shoot for the stars - božićno i medeno

Tiha patnja vegan korisnicima Lush proizvoda zasigurno je najviše od svega - Honey I Washed The Kids miris. Sladak, topli, karamelast i primamljiv - kako se kaže izaziva zazubice i zaljubljenost. Ali upotrebom meda u ovim proizvodima vegan korisnici ostaju zakinuti za cijeli jedan range proizvoda. 2013.g za Božić stigla je Shoot for the stars bomba za kupanje, sa tada ponešto drugačijim izgledom (indigo plava sa 1 zvjezdom repaticom). Novi (aktualni) izgled dogodio se tri godine kasnije kada je Shoot for the stars dobila puno ljepšu nijansu tirkizno-plave i nešto više zvjezdica po sebi. Ovaj put zvjezdice su i sa ekstra funkcijom - svaka je zapravo uljna kupka.


Odmah u doticaju sa vodom bomba snažno fizza i počinje ispuštati valove plave i zelenkaste boje sa nešto bijele pjene. Ono što me odmah oduševilo je jačina mirisa. Nakon doticaja sa vodom u zraku dolazi do izražaja izuzetno snažna karamelasta, medena aroma. Ulje naranče i ulje bergamota daju taj karakterističan, slatki miris bez dodavanja pravog meda. No sam miris kugle je ipak nešto bogatiji i kompleksniji od jednostavnog opisa - miriši ko' med. Od kombinacije kakao maslaca, gardenije, ulja bergamota i naranče dolazi i gotovo karamelasti, slatki miris sa bogatstvom i slojevitošću. Kako se bomba raspada tako i zvijezdice počinju plutati po površini i ispuštati zlatne šljokice i hranjiva ulja. Upravo zvjezdice počnu mijenjati i boju cjelokupne kupke koja polagano iz svijetlo plave postaje sve više zelenkasta sa zlatnim šljokicama.

Šest zvjezdica napravljeno je od kokosove kreme, organskog kakao maslaca i bademovog ulja. Za slučaj da inače imate masnu kožu, preporučam da kožu i kosu dobro isperete nakon kupanja ili da jednostavno uhvatite 2-3 zvjezdice i izbacite iz kade prije nego se potpuno otope. Za slučaj da ste suhokožac - apsolutno se ubacite bez razmišljanja, Shoot for the stars je jedna od najhidratantnijih i njegujućih kugli kaj Lush može ponuditi.


Sama kupka nema težak niti masnjikav osjećaj, količina zvjezdica je taman dovoljna kako bi Shoot for the stars bila jednako zanimljiva kako vani tako i u samoj kadi. Bath art je jedan od interesantnijih, valovi plave boje djeluju opuštajuće, a rastapajuće zvjezdice i popratne sintetičke šljokice podsjećaju na nebo.


Sa nešto jačom aromom Shoot for the stars odlično ide uz ostale HIWTK proizvode od kojih svi sadrže pravi med kao što su Honey I Washed The Kids sapun, Honey I Washed My Hair - kruti šampon, Fairly Traded Honey - tekući šampon za kosu,no najviše od svega - savršeno ide uz Scrubee - piling i maslac za tijelo. U hladnim zimskim danima dolazi taman kao odličan i brzi lijek za sve smrznute ljude. Njega je vrhunska, mislim da su male zvjezdice uklopljene u bombu pun pogodak, jednako su kvalitetne kao i ostale uljne kupke iz Lush ponude, a slatki, zarazni miris ostaje satima na koži i kosi. Iskreno se nadam da će Shoot for the stars biti dio Božićnih noviteta barem još stoljeće ili dva. 
Cijena: 200g/59kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, fair trade organski kakao maslac, brazilsko ulje naranče, ulje bergamota, vinska kiselina, voda, ekstrakt gardenije, kokosova krema, bademovo ulje, kukurzni škrob, titanijev dioksid, laureth 4, sodium coco-sulfat, cocamidopropyl betain, sintetički florflogopit, kositrov oksid, silica, butifenil metilpropional, citronelol, limonen, linalol, miris, boje 42090:2, 42090, 77491, 19140

Proizvodi iste mirisne obitelji: Whipstick-balzam za usne, Bunny Moon-žele maska za lice, Fairly Traded Honey-tekući šampon za kosu, Scrubee-maslac/piling za tijelo, Honey I Washed My Hair-kruti šampon za kosu, Honey-piling za usne, Honey Trap-balzam za usne, Honey I Washed The Kids-sapun za ruke i tijelo , Brazened Honey - svježa maska za lice,  It's Raining Men - tekući gel za tuširanje