Avocado Wash nakon tisuću godina čekanja

Iako je uvođenje sve više naked proizvoda dovelo do značajnih promjena u odnošenju i samom utjecaju na okoliš, ovakva odluka također je reuzltirala i određenim nezadovoljstvom među Lush ljubiteljima tekućih proizvoda. Kako bi izbalansirali stanje, ekipa iz Lush Kitchena (aka Lush Oxford Street) ponudila je 7 novih tekućih gelova za tuširanje, od čega 4 već viđena i 3 potpuno nova izdanja. Jedan od unikatnijih mirisa koji se do sad mogao naći isključivo u obliku solidnog šampona je famozna aroma Avocado Co-Wash-a. Iako se avocado kao sastojak/namirnica nalazi u pregršt Lush proizvoda, samo u Avocado Co-Wash-u je izražen njegov osebujan i zavodljiv miris.

Sam gel za tuširanje više izgleda kao koktel namjenjen Ninđa Kornjačama. Sa svojom gotovo neonskom zelenom bojom automatski privlači pogled, dok se pod poklopcem krije razvedravajuća kombinacija avocada i bergamota, te dvije vrste ulja - litscee cubebe i tamjana. Na određen način miris mrvicu podsjeća na zelene Ki-Ki  bombone. Bergamot i tamjan daju prizemljeniju drvenastu notu kako miris ne bi bio pretjerano umjetan, dok ulje litscee cubebe daje tu voćnu, slatku, razvedravajuću notu. Miris gela je točno prenesena esencija Avocado Co-Wash šampona koji je nešto kremastiji i blaži od ostalih Lush citrusnih mirisa. Mala razlika između Avocado Wash-a i Avocado Co-Wash-a je ponešto voćnija aroma samog gela koji zbog toga djeluje i nešto više osvježavajuće na samu kožu tokom tuširanja.



Gel se čini vodenastije strukture od ostalih u ponudi, no sasvim malo ga je dovoljno za potpuno prekrivanje kože. Ako se koristi na spužvici stvara pregrš pjene koja je gusta i mirisna. Efikasno čisti kožu ostavljajući je mekanom, a sam miris se zadržava i par sati nakon tuširanja. Bila bi zbilja šteta da u budućnosti ne naprave parfemsku verziju Avocado Wash-a pošto je idealan za razbuđivanje osjetila i davanja određene doze svježine, razigranosti i razvedravanja. Avocado je stekao popularnost kao omiljena namirnica milenijalaca, međutim u upotrebi je još od vremena Azteca. Bogat je nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima A, B, C i E, te kalijem i lecitinom.


U kombinaciji sa tamjanom dijeluje osvježavajuće ali i hidratizira, te zateže i tonira kožu. Dok se ulje litsce cubebe i bergamota brinu kako bi koža ostala glatka i mirisna tokom cijelog dana. Manje primjetan ali jako bitan sastojak ovog gela je i ekstrakt karagena. On se inače nalazi u Lush drhtavcima tj. želeima za kupanje kao što su Karma, Woosh i Deep Sleep, a karagen samom Avocado Wash-u poboljšava strukturu kako ne bi bio previše vodenast, a opet dovoljno tekući za bolje rasprostiranje mirisa i hranjivih ulja. Kao što se već moglo primjetit iz ovog posta prepunog isključivo pohvala - jup, veliki sam fan Avocado Co-Wash mirisa i učinka. Problem kod takvih situacija je kako svaka najava i dolazak novog proizvoda sa istim mirisom može bit veselje ali i veliko razočaranje, na svu sreću ovaj gel se pokazao osobno pun pogodak i iznimno sam sretna što sam na vrijeme zgrabila svoj primjerak. 10/10 preporuke.
   

Cijena: 275g/155kn

Vegan: Da

Sastojci: voda, natrijev lauret sulfat, glicerin, natrijev kokoamfoacetat, lauril betain, miris, mliječna kiselina, ulje bergamota, ulje litsce cubebe, ulje tamjana, ekstrakt karagena, organsko ulje avokada, ekstrakt gardenije, svježi avokado, titanijev dioksid, propilenglikol, amil cinamal, cinamil alkohol, citral, limonen, linalol, klorofilin, CI 42090, boja 19149

Avocado posvuda:
Avocado-Co Wash - kruti šampon za kosu, Avobath - bomba za kupanje, You've Been Mangoed - uljna kupka, Jungle - kruti regenerator za kosu, R&B - leave in regenerator za kosu, Retread - tekući regenerator za kosu