... Life is Peachy ...


Emoji su na sve strane, a Lush Valentinovo je smionije nego ikad prije. U internet kulturi emoji su postali sasvim logičan i ekstra brz način komunikacije. I tako je došao trenutak u kojem je postalo opće prihvaćena stvar da je simbol breskvice - simbol ženske stražnjice. Tu je još i patliđan i koje-kakve kapljice ali o tome možda neki drugi put. Peachy je ovogodišnja verzija najslađe Valentinovske bombe. Jedna od onih, koja bi sasvim dobro izgledala da je i u sklopu nekakve skupocijene čokoladne bombonjere.

Ova atraktivna bombica, zbilja osvaja izgledom. U delikatnim ružičasto-narančastim tonovima, svaka bomba je posebno posprejana sa sitnim srebrnim šljokicama. Osim izgledom, trebala bi i mirisom podsjeća na breskvu. No, u ovom slučaju više je PEZ bomboni breskva, nego svježa "tek ubrana u voćnjaku breskva". Što i nije nužno loše. I dok se cvijeće davane polaže bogu Shivi kao bi mu iskazali čast, Lush je davanu iskoristio za dobivanje slatke arome koja inače više sliči marelici, no uz elemi ulje i svježi sok breskve nastaje puderasta, poprilično voćna aroma (zbog toga kažem više PEZ nego plac). Ponešto razblažujući efekt ima dodatak grejpovog ulja. Inače služi za razvedravanje arome i taj "uplifting" efekt, dok u Peachy bombi sa svojim podnotama više balansira izraženu voćnu aromu zbog već spomenutog davana ulja.

U dodiru sa vodom brzo fizza ostavljajući prvo tragove bijele, potom ružičaste, narančaste, te na kraju kada se kugla raspolovi - i zelene pjene od "petiljke" tj. vrha kugle. Zanimljva stvar je upravo kada se raspukne jer onda dobivate mini virove koji stvaraju ekstra valove boje i pjene zbog čega paralelno možete uživati u tri-četri mini kuglice.

Nakon 5-6 minuta kada kugla završi sa rastapanjem ostaje predivna ružičasto-narančasta nijansa, nešto kao breskvastije rose vino. Što se tiče trajnosti mirisa - Peachy je intenzivna od početka do kraja kupke, bez slabljena ili promjena. Poprilično identično miriši kako izvana, tako i kad je rastopljena u vodi. Na žalost trajnost na koži baš i nije tako wow, naime 20-ak minuta nakon izlaska iz kade ostavlja samo blagu natruhu mirisa.


Inače je problem upravo sa kombinacijom ulja i svježeg soka od breskve ta njegova trajnost upravo na koži. Sa druge strane može bit odlična podloga za voćniji losion ili parfem pošto se esencijalna ulja i mirisi bolje povežu na taj način, nego preko vode na kožu. Što se same njege tiče ovdje je puno veći aspekt uživanja u lijepom bath artu i mirisnoj vodi.

Iako je količinski sitnija, to i nije tako dramatična razlika nasuprot regularnih kugli. Sa 160g težine i specifičnim oblikom bez problema stoji u rangu jednog Experimentera ili Intergalactica. Trajnost mirisa u kadi je nevjerovatna, voljela bih da je aroma barem malo samostalnija i trajnija i na koži.Šljokice su prožete kroz cijelu kupku, no sa brzim ispiranjem tušem mogu se maknuti i sa kože i sa stjenki kade. Sve u svemu Peachy je jako zabavna bomba, idealna za malo tetošenja uz čašu rosea. Pošto je iznimno popularna poprilično brzo nestaje sa polica, stoga ako se odlučite za probu - požurite po svoj primjerak!  💖

Cijena: 160g/46kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, ulje grejpa, ulje davane, ulje elemi, ulje kadife, sok svježe breskve, vinska kiselina, voda, titanijev dioksid, sodium coco-sulfat, propilenglikol, dipropilenglikol, cocamidopropil-betain, kositrov oksid, sintetički florflogopit, DRF alkohol, denaturirani alkohol, geraniol, limonen, miris, boja 77491, 15850:1, 45410:1, 15985, 19140, 42090:2