Harajuku - super kawaii

Sve je započelo sa otvaranjem novog ekskluzivnog Lush dućana u Japanu. U Shibuya okrugu u bloku pod imenom Harajuku nalazi se srž mladenačkog istoimenog pokreta koji je kroz kulturu, modu, glazbu, otkačenost, hrabrost, kreativnu slobodu, funky hranu, all things kawaii, anime, gaming, jako puno mačaka i još više slatkiša... pokrenuo svojevrstan japanski kultni modni i kulturalni fenomen. Naravno otvaranjem ekskluzivnog bath bomb Lusha- Harajuku pokret je dobio i Harajuku bombu. Ova preslatka bombica sa svojim pastelnim bojama i slatkim mirisom utjelovljuje duh otkačenog japanskog kvarta, kao i cijelog pokreta.

Pri dodiru sa vodom Harajuku je iznimno spor i lijen fizzer, a u Lushu to znači - pregršt vremena za uživanje u divnom bath art-u na površini vode. Harajuku svojim taktičkim rasporedom nudi preljevanje pastelnih nijansi koje dosta podsjećaju na rastopljeni sladoled. Žuta, ružičasta i bijela u svojim pastelnim izdanjima pomješane sa malim holo šljokicama pružaju show koji traje i po 10-ak minuta.


Osim slatkog sladoled-milkshake izgleda, ova bomba nudi i slatku esenciju svojeg mirisa. Sa samo tri glavna sastojka - uljem brazilske naranče, apsolutom vanilije i smolom benzojevca čini klasični Lush sugar rush. Ulje brazilske naranče je popularan sastojak koji Lush koristi u čak 52 druga proizvoda. Sa svojom razevdravajućom i blagom citrusnom notom daje i slatkoću i svježinu. Uz apsolut vanilije tvori floralnu podnotu, dok je glavni izvor slatkoće mirisa u Harajuku bombi - smola benzojevca. Ova smola se koristi i u proizvodima kao što su American Cream i božićni dijabetes Snow Fairy. Poznata po umjetnoj slatkoći daje dozu šećerne vate + bombona + milkshakea i općenito zazubica.


Osim slatkoće na sve strane, nudi i solidnu dozu njege. Koža je tokom kupanja osjetno omekša, a nakon izlaska iz kade miris traje satima i kao suhokožac nisam imala potrebu odmah nanjeti losion. Nakon što se sve boje izmješaju ostaje breskvasto narančasta voda sa gomilom sitnih holo šljokica. Šljokice se ne zadržavaju na koži i lako se isperu sa stijenki kade, a pravi ih je gušt gledati kako plešu kroz vodu. Sve u svemu Harajuku ispunjava sve ono što joj ime znači - kawaii, otkačeno, simpa i pastelno do zazubica.

Cijena: 200g/71kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, vinska kiselina, sodium coco-sulfate, ulje brazilske naranče, smola benzojevca, apsolut vanilije, voda, kukuruzni škrob, dipropilenglikol, sintetički florflogopit, malodextrin, cocamidopropil betain, cinamal, citral, kumarin, limonen, miris, boja 42090, 45410, 45350