Nugat za kupanje? sultana of soap

Sapun kojeg opisuju kao oazu za suhu kožu, zvuči kao san svih snova ako vodite dugogodišnju borbu poput mene. Sam pojam sapuna oduvijek me više asocirao na teške tvorevine kao što su old school Safeguard, nego talijansku nugat poslasticu pod imenom torrone, a Sultana of soap definitivno više pripada rangu talijanskih delicija, nego zelenom isušujućem komadu lužine i masnoće.

 Sultana of Soap je jedan od najluksuznijih Lush komada. Sapun je krcat sušenim voćem kao što su marelice, brusnice i crni ribizl. Rađen je na bazi ulja repice i kokosa tako da je 100% prirodan i cruelty free. Zbog već spomenute baze nešto je kremastiji jer ga ulje tamjana čini mekšim na dodir. Sultana of soap je mliječno-bijele boje sa vidljivim komadićima voća. Za razliku od uobičajnih šarenih i upečatljivih sapuna u Lush dućanima, Sultana se ističe upravo po svojoj jednostavnošću. Kao što sam već spomenula, sa svojom mliječno-bijelom bojom i kremastijom strukturom, te komadićima sušenog voća neodoljivo podsjeća na talijanski nugat slatkiš, sasvim blagog i prirodnog izgleda. Kremastom i voćnom aromom trebali bi dominirati elementi kokosa i bergamota, no u ovom sapunu su puno izraženije nježna slatkoća marelica i arome ribizla i brusnica. Sa obzirom na količinu tamjana i bergamota očekivala bi se teža, zagušljivija aroma, no ovdje se bergamot i tamjan lako stapaju sa cvijetno-voćnom notom, stoga više podsjećaja na svježinu pamučnih plahti, jako blago i jako smireno no sa daškom određene zavodljivosti zbog sušenog voća.

Iako je jedan od onih koji se slabije pjeni, na rukama ostaje dovoljno kremast tako da se izuzetno lako raznosi po koži, bolje ga je nanjeti direktno na mokru kožu nego ga ekstra prvoga smočiti pošto je mekaniji od regularno strukturiranih sapuna. Nakon kupanja koža ostaje nahranjena i glatka sa određenim glow efektom. Iako je mekanije konzistencije sam proizvod dugo traje ako se pravilno osuši poslje upotrebe. Jedini minus može biti činjenica da tokom kupanja komadićki sušenog voća ispadaju, pa je potrebno nešto više pripaziti na začepljavanje odvoda. Sve u svemu ovaj sapunček ispunjava i više od obećanog. Cijena od 46kn za 100g donosi jako blagi čistač, divan miris i hrpu blagodati za suhu kožu, rekla bih definitivno puno bolje od Safeguarda 😏. Ovih dana i do nas napokon dolaze limitirani gelovi sa Lush Kitchen-a stoga ako vam se sviđa Sultana sapun, tople preporuke da si zgrabite i bocu ovog limited edition gela.

Cijena: 46kn/100g

Vegan: Da

Sastojci: voda, ulje repice i kokosa, glicerin, sorbitol, miris, sušene marelice, grožđice, crni ribiz, sušene brusnice, ulje tamjana, ulje bergamota, titanijev dioksid, natrijev klorid, tetranatrijev etidronat, natrijeva lužina, limonen, linalol, butifenil metilpropional, heksil cinamal

Proizvodi iste/slične mirisne obitelji: Bewitched bubble bar (Halloween limited edition izdanje), Sultana tekući gel za tuširanje (limited edition, web prodaja)