snow fairy opsesija - vrijede li sprejevi za tijelo?


Kaže se sugar, spice and everything nice ... Snow Fairy je jako sugar, solidno spice i poprilično nice - koliko god to bedasto zvučalo. Ova naj umjetnija od svih Lush esencija, privlači pažnju u svim oblicima i proizvodima. Nedavno sam pisala o Snow Fairy žele bombi za kupanje, a na red je došao i istoimeni sprej za tijelo. Nakon što su se zaljubljenici u ovaj miris godinama nadali dostojnom parfemu, Snow Fairy je pronašao svoje mjesto u Božićnom asortimanu i postao dio kolekcije sprejeva za tijelo koji su izašli prvi put 2017.g, na žalost nije bio potpuno dorađen i imao je slabije recenzije i dojmove.

Tokom 2018. godine vidjeli smo popriličan rast u ponudi sprejeva i parfema, pa se Lush okušao opet u popularnom zimskom mirisu. Pošto se svako izdanje određenog mirisa ponešto razlikuje, ponekad za milimetarsku mrvicu, ponekad za cijelu podnotu, svako petljanje može bit potpuni pogodak ili potpuni promašaj, kao u slučaju sa nedavnim Valentinovskim izdanjem Avocado Wash gelova za tuširanje koji su se u SAD-u  pokazali iznimno lošim ili Lord Of Misrule parfemom koji je ispao savršeno. U slučaju Snow Fairy spreja za tijelo miris ipak naginje uspješnom pogotku. Po sastavu je poprilično jednostavna kombinacija sintetičkog mošusa, a od svih Snow Fairy proizvoda koji su se našli u ponudi ovog Božića, upravo je sprej za tijelo najsličniji originalnom regeneratoru za tijelo. Dok su gel za tuširanje i kruti regenerator za tijelo više na nekakvoj vanilijastoj, gotovo reskijoj strani... sa druge strane sprej i tekući regenerator su balansiranija kombinacija mirisa šećerne vate, žvakaćih guma i vanilije, bez da prevladava ili preslatka aroma sintetičkog mošusa ili suviše izražena vanilija.

Ono što čini sprej zlatnom sredinom je upravo pravilni balans Snow Fairy mirisa, koji inače može bit zagušujuće presladak, te sama trajnost na koži, koja je inače u ovoj formuli sklona prebrzom hlapljenju i nestajanju. Nakon što ga prvi put špricnete zapuhat će vas prvenstveno alkohol, kroz par minuta osjete se najviše šećerna vata i mošus, a kroz 10-ak minuta miris se razvija u genijalno repliciranu aromu pravog Snow Fairy-a.

 Sa vremenom miris postaje sve kompleksniji i bolji pošto zagrijavanjem na koži do izražaja dolaze sve note. Moram spomenut i suludu trajnost ovog mirisa - jedno nanošenje je i više nego dovoljno za cijeli dan, doslovce do idućeg tuširanje ne mrda nikud, intenzitet malo popusti nakon 10-ak sati ali i dalje je tu i to sasvim solidno prisutan. Za slučaj da ste tip osobe koja voli zamirišati sobu svojim ulaskom - Snow Fairy je prava stvar. Sa druge strane ako vam parfem brzo dosadi ili niste za upadljive, intenzivne mirise ovaj sprej bi mogao bit too much jer zbilja - ne mrda ni sa kože ni sa odjeće. Odlično se nadopunjuje i sa drugim proizvodima bilo da posegnete za gelom za tuširanje, krutim ili tekućim regeneratorom ili kupkom.

Određeni proizvodi mogu mrvicu više naglasit aspekte kao što su šećernija strana ili više vanilije, ali to je sasvim očekivano od Lush proizvoda koji su inače napravljeni upravo za slojevito nošenje. Pošto je ovo upečatljiv miris odlične trajnosti, potrebno je jako mala količina spreja da bi bio postojan i prisutan, stoga mislim da je i financijski isplativiji i puno bolji od aktualne ponude na parfemskom tržištu. Dizajn bočice i dalje zahtjeva malo navikavanje ali sadržaj unutra se jako brzo zavoli. Općenito pojam sprejeva za tijelo, na žalost, se najčešće asocira sa jako slabim i alkoholnim sprejčekima iz raznih kataloških proizvoda i vodice koju prodaju u Victoria's Secret-u. Sa druge strane također je zeznuto jer određeni sastojci kao što su citrusi, sami po sebi jako brzo isparavaju. Lush je dosta dobro preformulirao ovakve proizvode stoga arome kao što su Rose Jam, Twilight i Snow Fairy odlično pristaju formatu spreja za tijelo koji i nije samo mirisna vodica, u ovom formatu to je pravi parfemski doživljaj.


Cijena: 240kn/200g

Vegan: Da

Sastojci: DRF alkohol, denaturirani alkohol, voda, miris, glicerin, sintetički mošus, limonen, linalol, alfa izometil ionon

Ostale Snow Fairy poslastice: Candy Mountain Yule Log - pjenušava kupka, Fairy Dust - puder za tijelo, Magic Wand - višekratna pjenušava kupka, Snow Fairy - goli gel za tuširanje, Snow Fairy - žele bomba za kupanje, Snow Fairy - sparkle jar (maslac/puder za tijelo), Snow Fairy - goli regenerator za tijelo, Snow Fairy - tekući gel za tuširanje