puddy holly - blagdanski kolačić


Običaj božićnih bubbleroona se nastavio i ove godine. Puddy Holly je stigao na mjesto  obožavanog Snowman-a, koji se pak ove godine našao u obliku bombe za kupanje. Nakon male rošade prvo što je svima bilo na pameti je naravno - veličina i zašto je dovraga tak skup, a tako sitan. Sa cijenom od 59kn za samo 100g, većina bi ga zaobišla jer za te novce možete dobiti kuglu koja će radit čudesa. Za slučaj da ste ipak posegnuli za neodoljivim mirisom marcipana, sigurna sam da ste baš kao i ja, ostali ugodno iznenađeni. Kao prvo - izgleda kao božićni kolačić! Dvije polovice prekrivene sitnim šljokicama, spojene su na sredini sa shea maslacem, dok gornji dio bubbleroona ima sličan dizajn i raspored boja kao prijašnji Holly Golightly.


Osim izgledom popularnog macarons kolačića, sa poznatom francuskom poslasticom dijeli i neke od sastojaka. Kao i Perle De Sel bomba za kupanje, dijeli i miris poznatog Snowcake-a koji je davnih dana zaludio svijet i postao nezaobilazan dodatak Lush Božićnih proizvoda. Dok je u Perle De Sel bombi ovaj miris postignut mješanjem apsoluta ruže, apsoluta akacije i slatke smole benzojevca, u Puddy Holly pjenušavcu su se okrenuli nešto drugačijoj kombinaciji stoga je Snowcake miris postignut mješanjem cedra, badema, bergamota i slatke tonke. Unatoč razlici u sastojcima između originalnog Snowcake sapuna, Perle De Sel bombe i Puddy Holly pjenušavca, sa ovim zadnjim je zapravo pogođen savršen omjer i intenzitet svega. Miris je topao, sladak i mrvicu više puderast, dovoljno snažan da ostavi prvi dojam, a sa druge strane da vam ne bude muka od previše šnjofkanja.

Pošto je Puddy Holly krcat sa kakao i shea maslacem, nešto je "ljepljivije" strukture i najbolje ga je prvo razmrviti / nasjeckati u najobičnije cijedilo i onda ga držati ispod mlaza vode. Količina pjene koja nastanu ovim putem je puno veća, mekanija i hranjivija nego običnim mrvljenjem u ruci ili samim držanjem pod slavinom. Općenito trik sa svim pjenušavcima (osim bubblespinnera i višekratnih pjenušavca) je upravo u najobičnijem cijedilu - razlika je u kvaliteti pjene, te nema neugodnih i dosadnih komadića koji se ne stignu otopiti na regularan način. Pjena je mekana, mirisna i za slučaj da koristite samo 1/2 pjenušavca - ima je poprilično.

Boja vode je također pun pogodak. Vibrantna zelena boja djeluje opuštajuće i razvedrujuće, a sitne šljokice pružaju ekstra efekt u vodi, uz već spomenut miris marzipana - cijela kupka je poslastica. Nakon par minuta u vodi se može osjetit djelovanje maslaca i ulja. Osjetno opušta mišiće, a paralelno hrani i njeguje površinu kože. Mislim da je Puddy Holly unatoč manjoj gramaži zapravo dobro sastavljen pjenušavac. Omjer boje, mirisa, teksture i osjećaja na koži je sasvim solidan, a odlično se slaže uz već spomenutu bombu Perle De Sel, te Butterbear žele za kupanje. Cijena se iz početka čini mrvicu veća, no sa obzirom na sastojke i činjenicu da se da rasporedit na dva kupanja, rekla bih i dalje isplativo. Nadam se da se družimo i iduće godine.

Cijena: 59kn/100g ( na Fiftaču u 1/2 ! 😊 ) 

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, natrijev lauret sulfat, vinska kiselina, fair trade organski kakao maslac, lauril betain, miris, apsolut tonke, esencijalno ulje badema, ulje cedra, ulje bergamota, kukuruzni škrob, fair trade shea maslac, ulje badema, glicerin, titanijev dioksid, laureth 4, natrijev karbonat, sintetički florflogopit, kumarin, limonen, linalol, boja 59040, 42090:2, 42053, 42090, 19140, 73360