morala sam googlat i Madonnu i Open your heart i grudnjak prema kojemu je nastao ovaj pjenušavac. Moje znanje pop kulture je ravno 0, nisam se potrudila poslušati original pjesmu ali sam našla nekolicinu zanimljivih metal covera što mi je već bilo bliže srcu i lakše uhekima. Mislim hvala Lush ali ne volim te baš toliko. I da, naziv je bubble bra umjesto bubble bar, nije tipfeler na stranicama, ovo Valentinovo je jednostavno takvo. A što se tiče špičastih grudnjaka samo je jedna kraljica - Lara Croft, ostale ne priznajem.

Ono što Open your heart pak čini voljenim i ovako iščekivanim, nije porijeklo/inspiracija u pop pjevačici, već činjenica da ovaj pjenušavac krije zamamni Golden Pear miris. Oblikovan kao dva stošca trebao bi odavati počast Madonninom stožac grudnjaku, no kao pop tuntlek meni definitivno više izgleda kao vještičji pendulum (njihalo 😆). Pošto se sapun pojavio i ovaj Božić, a Valentinovo asortiman nešto požurio i prije sredine siječnja već bio na policama, sasvim je bilo logično zgrabiti oboje i iskoristiti za mega Golden Pear kupku.

Open Your Heart je pjenušavac u obliku bubbleroona što znači da su dvije jednake polovice spojene u sredini koju čini kremasti murumuru maslac. Dodatak murumuru maslaca, kao i solidna količina fair trade organskog kakao maslaca i shea maslaca, odmah u startu čine bogatiju kupku pogodnu za suhu ili osjetljivu kožu, no to također znači i da će se pjena zadržati puno kraće i da će je bit odmah puno manje nego kod tipičnih "suših" pjenušavaca. Sa 100g težine ovaj pjenušavac se može bez problema podjeliti i na dvije jednako luksuzne kade bez da izgubite i djelić atmosfere, mirisa ili mjehurića.

Pošto je mekše teksture lakše ga je zgnječiti i držati direktno pod mlazom vode, no ipak bih preporučila upotrebu sita. Pjenušavci u situ pod mlazom vode daju veću količinu pjene plus nema neugodnih i dosadnih mrvica koje se ne stignu rastopit i pobjegnu tokom direktnog gnječenja ispod slavine.
Ulja kardamoma, brazilske naranče i novokaledonijske sandalovine čine bogatu, slatku aromu kruške koja odiše određenom nježnošću i toplinom. Ovaj miris je simbol utješnosti i razvedravanja, a tjera hladnoću i tugu jednako dobro kako omekšava kožu i kosu. Ispod mekane pjene se krije blijedo-žuta boja vode koja neodoljivo podsjeća na nijansu pudinga od vanilije.


Kao što sam spomenula - izdašna količina maslaca znači da je kupka nešto teža, a mjehurići nestanu puno brže. Kod upotrebe cijelog Open Your Heart pjenušavca pjena izdrži 45 min prije nego nestane, sa polovicom je nekih 15-ak minuta kraće. Pozitivna strana je svakako miris koji jednakim intenzitetom prožima cijelu kupku bez obzira koliko dugo bili unutra. Kao i sa svim Lush proizvodima - što svježije to bolje, stoga nemojte previše čekati za upotrebu, Open Your Heart ima hrpetinu vrijednih maslaca i ulja čiji učinak je itekako očit već nakon samog ulaska u kadu, a što pjenušavac dulje stoji na suhom to mu pada učinak ulja i maslaca.

Za kraj, kroz cijelu kupku blistaju male zlatne šljokice koje se inače prvo vide na samoj površini pjenušavca, nisam mislila da će imat tako značajan učinak pošto nisu prožete kroz samu sredinu bubbleroona ali eto tu su, preslatke su i baš daju zlatnu atmosferu svemu. Kao pjenušavac rekla bih 5/10, kao kupka - 10/10.

Cijena: 100g/59kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, vinska kiselina, natrijev lauret sulfat, fair trade organski kakao maslac, murumuru maslac, lauril betain, miris, sintetički florflogopit, laureth 4, ulje kardamoma, ulje brazilske naranče, ulje novokaledonijske sandalovine, kukuruzno brašno, titanijev dioksid, organski shea maslac, ekstrakt gardenije, voda, silica, kositrov oksid, citronelol, kumarin, boja 77491, 19140, 15510