When black cats prowl and pumpkins gleam, may luck be yours on Halloween! Bewitched!

Ako se Halloweenu počnete veseliti još u lipnju, a na tjednoj bazi odvrtite maraton filmova Tim Burton onda je ovo pravo vrijeme za vas. Iako je tek rujan, vrijeme je da se počnemo pripremati za taj magični 31.10., jup, takva sam osoba da mi je između Nove godine, Božića i rođendana najvažniji dan ipak Noć vještica 💀. Iz navedenih razloga Lush Halloween asortiman mjerkam i čekam mjesecima unaprijed. Kako je opće poznata činjenica da svaka vještica ima svojeg vjernog pomoćnika, tako je i ove godine ponovno ponuđena pjenušava kupka u obliku crne mačije glave pod imenom Bewitched. Na prvi pogled ovaj pjenušavac osvaja presimpatičnim izgledom. Jako jednostavan dizajn mace paralelno je sladak i pomalo smiješan jer zbog rahlije strukture samog pjenušavca mačije oči i njuškica znaju pobjeći sa strane, pa dobijete urnebesan prizor razroke mačke.
Osim simpatičnim dizajnom ova crna maca osvaja i mirisom. Esencije ulja bergamota i ulja tamjana sjedinili se u već poznatom sapunu Sultana Of Soap, a pjenušava mačka savršeno replicira identičnu kombinaciju. U Bewitched pjenušavcu miris je bogat i privlači svojom jednostavnošću ali i slatkoćom. Ne bih rekla da je klasična slatkoća kao što su Snow Fairy ili Sleepy, no postoji doza suptilne i jako blage karamelaste slatkoće. U dodiru sa vodom, osim valova bogate pjene, ispušta se i crna boja sa sintetičkim šljokicama kako bi doživljaj namakanja u ovoj čarobnoj kupki bio ravan svojem magičnom podrijetlu i inspiraciji. Ulje bergamota osvježava kombinaciju i dodaje voćni podton za efekt razvedravanja. Kao i prošle godine pomalo razočaravajući faktor je veličina Bewitcheda. Ne znam je li to razmaženost Comforterom i pjenušavcima od 200g. ili činjenice da se upravo ove godine našlo pregršt višekratnih pjenušavca koji su se pokazali poprilično isplativi, no 100g. Bewitcheda za 59kn jednostavno na prvi pogled izgleda premalo količinski i previše cijenovno.


Unatoč veličini Bewitched je krcat mirisom i radi dovoljno guste pjene i sa manjom količinom, tako da ga možete podijeliti na 2-3 kupke. Trajnost pjene je oko 1h vremena, a učinak na koži među njegujućim kad su u pitanju pjenušavci iz Lusha. Na kraju omjer cijene i dobivenog doživljaja se isplati iako ne bi štetilo da je 50-ak grama veća. Na samoj koži kao i sa svim Sultana proizvodima tako i Bewitched miris ostaje na koži satima, a u hladne zimske mjesece pruža i određenu dozu utjehe i topline, te odličnu podlogu za parfeme i losione sličnog tona.

Cijena: 59kn/100g

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, vinska kiselina, natrijev lauret sulfat, lauril betain, kukuruzni škrob, miris, ulje bergamota, ulje tamjana, titanijev dioksid, sintetički florflogopit, kositrov oksid, limonen, linalol, heksil cinamal, butifenil metilpropional, boje 77266, 77491, 47005

Proizvodi iste mirisne obitelji: Sultana - losion za tijelo (le), Sultana - tekući gel za tuširanje (le), Sultana of Soap - kruti sapun