over and over ... posljednja kupka

Krenulo je ovogodišnje čišćenje Lush asortimana, rade se nova mjesta za neke nove kugle i tako malo po malo odlaze neke stare. Uz Metamorphosis i žele bombu Marmalade, najavljeno je povlačenje i Over and Over bombončeka. Kažem bombonček zato što kao prvo svojim izgledom podsjeća na old school dvobojne okrugle žvake, a kao drugo ono što radi u vodi je baš kao Sugar Rush igra, šareno i mirisno na sve strane.
U doticaju sa vodom Over and Over je eksplozivna i snažno fizza, te već na prvu možete vidjeti koliko je krcata bojama. Valovi ružičaste, narančaste i žute pjene brzo mjenjaju izgled vode, dok se miris intenzivno razvija kroz mjehuriće pjene i vodu. Ova bomba je jedna od onih koje će mirisat jednako i izvan i unutar vode bez promjene intenziteta ili arome, reklo bi se - što vidiš, to i dobiješ.

Gornja, narančasta polovica je ponešto drugačije teksture jer je prekrivena sa slojem kakao maslaca. Kako se bomba rastapa tako ovaj pokrivač djeluje kao ekstra njegujući dodatak. Kakao maslac povećava hranjivosti same kupke u sličnoj količini kao kad dodate uljnu pločicu, što bi značilo da dobijete 2 u 1 proizvod.


Miris je oštri i izrazito citrusan. Neobična mješavina limete i komorača odlično funkcionira jer limeta daje citrusnu glavnu notu, dok je komorač nadopunjuje sa blagom biljnom aromom koja zaokružuje izravnost limete.

Ono što ovu bombu ipak gurka malo više prema drvenasto-biljnom tonu je dodatak čempresa i florentinske perunike. Čempres je sam po sebi izrazito aromatičan i drvenast, a sa drugim mirisima djeluje smirujuće, dok se ulje florentinske perunike dodaje kako bi miris dobio ekstra dimenziju cvijetnog, puderastog i slatkog mirisa. Over and Over je specifičan i rezak miris, zapravo dosta težak za opisati. Ostavlja snažan dojam već na prvi šnjof u dućanu gdje obično cirkulira velika količina raznih mirisa, a sama limeta (kao i citrusi općenito) nije baš na glasu kao trajni miris. Ne znam da li je za ovakav intenzitet i trajnost zaslužan koromač ili perunika, što god da je - odlično šljaka. 


Osim specifičnog mirisa, ovu bombu odlikuje i jako lijep bath art. Valovi boja koje se preljevaju daju pravi mini show. Na kraju kada se sve izmješa ostaje narančasta voda izrazito "mekane" teksture. Ona kapica od fair trade kakao maslaca čini razliku koja se očituje na svileno nježnoj koži. Kupka je hranjiva ali nije masna niti teška. Miris ostaje i na koži i na kosi još nekoliko sati kasnije, a nije potrebno ni dodatno mazanje sa losionom nakon kupanja. Tri bombe su rađene sa ovim "kapicama". Roller (ljubičasta, Yummy Mummy miris), Never Mind The Ballistics (ružičasta, limeta-banana) i na kraju Over and Over sa svojom narančastom kapicom koja se eto najduže zadržala i čak postala dio stalnog asortimana. Mislim da je glavni dio povlačenja ove bombe, čak i ne to što se ne bi mogla mjeriti recimo sa Harajuka izdanjima ili bilo kojom Showecase bombom pokazanom u kolovozu prošle godine, mislim da je najveći problem to što je Over and over iznimno krhka i rahla kugla. Čak i samim stajanjem dosta često se vide napukline, a o transportu do doma da ni ne pričam. Zapravo jako rijetko sam uspjela ulovit komad i kroz online naruđbu i kroz naše dućane, a da je došao i ostao skroz čitav. Zbilja šteta jer sama po sebi ova bomba ima sve što možete poželjeti od Lush kupke - intrigantan miris, lijep bath art i vrhunsku njegu. Za oproštaj rekla bih 10/10 💖.


Cijena: 55kn/200g

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, fair trade organski kakao maslac, miris, ulje limete, ulje komorača, florentinska perunika, ulje čempresa, vinska kiselina, voda, laureth 4, natrijev lauret sulfat, lauril betain, butilfeinil-metilpropional, citral, limonen, linalol, boja 15985:1, 19140:1, 45410, 47005