Karma, karma, karma, karma, karma chameleon!

Karma svugdje i u svim oblicima! Pri tome ne mislim na onu višu silu koja vas opizdekne po nosu jer niste vratili lonac susedi od 95.g, ne, ne, Karma o kojoj ja pričam je unikatan Lush miris koji se rasprostire kroz nekoliko proizvoda. Karma miris je kroz godine našao svoj oblik u parfemima krutom i tekućem, sapunu, želeu za tuširanje, kremi, bombi za tuširanje, gelu itd., a što se mene tiče i treba bit u aposlutno svakom mogućem izdanju. U pregrštu proizvoda sa ovim divnim mirisom nekim čudom nema Karma bombe za kupanje, ogromna žalost i ogromna šteta, no Lush je to koliko-toliko ispravio sa postojanjem Karma pjenušavca. Ova atraktivna piramidica teška 150g dovoljna je za pregršt kupanja, a tako je krcata esencijom da bez obzira na količinu - svaki put dobijete savršenu kupku.

Tamno ljubičasta piramida je prožeta hrpetinom šljokica što se kasnije očituje i posebnim doživljajem u kadi. Simpa dizajn treba prikazati mističnost i magičnost ovog mirisa. Na žalost Karma dosta brzo blijedi stoga u dućanima već nakon par dana zbog svijetlosti i zraka, njena predivna tamno ljubičasta vanjština poprima nijanse od crvenkaste do smeđe. No miris ostaje jednako intenzivan i trajan. Što se tiče Karma mirisa - tu Lush zaslužuje sve nagrade. Karma je vintage, bohemian i mističan miris inspiriran Velikom Britanijom 1960-ih, točnije glavnom shopping žilom - ulicom pod imenom Kensington High, koja je u to vrijeme vrvjela od preklapanja i slijevanja živopisne srednje klase sa sve jačim utjecajima hippy kulture. Zbog pačulija i naranče Karma se prvenstveno reklamira kao hippy - bohemian miris, no po meni ona je danas puno više od toga.

Uz ulja pačulija i naranče, tu su još ulja lavandina koji smiruje i povezuje, ulje bora koje daje prizemljeniju notu uz osebujan pačulij i slatku naranču, te ulja limun trave i elemija za začinjeni osjećaj.
Slojevitost ovog mirisa savršeno zaokruži toplina kože i na taj način poveže cijelokupnu notu u posve osobno iskustvo. Također zbog topline kože svako ulje dolazi drugačije na red i vidjelo. Zbog tog efekta mislim da Karma može mirisati softicirano i egzotično na posve novoj razini. Pjenušavac ima dodano i ekstra djevičansko maslinovo ulje, te solidnu količinu organskog kakao maslaca i mango maslaca za onaj osjećaj hranjivosti i mekoće na koži. Vizualno također je priča za sebe. Tamno ljubičasta voda sa šljokicama pridodaje onom već spomenutom mistično - magičnom osjećaju, a pjena traje i po sat i pol bez smanjenja intenziteta mekoće ili mirisa.


Moram napomenut da se omjer cijene, gramaža i dobiven efekt na koži itekako isplati. 150 grama Karma pjenušavca dođe 55kn, a da se razlomit na više kupki. Kao i svi Lush mirisi stvorena je za slojevitost, pa ako nakon kupanja dodajete ostale proizvode iz iste mirisne obitelji dobivate drugu dimenziju mirisa. Slojevitost ovog pjenušavca ide savršeno uz Karma Kream, te tekući ili kruti Karma parfem stvarajući opojni miris koji traje satima.


Cijena: 55kn/150g

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, vinska kiselina, natrijev lauret sulfat, lauril betain, kukuruzno brašno, mangov maslac, limunska kiselina, ulje pačulija, brazilsko ulje naranče, ulje lavandina, ulje bora, ulje limun trave, ulje elemia, glicerin, fair trade organski kakao maslac, organsko ekstra djevičnasko maslinovo ulje, laureth 4, titanijev dioksid, sintetički florflogopit, kositrov oksid, citral, hidroksicitronela, limonen, linalol, boja 77492, 15985, 42090, 45430, 77491