Lemon Butterfly - proljeće na vidiku =)



 "For your soul my love,
  rip out the wings of the 
  butterfly..."







Dobro, za razliku od mega popularnog metal pjesmuljka starog 10g, Lush ne traži da trgate leptirova krila, oni samo žele da ga utopite u kadi punoj tople vode. Slatko, zar ne? Tri nove leptir bombe su inspirirane Shijimi bombom koja se pojavila prošle godine na Lush Showecase-u. I dok je Shijimi leptir bio plavo-crni sa mirisom kamilice i lavande, Lemon Butterfly (kod nas imenovan kao Zeleni) nosi citrusno-šumsku aromu. Zeleni leptir je srednje gramaže, bomba teži 95g i kod nas košta kao 200g kugla - 59kn. Malo razlog za podignut obrvu znam, znam, pošto je na UK situ čak 16kn jeftinija, no tak je kak je, Balkanslav grabljiva politika kao po običaju.


Ono što je definitivno iznenađenje - bath art! Ovaj mali leptirić od kugle krije nevjerovatnu količinu i oblik bath art-a.


Sporiji fizzer sa ogromnom količinom pjene prošarane svim tonovima zelene i žute boje, Lemon Butterfly pruža show vrijedan nepomičnog blejanja u kadu. Drugo iznenađenje je i miris koji se širi iz leptirčeka. Dok je suh to je snažna kombinacija sicilijanskog limuna i slatke naranče, sa obzirom na većinski citrusni sadržaj pomalo sam očekivala da će miris brzo ishlapit, no na moju sreću to je bila potpuno kriva pretpostavka. Koncentracija esencijalnih ulja pruža jednako impresivan miris i van kade i tokom kupke, a i nekoliko sati poslje na koži i u kupaonici.

Citrusni miris djeli sa parfemom Sun i krutim losionom za tijelo Little Pot Of Energy, no malo je začinjeniji i jači. Nekako više limunski i manje sladak nego parfem i losion. Što je zapravo jako dobra stvar i vrlo vjerovatno objašnjava trajnost tokom i poslje kupanja.



Voda na kraju ostaje nešto prozirnija, no i dalje vibrantno zelena sa pregrštom sitnih šljokica i razvedravajućim citrusnim mirisom. Šljokice su sitne i ne zadržavaju se ni na koži niti na stjenkama kade. Efekt na koži je osrednji, bomba je donekle njegujuća ali ako ste suhokožac trebat će vam losion poslje kupke.


Uzevši u obzir veličinu, cijenu, dobivenu njegu i činjenicu da su vani trenutno tri kolekcije paralelno - za leptirčeke bi rekla - vrijedi probati čisto radi zanimljivog bath arta i ako volite Sun/Little Pot Of Energy - Vindija sokić mirise, no osim toga osobno ne planiram ponovit kupnju, 59kn za Lemon Butterfly-a je jednostavno previše.

Vegan: Da

Cijena: 95g/59kn

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, ulje divlje slatke naranče, voda, titanijev dioksid, vinska kiselina, dipropilenglikol, sodium coco-sulfat, cocamidopropil betain, kositrov oksid, sintetički floroflogopit, citral, limonen, linalol, miris, boja 42090:2, 19140:1, 77491, 47005, 59040