Blackberry - Sultana miris u bombi.... old vs. new

Jedna do druge - Community Favourites bomba pod imenom Blackberry i pokraj nje ista, samo old school verzija koja se našla kao odbjegli odmetnik u poklon paketu Relax More. Ove dvije bombice nose poprilično poznat (i voljeni) miris pod imenom Sultana. Miris koji se inače nalazi u regularnoj postavi u obliku sapuna Sultana of Soap, a prije par mjeseci je oživjela za vrijeme Halloweena u malenom pjenušavcu u obliku crne mace Bewitched. Super je što tu i tamo ovaj miris zaživi kroz kojekakva limited edition izdanja, no ono što lushie diljem svijeta najviše pika je upravo povlačenje bombe sa ovim mirisom iz stalne postave.
1989. godine su-osnivačica Lusha Mo Constantine je izmislila bombe za kupanje. Osim što je svojim daljnim izumima promjenila lice kozmetike, zahvaljujući Mo danas se možemo brčkati u galaksijama i predivnim mirisima jednostavnim ubacivanjem kojekakvih kuglica u kadu. Blackberry je prva bomba.

Blago ovalna kuglica sa mirisom bergamota i tamjana, kombinacije koju danas poznajemo upravo kao Sultana. Ova iznimno jednostavna bomba i izgledom i unutrašnjosti - sastoji se samo od 8 sastojaka, no učinak u vodi i van nje je kao da ih ima 88. Počevši od trenutka kad bomba dotakne vodu, iznimno brzi fizzer svoje će odraditi kroz 3-4 minute. Prva stvar što je baš umjetnički-mega-zakon su 3D tragovi tamno ružičasto-ljubičaste boje koje se kao niti provlače kroz blago ljubičastu vodu. Niti boje provlače se i mješaju kroz cijelu kupku dok na površini se jasno razlikuju slojevi kupke, boje i ulja bergamota i tamjana.


Kombinacija bergamota i tamjana djeluje opuštajuće i na svoj način razbistruje i osvježava i kožu i raspoloženje. Kao old school bomba, nema nekih mega specijalnih galaxy mermaid epic unicorn efekata, i da, kao old school bomba - ostavit će tragove boje nakon kupanja, ali također - ostavit će vas u jako dobrom raspoloženju sa intenzivnim Sultana mirisom i divnom kupkom koja će jedanko mirisat tokom cijelog kupanja plus nekoliko sati kasnije na koži. Na kraju što uvijek izvuče onaj famozni osmjeh od uha do uha sa rečenicom  - awww Lush! je kad na kraju fizzanja bombe vidite da na dnu kade imate malenu porukicu.


Blackberry u starom izdanju je upravo to - Boom! 


Kako sam u studenom imala super priliku naručiti nešto od Lush Kitchen - Community Favourites bombi, priznajem umjesto divnog bath arta i mirisa koji se nisu tak često nalazili poput Melusine (Avocado - Co Wash) i Marshmallow World (American Cream) mene je svladala nostalgija, pa su se tu našli Yuzu and Cocoa, Comforter, Honey I Washed The Kids i eto Blackberry. Uzbuđenje i svakodnevno  iščekivanja paketa je trajalo točno 10 dana. Tenkju UK Lush 😄! Blackberry u novom izdanju je u obliku kupine. Sivo - ljubičasta kugla u odličnom 3D modelu je veliki odmah od jako jednostavnog prvog Blackberry oblika.

Već na prvi tren se osjeti puno više tamjan nego bergamot,a i sve skupa nekako dobiva mrvicu cvijetniji umjesto voćnog-nougat Sultana efekta. Nakon što sam usporedila sastojke vidjela sam da je razlog upravo ovome sintetički sastojak u novom Blackberry-u butilfenil metilpropion koji inače daje jaku aromu ljiljana i đurđica. Druga velika razlika je u vodi. Novi Blackberry fizza jednako brzo kao i stari, no obojenost vode je ponešto slabija (unatoč tome i dalje će obojati kadu stoga oprez ako imate poroznije stijenke).

3D niti ružičasto-ljubičaste boje su i dalje prisutne, no u puno manjoj količini i u puno manjem intenzitetu. Kao i cijela voda kupke koja ima manje boje nego inače. Umjesto intenzivne ljubičaste, voda poprima puno blažu, lavanda nijansu. Nakon što se kugla potpuno rastopi i mirisi izmješaju, razvije se instinska Sultana i to je ono najbitnije u cijeloj ovoj priči. Za nekoga tko nije imao priliku usporedit dvije bombe jednu do druge - osim boje i porukice na kraju, pa ne bi mogao ni naći nekakvu razliku i to je ono najbitnije u svemu. Mislim da je bitno imati barem jednu Sultanu koja se da ubacit u kadu. Blackberry nikad nije bio tu radi bath arta ili nevjerovatnih efekata (iako divno djeluje na kožu i ostavlja super miris), Blackberry je prva bomba ikad ali i jedinstven na svoj jednostavan i očaravajući način. S obzirom na trenutno stanje u Lushu i činjenice da izbacuju toliko novih proizvoda i svako malo mijenjaju stvari, tko zna što će bit na policama već idući mjesec, samo znam da bi bilo zgodno imati jedan takav "basic", a učinkovit proizvod.


old school Blacberry: vegan - da, sastojci - soda bikarbona, limunska kiselina, miris, ulje bergamota, ulje tamjana, heksil cinamal, boja 42053, boja 17200

community favourites Blackberry: vegan - da, sastojci - soda bikarbona, limunska kiselina, miris, ulje bergamota, ulje tamjana, limonen, heksil cinamal, butilfenil metilpropion, boja 42053, boja 17200