american cream - sladak poput sladoleda

Od kad postoji American Cream regenerator za kosu za njega se mogu čuti dvije stvari - šteta što nije vegan proizvod i kad će Lush napraviti još toga. Iako se kroz zadnjih par godina ovaj miris upotrebljavao u pregrštu proizvoda, pa se tako našao i u tekućem i solid parfemu, losionu za tijelo, želeu za tuširanje, bombi za kupanje i pjenušavoj kupki... netko bi rekao da je to gomila proizvoda, no problem sa svime navedenim je oduvijek bila - dostupnost. Naime sve navedeno bi izašlo u obliku limitiranih proizvoda koji bi na tržištu bili razgrabljeni dok si rekao keks. Prvi put ove godine povodom Valentinova došao je nešto veći broj proizvoda sa ovim mirisom, uključujući i gel za tuširanje.

Eksperimentalno izdanje American Cream gela se moglo nabaviti prošlo ljeto u kratkom periodu od tjedan-dva u sklopu ponude Lush Kitchen-a. Reakcije su bile većinom pozitivne uz par manjih zamjerki, stoga je ovaj mega popularan i tražen miris dobio svoju veliku priliku za Valentinovo. American Cream gel za tuširanje prije svega krasi jako blaga, nježna ružičasta boja koja bi trebala asocirati upravo na glavni opis njegovog mirisa - milkshake od jagode! U American Cream gelu izmješani su slatkasti i biljni mirisi kako bi se dobila umjetna aroma milkshake-a. Na prvi šnjof jasno se osjete kremasta slatkoća, poprilično mliječni i blagi miris koji nastaje kada se mješaju smola benzojevca i vanilija. Smola benzojevca je poznata i kao tkz. medicinska vanilija radi te puderaste, pre-slatke note, kad se doda pravoj vaniliji postaje super slatka, puderasto - mliječna kombinacija.

Ovaj duo se zato balansira sa biljnim notama koje su slične u izvedbi ali nešto umjerenije. Tako su se tu našle muškatna kadulja i lavanda. Ulje muškatne kadulje na kožu djeluje smirujuće, dok ima stimulirajući i afrodizijački učinak na um. Za lavandu i njene blagodati se zna od davnina, umiruje i balansira pH kože i vlasišta, a uvelike pridonosi opuštanju i boljem snu. Zajednički muškatna kadulja i lavanda daju biljni ton koji zapravo stabilizira već spomenuti slatki duo smole benzojevca i vanilije, inače bi American Cream puno više naginjao umjetnim bubblegum/cotton candy mirisima kao što je Snow Fairy. Jagodičasti element u cijelom American Cream asortimanu dosta ovisi od osobe do osobe. Netko više osjeti jagodu, netko više osjeti biljnu notu. Problem sa jagoda-mirisima je što zapravo ne postoje apsolut jagode i ne mogu se baš radit esencijalna ulja, barem ne prirodnim putem, stoga se u Lush proizvode stavlja svježi sok od jagode koji ima jako blag miris kojega druge esencije brzo navladaju i zaguše. Gel za tuširanje nešto slabije miriši iz bočice, jako je blag, ako ne i najblaži od svih u ponudi, no na koži se ipak bolje razvije u jagoda-milkshake miris koji se zadrži i nekoliko sati nakon tuširanja.


American Cream je kremast, gust i lako maziv. Malena količina je sasvim dovoljna za cijelo tijelo, stoga je i među isplativijima. Za razliku od Lush Kitchen verzije - ovo Valentinovsko izdanje ima milijun puta bolju konzistenciju i postojanost, kremastiji je i ne razdvaja se u bočici, kako se inače zna dogodit sa nekim kremastijim gelovima. Pjena je malo više na emulzijastoj strani, pa je možda i najisplativije koristiti spužvicu. Plus su svakako i dodani svježi sokovi naranče i jagode, koji osim fora mirisa, djeluju i kao kemijski eksfolijanti koji razvedravaju i blago čiste kožu. American Cream gel za tuširanje je odličan dodatak ovoj mirisnoj obitelji (ipak za sad i dalje ostaje best of the best American Cream uljni parfem). Šuška se da će gel ostati i poslje Valentinova, osobno mislim da bi to bio pun pogodak pošto je miris jako lijep, decentan i zanimljiv, a u ovom gelu za tuširanje i savršeno replicira miris slavnog regeneratora za kosu. Plus, pluseva - vegan je! ❤

Vegan: Da

Cijena: 100g/ 71kn
             250g/139kn
             500g/239kn

Sastojci: voda, natrijev lauret sulfat, glicerin, natrijev kokoamfoacetat, lauril betain, miris, titanijev dioksid, apsolut vanilije, ulje muškatne kadulje, ulje lavande, smola benzojevca, svježi sok naranče, svježi sok jagode, ekstrakt irske mahovine, alfa izometil ionon, alfa metil ionon, kumarin, boja 17200