Calacas - limeta šerbet u losionu

Zatvaranje Lush Kitchena donijelo je slomljena lushie srčeka diljem svijeta. Na sreću prošlo ljeto pojavio se Community Favourites i barem malo popravio situaciju. Jednostavnim glasovanjem na UK Lush stranici moglo se odabrati nekolicina najdražih mirisnih obitelji. Zahvaljujući tome sa vremenom su se pojavili limitirani gelovi za tuširanje, bombe, parfemi, sprejeve za tijelo, losioni i sada oko 25.02. nadam se i želeeeeiiiiiiii 😄. Prvi na redu je bio Yuzu and Cocoa koji me ofc raspametio. Kao prvo apsolutno obožavam ovaj miris, kao drugo losion je predobro sastavljen. Potom je red došao i na Calacas. Kao što sam u recenziji za sprej rekla - ovaj miris je jedan od najstarijih u Lush obitelji, a zrači slatkoćom, svježinom i dosta šerbet aromom. Sa gotovo neonski zeleno-žutom bojom pomalo otkriva i kakav mu je sadržaj. Svi Kitchen losioni su slične teksture, nešto su gušći od klasičnih ali i dalje strašno lako mazivi i relativno brzo upijajući.

Tekstura losiona je plus i što se tiče prenošenja ovog mirisa. Omjer limete, nerolija i tamjana je idealan Calacas, a miris se zadržava na koži i nekoliko sati nakon nanošenja. Brzina upijanja je nekih par minuta, ovisno naravno o količini, a u ovom slučaju sasvim malo je dovoljno da bi se prekrila veća površina tijela. 
 
Osim ulja limete, nerolija i tamjana koji kreiraju miris, losion je krcat sa bademovim uljem, svježim aloa vera gelom, fair trade organskim kakao maslacem, uljem sjemenki grožđa, uljem jojobe i organskim ilipe maslacem, sve skupa čine poprilično hidratizirajuću mješavinu koja kroz par dana upotrebe ovog losiona ostavlja vidljive, pozitivne promjene na koži. Ono što je velik plus kod Calacas losiona je to što se da nosit i po toplijem i po hladnijem vremenu. Sa svojim razvedravajućim mirisom odličan je tokom ljetnih večeri prije izlaska na neke opake limeta koktele, a također dobro dođe i kao razvedravajući, utješan miris tokom hladnijih zimskih večeri. Život i duša, definitivno.


Vegan: Da

Sastojci: voda, bademovo ulje, glicerin, fair trade organski kakao maslac, organsko hladno prešano ulje sjemenki grožđa, organsko jojoba ulje, stearinska kiselina, svježi gel aloe vere, organski ilipe maslac, trietanolamin, ulje limete, ulje tamjana, ulje nerolija, cetearilni alkohol, alfa-izometil ionon, benzil salicat, citral, geraniol, hidroksicitronelal, limonen, linalol, miris, boja 45350, 42090, 59040