Perle De Sel - tirkizno, magično iznenađenje

 Na prvi pogled neke bombe za kupanje ne izgledaju atraktivno, dapače čak ni čitanje sastava ne znači, niti otkriva puno. Perle De Sel  je jedna od takvih kugli koje na prvu izgledaju pomalo dosadno. Krem mliječna bomba sa par zlatnih perlica na vrhu, jednostavno ne ističe se po ničemu. Ako niste stariji fan Lush kupki, ni miris pod imenom Snowcake vam neće značiti pretjerano puno. No ako ste u šačici opsjednutih lushiea, upravo činjenica da je Perle De Sel ovogodišnje izdanje Snowcake mirisa bit će woooooho, daj 10 komada!

Perle De Sel u prijevodu sa francuskog znači "biser od soli". Ime je prikladno i zbog izgleda same kugle, pošto u svojoj unutrašnjosti skriva solidnu količinu grube morske soli, a izvana je ukrašavaju afričke solne perle presvučene sa zlatnim šljokicama.

U doticaju sa vodom ova mliječno bijela kugla se rastapa relativno brzo. U trenutku kada se na površini počne pojavljivat tirkizno plava pjena i dalje se nemre dobiti potpuni dojam koliko magična ova kupka može biti, doduše na trenutke podsjeti na zlatnu zvrčku iz Harry Pottera, što je poprilično kul. Nakon rastapanja voda postaje tirkizno plava i prožeta sa šljokicama. Rastapanjem sredine osim navale plave i zelene boje, otkriva se i udio zrnaca soli koja koži pruža ekstra njegu i detox osjećaj.

Miris kugle je jednako očaravajući i intenzivan tokom cijele kupke. Perle De Sel sadrži tkz. Snowcake miris, popularnu kombinaciju koja već godinama simbolizira pravi zimski duh. Mješavina apsoluta ruže, apsoluta akacije i slatke smole benzojevca čini gotovo marcipan aromu. Bogatu, blago začinjenu i izuzetno kremastu na prvi šnjof.


Nakon što se aroma potpuno razvije moguće je osjetiti cvijetniju stranu uz već spomenut marcipan. Apsolut cvijeta akacije je krivac za ovaj mali preokret. Akacija daje začinjen, bogati miris koji podsjeća na blagu mješavinu cvijeta naranče i ljubičica. Apsolut ruže nije tako izražen pošto ga nadvlada ova marcipan struktura ali definitivno pomaže razviti cvijetniji podton uz akaciju. Miris je bogat i zanimljiv, te trajan. Ostaje na koži, kosi i u zraku još satima sa istim divnim intenzitetom. Na žalost što se tiče fotkanja Perle De Sel je poprilično teško uhvatit. Boje na fotografijama ne ispadaju ni približno magično i lijepo kako su to uživo. Mješanje sitnih, srebrnih šljokica kroz mini virove tirkizno-azurne vode daju kupki gotovo vilinski 3d efekt.

Veliki plus svake kupke je njena hranjivost. Iako ne sadrži ništa od specifičnih ulja, zbog udjela soli i perlica Perle De Sel na koži je poprilično hranjiva i mekana. Šljokice su sitne i ne zadržavaju se ni na koži ni na stjenkama kade. I dok Big Blue kugla podsjeća na široki ocean, Perle De Sel donosi dašak azurne, tropske obale, puno bliže i puno intimnije. Definitivno nije ono što se očekuje na prvi pogled, blijeda, jednostavna kugla zapravo skriva ugodno, marcipan, magično iznenađenje. Osim Perle De Sel postoji i pjenušavac pod imenom Puddy Holly koji je također ove godine u porodici Snowcake mirisa. Jedva čekam provjeriti koliko je dobar i da li je ovaj miris prikladniji u obliku kugle ili pjenušavca. 

Cijena: 200g/ 59kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, krupna morska sol, perle od soli, sintetički florflogopit, titanijev dioksid, miris, apsolut akacije, apsolut ruže, smola benzojevca, vinska kiselina, voda, sodium coco-sulfat, cocamidopropyl betain, kositrov oksid, boja 77491, 42090, 42053, 59040, 47005