galaksija u kadi - intergalactic bomba za kupanje

Prije nego što su svijetom zavladali trendovi jednoroga i sirena, svi su bili opsjednuti galaksijama. Od tenisica do eklera sve se vrtilo oko svemira i svemirskih boja; 2015. godine izašao je Intergalactic, šarena kugla za kupanje sa laganim osvježavajućim mirisom metvice i blagim mirisom grejpa. Lijepa vanjština uskoro je pokazala još lijepšu unutrašnjost. Intergalactic teži 200g., većinom je tamno plave boje sa prošaranim ružičastim i zlatno-žutim uzorcima. Kugla za kupanje podsjeća na mini planet. Unutar kugle također se nalazi mala količina tkz. popping candy-a koji dodaje ekstra zvuk dok se bomba rastapa. Iako se isti zvučni efekt može pronaći u bombama kao što su The ExperimenterDragon's Egg i sad već antiknoj Space Girl, mislim da niti jednoj od navedenih bombi za kupanje taj popping candy ne daje toliki učinak kao u samom Intergalacticu.

Pri doticaju sa vodom odmah se ispuštaju valovi boja. Prvih nekoliko minuta nadvladavaju sve nijanse plave, dok je sama bomba u fizz efektu tamno plava - gotovo crna. Nakon nekog vremena razbijaju se ružičasti djelovi, te potom na površinu izlaze i zlatne šljokice. Bomba je nešto teža i sporije se rastapa, da bi se potpuno otopila treba i 10-ak minuta što znači da nudi pregršt divnog bath arta u obliku mini galaksija koje se razlijevaju u valovima preko tamno plave vode.


Sa mirisne strane pravo je ljetno osvježenje. Ulje paprene metvice kroz vodu dijeluje sa blago rashlađujućim efektom. Tu je i ulje grejpa koje sa svojom citrusnom aromom pruža razvedravajuću atmosferu, djeluje antibakterijski i antiseptički, te sve u svemu tjera umor i depresiju. Kako bi zaokružili mirisnu priču Intergalactic posjeduje i šumsko-biljni ton. Ulja vetivera i borovice daju drvenastu, biljnu notu dok su već spomenute paprena metvica i grejp nešto izraženije u gornjem dijelu mirisa. Moram priznat da uz sve boje i efekte teško se koncentrirat na raščlanjivanje mirisa, ova kugla sa svojim showom odvuče pažnju za čas. Osim impresivnog bath art-a i osvježavajućeg mirisa Intergalactic kožu ostavlja smirenom, rashlađenom i nahranjenom.


Količina sintetičkih šljokica (sintetički fluorflogopit) u samoj sredini je izdašna. Tokom cijelog kupanja malene zlatne čestice se presijavaju kroz tamno plavu vodu. Neodoljivo podsjećajući na zvijezde, zaokružuju sveukupni dojam namakanja u svemirskoj kadi. Omjer cijene, težine kugle za kupanja i dobivenog doživljaja je u prihvatljivijem rangu što se tiče Lush proizvoda. Kao što sam spomenula 200g kugle košta 49kn, kao i sve velike može se raspodjeliti na 2 kupanja. Također proizvod je veganski i pogodan za upotrebu čak i ako imate osjetljivu kožu pošto šljokice u samoj kugli su biorazgradive i sintetičke, ne prijanjaju za kožu i lako se ispiru.



Cijena: 200g/49kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, popping candy, miris, vinska kiselina, voda, ulje paprene metvice, ulje grejpa, ulje vetivera, ulje cedra, natrijev lauret sulfat, lauril betain, limonen, linalol, sintetički fluorflogopit, boje 42090, 45410