Japanci imaju bizarne mitove, ponekad i bizarne bombe.... Kappa je oboje, na dobar način ^.^

Harajuku izdanja kriju pregršt apsolutno predivnih bombi - cvijetne, slatke, mistične, zanimljive, za cure, za dečke, za neodlučne, za mlade, za stare i za sve one koji nisu i jesu oboje i sve. I onda je tu Kappa. Naravno mala plavo-zelena loptica sa dva oka i udubljenjem na glavi- odmah na prvu je - očaravajuće simpatično too cute! Na prvi miris - je apsolutno zbunjujuće čudo na koje se treba naviknuti. Svoju inspiraciju duguje mitskim bićima iz Japanskog foklora. Kappa bića su poznata i pod imenima kawataro ili suiko. Ova vrsta yokai demona odlikuje patuljasto tijelo nalik kornjači. Ruke su im prekrivene plivaćim kožicama, a na glavi imaju udubljenje u obliku posude koja je ispunjena tekućinom, njihovom životnom energijom.

Kappe su poznati po svojoj ljubavi prema krastavcima, sumo hrvanju i činjenici da plivačima u rijekama i jezerima kroz anus mogu ukrasti mistični organ, tkz. shirikodam. Yup, Lush je preskočio ovaj dio u svojem marketingu 😂. No, sama bomba iznimno nalikuje pravim Kappama, uključujući udubljenje na glavi i miris krastavaca.


U službenom opisu Kappe možete naći da je "izmaglica ulja limuna i hrastovog lišaja", no Kappa zapravo miriši potpuno na svježe narezane krastavce sa nešto malo cvijeća. Najjednostavniji, najiskreniji i najbliži opis - svježi krastavci. Na početku nova kugla, izrazito snažno miriši na krastavce, ako vam ostane stajati negdje malo duže, prvotna esencija svježih krastavaca se razblaži i do izražaja dođe nešto cvijetnija, orijentalnija nota nastala od ulja bušina i sicilijanskog ulja limuna.


Ulje bušina nastaje destilacijom listova i grančica sa malenih bušin grmića. Uz eterično ulje nastalo destilacijom, bušin je poznat i po tome što je oleorezina iz listova, tkz. smola labdanuma, tvar koju Lush koristi za proizvode kao što su losion Sympathy For The Skin, sapun za lice Movis, maska za ruke Golden Handshake i svježoj maski Prince Of Darkness. Bušin je poznat po svojem antivirusnom i protuupalnom sastavu, a osim što je odličan za zaustavljanje krvarenja i fizičkom zacijeljivanju rana, također blagotvorno dijeluje i na psihu. Potiče rad parasimpatikusa, djeluje smirujuće, pomaže u borbi sa strahom i olakšavanju nesanice.

U kombinaciji ulja sicilijanskog limuna koje djeluje razvedrujuće, te sa svojom smirujućom modro-zelenom bojom ova kupkica nudi potpuno spa-opuštajuće djelovanje. Bomba je nešto brži fizzer pa se potpuno rastopi između 6-8 minuta. Ono što je eeeekstraaa fora kod Kappe je njena rotacija u obrnutom smjeru.


Bath art nije ekstravagantan jer nema pjene, ali razljevanje plave i zelene boje u ombre efektu sa obrnutom rotacijom kugle čini Kappu rijetkim i zanimljivim prizorom.


Iako većina Lush bombi ima njegujuća svojstva kroz razne maslace i ulja, ovdje je na dijelu samo prah krastavaca i apsolut hrastovog lišaja. Rashlađujući osjećaj na koži pokazao se dobitnom kombinacijom nakon zarađene prve sunčanice i izgorenih ramena, te nakon nasumične alergijske upale sinusa pojačane sa izuzetno napornim PMS stanjem. Kappa je simpatična bomba, specifičnog mirisa i izgleda, meni je trebalo 2 mjeseca da se odlučim na kupnju i na kraju je prevladala pre velika znatiželja. Iskustvo i cijelokupni dojam je baš onaj - moraš probati da bi znao.



Cijena: 200g/71kn
Vegan: Da
Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, prah krastavaca, ulje bušina, sicilijansko ulje limuna, apsolut hrastovog lišaja, voda, dipropilenglikol, metil 2-oktionit, miris, boja 42090, 47005,19140, šećer