We run the bath #WeTheBathers 1. dio - Petrinjska ulica

Prije par mjeseci se otvorio prvi dućan isključivo sa Lush bombama za kupanje. U Japanu! Znači Bogu iza nogu ako pitat sve nas obične ljude kojima je i 50kn za jednu bombu financijski i emocionalni podvig. Lush se voli igrat sa srcima (i novčanicima), a Lush Harajuku sa svojih 88 potpuno novih bombi za kupanje pravi je dokaz upravo toga. Europa, SAD i svi ostali kontinenti i planeti su ostali sliniti za divotama koje su Japanci postavili na pokretnu traku i besramno se smiješkali nama smrtnicima koji smo mogli samo gledati bombu za bombom. Ne, Japan ne dostavlja van svojih granica, već sam probala 😒. I tak prije par dana je došao Lush ročkas sa ogromnim dolaskom Celebration bombi za kupanje, jup, njih 50+ se pojavilo odjednom na Lush UK web-u, a paralelno sa time i u dućanima diljem svijeta. Pošto Hrvatistan ima samo 4 dućana u Zagrebu (sezonske ne računam jer nije sezona) i po jedan u Splitu i Rijeci, svaki dućan je dobio ponešto drugačiji izbor bombi. U sljedećim redovima donosim što se našlo u Lush dućanu -  Petrinjska 4, ZG.

Petrinjska 4, Celebration bombe

Jedinstven izraz ljubavi Jack Constantina (lush inventora) prema njegovoj ženi, ova apsolutno očaravajuća crna bomba sadrži hrpetinu organskog kakao maslaca koji dok se topi u kadi ocrtava oblik rascvjetale ruže, kupka je crna sa pregrštom šljokica i jesam li spomenula da ima uvijek softicirani Rose Argan/Rose Jam miris? Također, Black Rose bomba je zajednička svim dućanima, valjda su svi voditelji prodavaonice shvatili kakav je ovo mali dragulj za kadu. 

Druga zajednička bomba u svim dućanima je Groovy Kind Of Love, bomba duginih boja posvećena miru, ljubavi i pozitivnosti. Prvi put se pojavila 2017.g tokom Lush Summita, no tad je bila nešto drugačijih ( i slabijih) boja i mirisa. Prošle godine na Summitu se našla jako kratko, doslovce manje od 100 komada na nekoliko stotina posjetitelja i prodajom isključivo za humanitarne svrhe. Mislim da se ovo pokazalo kao odličan indikator za glavešine u Lushu pošto su je pojačali sa Pink Flamingo mirisom (ružino drvo, bergamot i ylang ylang) i jačim bojama i pustili na slobodu da širi ljubav u ovom zadrtom, netolerantnom i hladnom svijetu.



Marshmallow World je American Cream bomba za kupanje i zbilja mislim da je to sasvim dovoljno za reći. Ovaj miris su fkt svladali kroz nekolicinu zadnjih izdanja i još od Community Favouritesa kad se razgrabila kroz 11 minuta ova bomba je bila tiha patnja tisućama. Ne šalim se, tisućama Lush korisnika, tj. kupača.





Karma bomba za kupanje. Yup, zaljubljena sam u Karmu i sve sa tim mirisom, no u ovom slučaju moram se mrvicu zapitat da li je Karma Yantra financijski isplativa (a i efektima u vodi i na koži) sa obzirom da je razlika između bombe (49kn) i pjenušavca (55kn) sa tim da je pjenušavac liga za sebe i dovoljan za 2 kupanja?



 The Olive Branch je gel za tuširanje koji već desetljeće ima poklonike po cijelom svijetu. Ovaj jedinstven miris bergamota, limuna, mandarine i naranče sa dodatkom maslinova ulja i infuzijom lista vinove loze, već dugo ima bazu fanova koji čeznu i za drugim inkarnacijama mirisa. Bomba replicira gotovo sve osim infuzije vinove loze, od ponuđenih možda se čini najjednostavnija ali je nekako i najučinkovitija ako ste u potrazi za brzim oporavkom kako tijela tako i uma pošto citrusi su vražije dobri upravo za to.


Honey I Washed The Kids sam imala priliku ugrabiti već prošlog studenog, a pošto je trenutno u ponudi i Zlatno Jajce nekako mislim da će ovaj happy smajlić malo pričekati. Ako ste znatiželjni kakva je u vodi i što sve radi - baci oko ovdje => Honey I Washed The Kids bomba za kupanje - medena recenzija.


Tender Is The Night bomba za kupanje nudi istu kombinaciju vanilije, jasmina i ylang ylang-a, sa nešto jačim/slađim pristupom, pošto se na prvi šnjof čini kako ima nešto više vanilije. U kadi bomba pruža 100/100 Tender Is The Night mirisa, dodana u vodu razvija se potpuna aroma i prvotna slatkoća vanilije ispari i ustupi mjesto zavodljivom jasminu. Za one koji vole originalnu masažnu pločicu ili se samo žele počastit zanimljivim Valentinovskim iskustvom, ovo je pravi način. Tender Is The Night je prvotno masažna pločica koja datira još od Valentinova 2013. (ak se dobro sjećam), zbog senzualnog, profinjenog mirisa (vanilja, jasmin, ylang ylang) i Valentinovske etikete za čas je postala omiljena među onima koji preferiraju zrelije cvijetne mirise. Nakon toga je usljedio goli krem gel za tuširanje, također kao Valentinovsko izdanje prošle godine, a moram napomenuti nakon njega niti jedan goli gel nije bio tako dobre konzistencije i formulacije.

 I za kraj Harajuku - bomba koja je i pokrenula sve ovo. Nazvana prema ekskluzivnom Lush dućanu koji drži isključivo bombe za kupanje.  Smješten u Shibuya centru sa pregrštom bombi koje paradiraju na pokretnoj traci i u ogromnim akrilnim izlozima paralelno izazivaju zazubice i tugu svima nama kojima su (do sada) bile vječito nedostupne. Ova bomba je nazvana prema Harajuku pokretu koji kombinira duh i kulturu mladih Japanaca sa izrazito šarenopisnim modnim izrazom, all things kawaii, funky food, mačke i poprilično manga, gaming, Sailor Moon i pastel goth, sve u istom loncu. Harajuku bomba za kupanje nudi upravo super slatko, pastelno i veselo iskustvo. Potpuno novi miris vanilije, benzoin resinoida i naranče + hrpetina šljokica i zabavni bath art garantiraju kawaii iskustvo.

Cijene:
Black Rose - 200g/83kn
Groovy Kind Of Love - 200g/71kn
Marshmallow World - 200g/71kn
Karma Yantra - 200g/71kn
The Olive Branch - 200g/49kn
Honey I Washed The Kids - 200g/49kn
Tender Is The Nigh t- 200g/71kn
Harajuku - 200g/71kn