love boat - krasne boje, sadržaj tak-tak...

Uz cheeky stranu cijelog Valentinovskog asortimana, našao se i jedan povratnik od prošle godine - bomba Love Boat sa svojim jedinstvenim i preslatkim dizajnom u obliku brodića 💗.






Ova ružičasto - plava bomba osim simpa gornjeg dijela, krije i ponešto drugačije dno sa bijelom podlogom i mini srčekima.

Dno bombe prošle godine je bilo nešto teže ili nekako lošije balansirano, stoga bi se već nakon minute-dvije fizzanja Love Boat prevrnuo na stanu i tako više dao Titanic vibru nego malog, sretnog brodića za zaljubljene. Ove godine je to popravljeno stoga se Love Boat puno manje prevrće što omogućuje uživanciju u predivnom bath art-u koji traje solidnih 10-ak minuta.

Bomba je spor fizzer što omogućuje intenzivno preljevanje i mješanje boja, rekla bih jedna od najljepših Lush bombi dok se rastapa. Valovi pjene se mješaju kroz sve nijanse ružičaste sa primjesom plave i na kraju ljubičaste boje. Bath art ove bombe je svakako jača strana cijelog ovog iskustva. Miris je jedna od boljih kombinacija, a inače se nalazi i u Rose Lollipop balzamu za usne, no u ovom proizvodu je zakazao.

Ulja sicilijanskog limuna, slatke brazilske naranče i damaskanske ruže daju šećerno-citrusnu, vedru i zanimljivu aromu koja zrači iz brodića. I unatoč tome što su naranča, limun i ruža sami po sebi jake esencije na žalost iz nekog razloga jednom kad se brodić rastopi, miris jako brzo ispari. Ne zadržava se tokom kupanja, a ni na koži ili kosi.




















Limun je poznat po svojem razvedravajućem efektu, a njegov sok i ulje odlično uklanjaju nečistoće sa kože, mrtve stanice, višak masnoća iz kože, te općenito tonira. Mislim da se to najviše očituje u samoj kupki koja nema njegujući, već čisteći efekt dok ste u kadi. Lush svoja ulja limuna, bergamota i mandarina dobiva sa male farme na jugu Italije, iz regije Calabria (Reggio Calabria) gdje već nekoliko naraštaja uzgaja ove agrume i pretvara ih u mirisna ulja uz pomoći solarne tehnologije i ekološkog pristupa proizvodnji, radu i životu.


Prvotne jarke plava i ružičasta postepeno fizzaju u pastelne nijanse ispunjavajući veći dio kade sa mirisnom pjenom. Iako miris više nije tako izražen, učinak mirisnih agruma se osjeti kroz bolje raspoloženje i blistaviju kožu. Veliki plus, kao i uvijek, je dodatak sintetičkog florflogopita tj. malenih sitnetičkih šljokica koje blistaju kroz cijelu površinu vode.


Nakon što se bomba rastopi, a boje izmješaju i smire, ostaje vam blaga, beskvasto-ružičasta voda, ponešto slična krajnjem rezultatu Peachy🍑 bombi, sa nešto više primjese ružičaste. 


Sve u svemu Love Boat je lijepa bomba što se tiče bath arta i početnog mirisa, sa druge strane pošto su ulja ruže, sicilijanskog limuna i brazilske naranče tu samo u svojstvu da daju miris, a onda taj isti miris odmah nestane, rezultat je razočaravajući, plus ta ista ulja ne djeluju njegujuće niti hranjivo u bilo kojem obliku. Izgledom se možda čini veća nego regularne okrugle bombe, no teži samo 160g tako da ne dobivate niti nešto ekstra sa obzirom na cijenu od 59kn. Ova bomba sama po sebi nije ništa wow po učinku (osim bath arta) ali odlično funkcionira uz dodatak drugih proizvoda. Ja sam se odlučila za ubacivanje Butterbear kugle (Butterball) koja je automatski obogatila i omekšala vodu. Možda bi Lush trebao razmislit da doda nekakvog Butterball galeba na pramac Love Boat-a.

Cijena: 160g/59kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, ulje sicilijanskog limuna, organsko ulje slatke naranče, ulje ruže, vinska kiselina, voda, titanijev dioksid, natrijev lauret sulfat, dipropilenglikol, propilenglikol, lauril betain, sintetički florflogopit, kositrov oksid, hipromeloza, celulozna guma, limonen, linalol, miris, boja 16255, 45410, 42090, 42090:2, 45350, 19140, 15850:1, 45410:1, 77491, 47005