Cocoa - čoko zeko za ribanje života i duše

Kako se bliže Uskršnji blagdani, oko nas je sve više jajca, zečića i pilića. Uskršnja Lush kolekcija već je nekoliko tjedana na policama i zbilja ponudila je pregršt novih kupki i proizvoda za njegu tijela. Ovaj čokoladni piling za tijelo u obliku zeca prvi je Lush proizvod za koji mi je trebala nadljudska samokontrola da ga ne zagrizem. Na društvenim mrežama svako malo iskoči fotka nekakvog Lush ugriženog sapuna, pjenušavca, masažne pločice i sl. proizvoda i uvijek se malo nasmijem kako su ljudi blentavi i mahnem rukom, nikad mi nije bilo jasno što te spopadne da zagrizeš kozmetički proizvod, tj. nije mi bilo jasno dok nisam uzela u ruke Coca zeku.

Očaravajući čoko miris dolazi od kombinacije kakao u prahu, te male količine apsoluta vanilije i apsoluta mimoze. Dok je piling suh, miris mu je čisto čokoladni... kad se nađe pod vodom nešto više dođu do izražaja spomenuta toplina i slatkoća apsoluta vanilije i potom cvijetniji ton mimoze. No, ova dva mirisa su dobrim dijelom u sjeni kakao arome i jako teško dolaze do izražaja.
Cocoa je piling na bazi šećera i kao takav očekivala sam da će se iznimno brzo potrošiti, sasvim suprotno očekivanju ovo čudo je neuništivo! Prvotna namjera mi je bila (kao i Love Island) raskomadati ga i koristiti na taj način pošto je jako mala količina dovoljna za cijelo tijelo, no u zbrci i kaosu koji mi vlada kupaonicom prije idućeg tuširanja nije mi se dalo mrviti ga stoga sam ga cijelog smočila i pokazao se jednako učinkovit kao i razmrvljen. Negativna strana ovakve upotrebe je što se šećer skroz stvrdne i potrebno je nešto toplija voda i mrvicu vremena dok Cocoa postane dovoljno mekan za upotrebu direktno na koži jer je šećer sam po sebi relativno grub i oštar.
Ono sa čime Cocoa iskače u hrpetini pilinga koje se trenutno nalaze na tržištu je kao prvo odlično odrađen posao - ako tražite efikasan piling koji će odstranit odumrle stanice kože još od 93', dio duše i mamurluka iz 2000-ih, pa Cocoa je pravi piling za vas, skida apsolutno sve ikad. Sa druge strane božanstveni miris ostaje satima na koži što i nije tak uobičajno za pilinge koje na kraju stoje par minuta na koži i isperu se. Miris čokolade sa blagim natruhama slatkoće vanilije i mimoze zagrle vas na nekoliko sati sa takvim intenzitetom kojega bi se i skupocjeniji parfem posramio. Bonus bodovi idu za trajnost jer kao što rekoh neuništiv je i traje 10-ak+ poštenih tuširanja. Jedino negativno što moram napomenut je da između upotrebe zahtjeva sušenje, a tokom sušenja zna ostaviti tragove rastopljenog, ljepljivog šećera, u tom slučaju svakako preporučujem poseban tanjurić ili posudicu. 9/10 čoko hop! Eh da, postoji i prirodna kokos verzija sa mirisom Furze uljne kupke / Salted Coconut pilinga za ruke, zeko je bijele boje, zove se Coco i također košta 59kn.

Cijena: 100g/59kn

Vegan: Da

Sastojci: šećer, soda bikarbona, vinska kiselina, krumpirov škrob, sodium coco-sulfat, kakao u prahu, miris, apsolut vanilije, apsolut mimoze, apsolut kakaa, titanijev dioksid, kokamidopropil betain, sintetički floroflogopit, kositrov oksid, kumarin, heksil cinamal, hidroksicitronelal, izoeugenol, boja 77491, 15850:1