Golden Pear - sapun vrijedan zlata?


Tu i tamo, Lush napravi tako dobar proizvod da za njime prošvika cijeli svijet. Često su to određene magične bombe ili mirisi koju su toliko dobri da postanu must have sa kultnim statusom. Iako temelj i okosnica Lush postojanja i proizvodnje - sapuni su uvijek nekako zapostavljeni i dosta često im fali onaj faktor koji bi vas potpuno oborio sa nogu. Ima jako lijepih, ima jako mirisnih i ima onih koji imaju od obje kategorije po malo. Kada je prije dvije godine, prvi put na Lush Showcase, stigao Golden Pear - razgrabljen je kroz prvih par sati. Iste godine je uvršten u Božićni asortiman i vrlo brzo nakon toga postao jedan od najomiljenijih sapuna sa već gore spomenutim kultnim must have statusom.

Od pojave ovog zlatnog, gurmanskog sapuna, sam miris je postao "mirisna obitelj" za sebe, stoga se u raznim edicijama i inkarnacijama pojavljuje tokom specijalnih izdanja. Za početak izgled sapuna je upravo ono što mu ime kaže -zlatna kruškica. Dvije polovice sastavljene kao macaron čiju sredinu "ljepi" sloj murmuru maslaca. Sapun je obilno prekriven zlatnim šljokicama koje automatski privlače pogled. Dok je na vrhu umjesto petiljke dodan fair trade cjelovit klinčić kao simpa detalj koji zaokružuje cijeli dojam voćke. Sa druge strane tu je i Golden Pear aroma. Nakon dvije godine ovo je postala dobro poznata esencija koju toliki korisnici diljem svijeta obožavaju u svakom obliku. Najviše zaslužan je svakako pire od kruške koji daje tu vjerodostojnu notu mirisa prave voćke. Uz popriličnu količinu pirea od kruške tu su i kardamom, brazilska naranča za slatkoću, te novokaledonijska sandalovina kako bi povezala ostala ulja i produžila trajanje mirisa na koži. Zajedno ova kombinacija kruške, kardamoma, naranče i sandalovine daje aromu zrele, pomalo slatkiš-kruške. Miris je intenzivan, upečatljiv ali i nježan, te nekako utješan, poprilično se dugo zadržava na koži i odlična je podloga i za voćne i za cvijetne parfeme i losione.

 Iako je cijeli sapun prekriven izvana i prožet šljokicama iznutra, one su samo zanimljiv estetski dodatak na proizvodu. Ne ostaju ni na koži niti na stjenkama kade. Golden Pear je krcat bogatim sastojcima kao što su fair trade organski maslac, murmuru maslac, djevičansko ulje kokosa, te uljima kao što su ricinus, kardamom, naranča, sandalovina i bademovo. Ovaj spoj maslaca i ulja ga čine izuzetno hranjivim, hidratantnim i blagim na koži. Čak ni nakon svakodnevne upotrebe nema isušivanja, niti popratnog zatezanja na koži. Specifičan oblik kruškice možda se može činiti nespretnim na prvu, no sapun je dizajniran da svojim dimenzijama točno stane u dlan. Zbog kokosovog ulja i kakao maslaca, Golden Pear pruža solidnu, mekanu i mirisnu emulzijastu pjenu koja se lako raspoređuje po tijelu, dok murmuru maslac koji je smješten u središte sapuna pruža vidljivu hidrataciju i spriječava upravo isušivanje nakon tuširanja.

Golden Pear ima veliki plus jer se unatoč tome što je krcat maslacima i uljima - relativno brzo suši, te za razliku od nekih drugih gurmanski sapuna, ne smajnuje tako brzo kako je inače slučaj sa njima. Ne znoji se i ne ostavlja tragove šljokica ili boje tokom sušenja. Sve u svemu mali, zlatni sapunček čekira sve kategorije top proizvoda. Odlična je investicija sa obzirom na omjer cijene i dobivenog proizvoda, dugo traje, miris je božanstven i sapun jako zgodno izgleda. Golden Pear je tuširalica i poslastica u jednom.


Cijena: 89kn/100g (na Fiftaču u pola cijeneeee!)

Vegan: Da

Sastojci: voda, propilenglikol, fair trade organski kakao maslac, ekstra devičansko kokosovo ulje, organsko ulje ricinusa, natrijeva lužina, pire kruške, miris, glicerin, sintetički florflogopit, ulje kardamoma, ulje brazilske naranče, ulje novokaledonijske sandalovine, murumuru maslac, bademovo ulje, organski agava sirup, limunska kiselina, titanijev dioksid, soda bikarbona, kositrov oksid, silica, citronelol, kumarin, eugenol, limonen, boje 45410, 45350, 77491, fair trade organski klinčić