Metamorphosis ... the last bath

Metamorphosis je jedna od najčudnijih bombi koje je Lush napravio. Inspirirana Rentless mirisom i umjetničkim opusom Tachowe Covingtona, Metamorphosis iza svoje neobične, sive vanjštine krije eksploziju boja. Kada se pojavila 2016.g na Lush Showcase-u pomela je sva ostala izdanja i ubrzo se našla na policama. Inače krajnost uobičajnim šarenim kuglama, Metamorphosis je sa čelično sivom vanjštinom i specifičnim mirisom apsolutna suprotnost normativu dućana. "Caka" sa ovom zanimljivom kuglom je to što njena atraktivnost brzo nestaje. Prvi problem je sam 3D dizajn kugle koji se zbog utjecaja zraka i držanja brzo mjenja, rahla kugla zbog toga postaje sve oblija i ravnija. Drugi problem je ono što inače muči sve tamnije kugle i pjenušavce - naime na svijetlosti ove boje iznimno brzo blijede.
U samoj vodi ove dvije stvari ne rade nikakvu razliku jer esencijalna ulja ostaju netaknuta i zaštićena unutar same bombe tako da je bath art i miris i dalje ono što ste platili 55kn. U dodiru sa vodom nakon vala sive pjene sa šljokicama dolazi do provale boja, žuta i zelena u velikim valovima okupiraju vodu dobrih 5 minuta, nakon čega dolazi i ružičasta i narančasta iz same sredine bombe. Miris se dosta promjeni u dodiru sa vodom, dok je bomba suha može dijelovati nešto začinjenije i oštrije, no u doticaju sa vodom omekšava i raspoređuje se u poprilično opojnu i zanimljivu kombinaciju. Glavna razlika nastane u začinjenosti ulja cimeta i ulja crnog papra koji sa blagom smolom mire djeluju stimulirajuće ali ne i napadno.  
Na žalost najveći problem sa ovom bombom ipak je upravo ta šarenost i eksplozija boja (kao i sa nekolicinom drugih na isti princip), činjenica je da za veselo namakanje u kadi većina kupača traži i veselu boju vode, a tu Metamorphosis zakazuje jer je voda ovisno o količine žute i zelene boje u najboljem slučaju depresivno žuto-smećkasta, a sa specifičnim "mračnijim" mirisom i ne tako velikom količinom ulja ne pruža ni standardno Lush iskustvo visoko-njegujuće kupke. Nakon četri godine Metamorphosis je umirovljen, iskreno se nadam da će ovaj miris zaživjeti opet u budućnosti u nekom malo boljem formatu.

Cijena: 200g/55kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, ulje crnog papra, ulje lista cimeta, smola mire, vinski prašak, sodium-lauret sulfat, voda, lauril betain, linalol, llimonen, miris, sintetički floroflogopit, titanijev, boja