Mamma mia, here I go again... My, my, how can I resist you?

Sukladno slavnoj ABBA pjesmi i stihu "how can I resist you?" ovom kremastom čudu zbilja je nemoguće odoljeti. Napravljen za Majčin dan - Mamma Mia piling za tijelo je spas u zadnji čas prije selidbe u ljetnu garderobu i raspoloženje. Prvo što me privuklo, naravno - miris. No, Mamma Mia piling za tijelo očarava i svojom jarkom, neonskom bojom, te učinkom na koži. Počevši od mirisa kojeg dijeli sa jako starom i zaboravljenom Stardust bombom koja se pojavila kratko tokom 2015.g, ovaj miris Lush baš i nije reciklirao. U moru slatkih opcija kao što su American Cream i božićni Snow Fairy, nekako su se okanili umjetnih slatkišastih nota i više se okrenuli citrusima i šumskim izletima.

Na veliku štetu ove esencije, jer je upravo Stardust/Mamma Mia jedan od onih koji automatski lansiraju u dietinstvo ili ako ste mlađi od razdoblja Ex Juge - lansiraju u novu očaranost na prvi miris. Mješavina crvenog grejpa, bergamota, ružinog drveta i apsoluta vanilije daje topli, slatki ali umjereni miris. Jedan od kojeg rastu zazubice ali ne dobijte dijabetes.

Ružino drvo u kombinaciji sa vanilijom daje aromu gotovo slatkiša, nešto u rangu jako finog Ledo sladoleda od vanilije sa malo skupocijenog burbona 😋... puderast ali i kremast, nije napadan niti zateže nosnice. Bergamot i crveni grejp osim raščišćavanja kože, raščišćavaju i tmurno raspoloženje, a daju i mali zaokret slatko-cvijetnoj kombinaciji. Kako svaki miris ima svoju interpretaciju tako i Mamma Mia - meni miriši na skupocijeni, blago rastopljeni sladoled, dok jednu dragu lushie prijateljicu nostalgično baci u prošlost kad su u Jugoslaviju stigle prve mirisne gumice, ružičaste boje i identičnog mirisa vanilije. Uz neonsko-ružičastu boju i divan desertni miris - dosta je teško odoljeti kušanju.


Konzistencija samog pilinga je poprilično gusta - sitna morska sol u kombinaciji sa himalajskom soli pruža temeljit piling, no himalajska sol nije tako velika ili gruba kao recimo u Ocean Salt pilingu koji vrhunski radi posao ali zna bit i pregrub ako pažljivo ne dozirate.

Druga strana koja me baš ostavila paf je direktna njega kože. Sol odradi vrhunski posao čišćenja i uklanjanja mrtve kože (vjerujem da tu pomogne i kaolin glina koju inače Lush koristi u maskama za lice), no osjećaj njege i nahranjenosti poslje je ravan mazanju sa hranjivim losionom. Nisam sigurna da li je to zaslužna kombinacija pirea od grejpa i ulje bergamota, ali u svakom slučaju ima fenomenalan učinak na kožu nakon pilinga. Na moju oooogromnuuu žalost, Mamma Mia je Majčin dan limited edition proizvod koji je sa polica nestao relativno nedavno, dio mene se istinski nada da će ovaj piling jednom postat dio stalnog asortimana jer u aktualnoj ponudi, osim Ocean Salta ništa me nije ovako oduševilo sa efikasnošću.

Cijena: 300g/129kn 
             625g/239kn

Vegan: Da

Sastojci: sitna morska sol, natrijev lauret sulfat, pire crvenog grejpa, natrijev kokoamfoacetat, voda, svježi sok crvenog grejpa, himalajska sol, ulje bergamota, ulje ružinog drveta, apsolut vanilije, titanijev dioksid, mlječna kiselina, kaolin, cocamidopropyl betain, sintetički florflogopit, kositrov oksid, limonen, linalol, miris, boja 45410