Furze - uljna kupka ili grmlje?

U pregrštu zanimljivih, šarenih i atraktivnih proizvoda ovaj mali biljni čupavac je kao posjetitelj sa druge planete. Furze uljna kupka zahtjeva specifični, kako bih rekla - mirisni ukus? Svoju kokosastu aromu dijeli sa Salted Coconut - pilingom za ruke, ovaj unikatni  miris prvenstveno dolazi jer je većinski sastojak Furza također kokosovo ulje.

Ukrašen sa 2-3 pupoljka amarant cvijeta i tijelom prekrivenim komadićima sušene bazge, više izgleda kao da pripada u vrt ili teglicu sa cvijećem, a manje u kupaonici. Pošto je uljna kupka jako je lako topljiv, stoga topljivost uvijek treba imat na umu kad se skladišti, drži i naručuje, pošto je Furze jedan od skrivenih dragulja koji se može nabavit isključivo preko Lush Uk web stranice.

Jednom kad ga ubacite u kadu uljna kupka polagano pluta po površini ostavljajući za sobom trag masnih kapljica. Razlika postaje i u intenzitetu mirisa pošto se oštrina kokosa počinje smirivati i u dodiru sa vodom dolazi do blaže cvijetnije varijante gdje se može šnjofnuti blaga gardenija i neroli. Pretpostavljam da na to najveći utjecaj imaju povezivanje topline vode sa sušenim cvjetovima bazge na površini i ekstrakta gardenije unutar Furza. U ovom slučaju što toplija voda, to bolji miris i iskoristivost maslaca i ulja unutar kupke. Pošto voda u kadi nakon par minuta počne izgledati kao da kuhate čaj, a nekima bi to moglo biti iritantno, Furze uvijek možete ubacit u hulahopku ili sitnije cijedilo i onda pustit vodu preko. Kao i sve druge uljne kupke ovaj proizvod je namjenjen dubinskoj regeneraciji i hranjenju kože. Omjer organskog shea maslaca, kakao maslaca, ekstra djevičanskog kokosovog ulja, neroli ulja i organskog jojoba ulja garantira da će koža nakon kupanja ostati glatka, dok gardenija, bazga i kokos stvaraju unikatan miris koji stoji u posebnoj kategoriji Lush kreacija.



Za razliku od ostalih šarenih i šašavih kugli i pjenušavaca, uljne kupke su minimalistički proizvod bez ludorija u vodi. Napravljene prvenstveno kao doza aromatičnih ulja za zdravlje kože i njegu tijela, većina njih ne nudi nikakav show ili uopće boju. Furze je isto takav, bez boje, sa komadićima cvjetića i hrpetinom njegujućeg ulja. Uz pregršt hranjivih maslaca i ulja Furze je taman doziran za jednu kupku. Općenito ova mala čuda su jeftino i praktično sredstvo za brzu regeneraciju kože, šteta što dosta često ostaju ne zamjećena među svim ostalim čudesima unutar dućana.

Cijena: 2.95 funte

Vegan: Da

Sastojci: organski shea maslac, fair trade kakao maslac, laureth 4, cvijetovi amaranta, sušena bazga, miris, ekstra djevičansko kokosovo ulje, neroli ulje, organsko ulje jojobe, ekstrakt gardenije, amil cinamal, hidroksilcitronela, limonen, linalol, klorofil