alert, alert kako dovesti lushie u bankrot? noviteti u stalnom asortimanu

I došao je taj dan kada Lush rotira i brčka po aktualnom asortimanu, prvo su povučene neke bombe kako bi se napravilo mjesta za Harajuku/Celebration bombe, nakon toga potiho je otišlo i nešto starijih stvari. Par mjeseci kasnije lansiran je novi dio stalnog asortimana. Koliko će ostat - nadam se zauvijek jer je 99% toga fenomenalno.

Počevši od onoga što sam najviše očekivala i što me najviše razočaralo - Sleepy sapun za ruke i tijelo. Moja beskrajna ljubav prema svemu Sleepy i naravno Twilight, nema kraja... bar sam tako mislila. Sleepy sapun je solidan komad, u obliku oblaka (ex Snowcloud dizajn) prikladan dizajn za prikladan miris. No na ogromnu žalost ovo je prvi proizvod iz ove mirisne obitelji koji na meni mutira u ekstra užas od lavande. Sam sapun dok je suh miriši kako bi Sleepy i trebao mirišati - slatka tonka, blaga lavanda, sve u svemu idealno - no na mojoj koži na žalost ne reagira najbolje, tonka i ylang ylang potpuno nestanu dok ostaje samo užasno gorka, neugodna nijansa lavande. Po strukturi je klasičan Lush gurmanskiji sapun - mekan, gotovo mliječan, lako klizi i sapuna se, ne djeluje pre nestabilno/topivo i za cijenu od 60kn se dobije solidnih 100g sapuna što bi čak i svakodnevnom upotrebom trebalo potrajati.

Poppy sapun je jedan od onih 3D dizajna koji su zaludili sve čim su se pojavili. Sa obzirom da je prošle godine bio iznimno snažan Comforter miris, preskočila sam ga bez razmišljanja. Kopajući po sastojcima ovogodišnjeg izdanja primjetila sam nešto više svježe maline - i to je dobitna kombinacija čak i za nas koji baš i ne volimo ribiz/akaciju. Poppy sapun je prije svega ljepši od prijašnjeg sa obzirom na veći dio bijelog-kremastog udjela, potom miris je mnogo ugodniji - ulja bergamota, čempresa i svježe maline solidno stabiliziraju i balansiraju težinu apsoluta crnog ribizla. Bonus je piling učinak pošto je krcati malenim sjemenkama maka.
 Jaki, citrusni mirisi se češće potkradu oko Božićnih izdanja kada je pregršt sapuna upravo u ovoj kategoriji. Good Day Sunshine osim atraktivnog sunca u stilu Aztec/Maya krije par fora stvarčica - prvo, vanjski obrub sapuna je prekriven prahom od kojega se inače rade bombe za tuširanje - stoga pri prvom kupanju dobijete ekstra iznenađenje u tom obliku, potom baza sapuna je aquafaba, protein nastao kuhanjem slanutka - inače se upotrebljava u veganskoj kuhinji i kozmetici kao zamjena za bjelanje, a radi i bolji posao od samih bjelanjaka pošto ima sitnije proteinske komplekse koje lakše prodiru i štite kožu i kosu. Good Day Sunshine nosi Brightside/Sun miris, citrusne note ulja limun mirte, nerolija i limete automatski razvedravaju raspoloženje i kožu. Simpa iznenađenje i fora uključivanje citrusa u stalnu ponudu. 100g Vindija-Sokić sapuna dođe 84kn.

 Osim sapuna dodana su i dva nova ulja za tuširanje. Nakon eksperimenta za Uskrs sa Carrot uljem za tuširanje bez ambalaže i par izdanja sa Lush Summita 2018., formula za uljne tuširalice je složena i u akciji. Prvi kojega sam imala priliku probati i prije je Coco Loco. Moram primjetit kako je razlika između Lush Summit i ovog stalnog izdanja veličina - nemrem se otrgnuti dojmu da su oni sa Summita bili značajnije veći. No čak i smanjena veličina ne kvari dojam koliko je ovo božanstven proizvod - slatki miris kokosa, brazilske naranče, limun trave i korijandera više daju miris Dorine od kokosa, nego nečega za čišćenje tijela. Slatki, bogati, kremasti miris ove pločice isijava na sve strane. Pošto je ulje - oprez, topi se solidno čak i samo držanjem u rukama. Preporuke su da ga nanosite na vlažnu kožu i izbjegavate direktan mlaz vode. Za cijenu od 60kn dobijete 50g proizvoda, možda se čini malo ali uz pravilno korištenje da se pošteno iskoristit. Plus, miris je pre pre božanstvena kokos-čokolada, tome se nemrem oduprijeti bez obzira na veličinu.

Drugo ulje za tuširanje je Minamisoma. Uljna tuširalica, također bez ambalaže, nosi slatki Avocado Co-Wash/Wash miris. Mješavina ulja bergamota, litsce cubeba i tamjana sa ekstraktom gardenije, prahom kurkume i kinako sojinog brašna daje zanimljiv osjećaj na koži - hrani, blago pilingira i osvježava. Druga strana ove uljne tuširalice je jedan od razloga zašto toliko volim i podupirem Lush. Naime, 2011.g mali japanski gradić Minamisoma u pokrajini Fukushima, potresao je razorni Tohoku potres. Nakon što su  stanovnici evakuirani, te u izbjeglištvu proveli gotovo 5g. dobili su mogućnost vratili se u gradić koji je preživljavao na rižinim usjevima. Na mjestu potpuno uništenih polja riže počeli su sadit uljanu repicu. Uljana repica uklanja radioatkivni cezij iz tla, a sjemenke dobivene su sigurne od radijacije i spremne za daljnu upotrebu. Lush koristi i otkupljuje upravo ulje stanovnika Minamisome, te sa time pomaže i osigurava daljni rast i razvoj grada nakon tako tragične nesreće. Eto, sasvim solidan razlog za isprobati Minamisoma uljnu tuširalicu.

Šarene loptice šećera i boje pod imenom Aurora Borealis novi su dodatak piling asortimanu. Granulirani šećer sa sitnom morskom soli pruža nježan ali i učinkovit piling. Miris Aurore Borealis je također novitet - ulje sicilijanskog limuna sa uljem zelene metvice i prahom ananasa čini neobičnu voćno, tropski-osvježavajuće, ljetnu kombinaciju. Osjećaj na koži je fenomenalan i dosta podsjeća na učinak Love Island pilinga, sličnog je i formata pa kao i u prethodnome preporučam usitnjavanje, jednom kad se stvrdne šećer zna bit dosta grublji kod iduće upotrebe. Aurora Borealis je i na strani isplativijih sa 100g i cijenom od 42kn.

Drugi proizvod u Comforter štihu je mala bombica za tuširanje - Comfort Zone. Kao i gore spomenuti Poppy sapun ova mala tuširalica ima ponešto izmjenjen miris stoga je dodatak svježih malina, ulja bergamota i ulja čempresa u punom boljem balansu sa apsolutom crnog ribizla, što čini Comfort Zone laganom, voćnijom i svježijom bombom. Također novi dodatak je i veća upotreba algina, te gela chia sjemenki koji skupa dodatno njeguju i štite kožu. Iako sam ponosni vlasnik kade, moram priznat da me veseli sve veći broj fora stvarčica i za obično tuširanje. Comfort Zone (kao i sve ostale bombe za tuširanje) košta 33kn.

Cookie Dough kako mu i samo ime kaže - je piling za usnice sa okusom i mirisom smjese za kolačiće. Ovaj popularni američki recept našao je svoje mjesto i u Lushu stoga je nakon limitiranog pilinga za tijelo, napravljena i malena teglica specijalno za usne. I moram priznat da nakon prvog kušanja - jup, fini je, baš poput smjese za kolačiće - vanilija, bademi i rogač, nemre slađe od toga. Na usnicama je standardni Lush piling, odradi solidan posao pošto pilingira i hrani paralelno.

I za kraj dva potpuno nova želea za kupanje. Conga je neobična kombinacija malina, bergamota, davane, badema i vanilije - ono što se ostatku Europe čini kao slatka ljetna kombinacija, nama u Hrvatskoj je starinski sirup za kašalj. Identične je i boje, pa ne znam, ovo je proizvod koji morate probat da bi mogli prosudit, ja se nemrem otrgnuti dojmu ex-Yu Bronhoklir sirupa za suhi kašalj.







Twilight je najljepša žele galaksija koju sam vidjela. Po mirisu je identičan kultnom Twilight spreju, dok na koži i van posudice zrači atraktivnom esencijom slatke tonke, biljnije lavande, snažnog ylanga ylanga i slatke smole benzojevca. Ostavlja kožu glatkom, nahranjenom i mekanom. Naravno, klizak je za pop*zdit kao i svi želei, no u tome i je ta njihova čar. Sa obzirom na mješanje boja i šljokica, svaki žele je unikatan i jednako genijalan. Nakon što se Twilight gel pojavio kao limited božićno izdanje solidan broj ljudi ostalo je čeznuti za ovom biljnijom notom, a žele donosi upravo to.





Uz gore navedene proizvode u stalni asortiman je uvršten i American Cream koji je na policama još od Valentinova, a sada je i službeno našao svoje stalno mjesto u dućanima.








Cijene:
Sleepy sapun - 100g/60kn
Poppy sapun - 100g/90kn
Good Day Sunshine sapun - 100g/84kn
Coco Loco ulje za tuširanje - 50g/60kn
Minamisoma ulje za tuširanje - 50g/60kn
Aurora Borealis piling za tijelo - 100g/42kn
Comfort Zone bomba za tuširanje - 30g/33kn
Cookie Dough piling za usne - 25g/75kn
Conga žele - 100g/66kn, 240g/132kn
Twilight žele - 100g/66kn, 240g/132kn
American Cream gel za tuširanje - 100g/84kn, 250g/168kn, 500g/276kn
American Cream goli gel za tuširanje - 200g/132kn

Uvijek mi je drago vidjet nove stvarčice na policama, a ovaj put sam čak i ostala ugodno iznenađena kako sa nedavnim ekstra povećanjem cijena nije baš nadvladao potpuni bezobrazluk i sa novim asortimanom. A sad, dalje tresti Twilight žele! jiggle jiggle jiggle jiiiigleeeeeeeeeeee 😂