Lucky Cat - mačke, retro mirisi i Japanska kultura

 Lucky Cat je jedna od onih bombi koje već na fotki izazivaju awwww, oooow i sl. uzdahe. Harajuku izdanje je našlo i svoje mjesto u Celebration bombama. Osim što je ružičasta maca referenca na tradicionalne japanske maneki neko, sa svojim posebnim izgledom nosi i jedan poseban miris. Lucky Cat je bomba sa udahnutim životom starog Ghost/Lily Savon mirisa. Japanska tradicija štovanja i vjerovanja u male keramičke mace sa jednom šapom u zraku proširila se i na ostatak svijeta.

Maneki neko su postale simbol sreće i blagostanja, te su pronašle svoje putove od hramova i domova skroz do restorana i ureda. Od svih Harajuka bombi inspiriranih Japanom - ova je najjapanskija ako se to može tak opisati i jako lijep način promoviranja japanske kulture i tradicije. Lucky Cat je veličnom nešto manja od klasične Lush bomb, a sukladno tome i cijenovno jeftinija. Pri dodiru sa vodom je ekstra brzi fizzer, a zbog oblika dosta često odmah potone na dno. Unatoč tome bath art koji pruži je više nego veličanstven. Valovi bijele pjene brzo se izmješaju kroz pastelno narančastu vodu sa srebrnim šarama.


Bath art je impresivan ali je problem što je minijaturan kako je i bomba mala, a sa obzirom na brzinu fizzanja - u genijalnim bojama možete uživati jako kratko, manje od 2 minute i to na samo jednom malom dijelu kade. Kako bi barem malo popravili dojam, unutar bombe su dodane malene šarene zvjezdice koje se rastapaju polagano dodavajući dozu hranjivosti.

No, kao i sama bomba ipak nije dovoljno jer 5 micro zvjezdica na hektolitar vode u kadi ne znači puno. Osim što je mene lansiralo u razmišljanje kako bi ovo bila idealna kombinacija za Dragon Ball Z fanove. Iako je bomba siromašna vizualno, to itekako nadoknađuje na polju mirisa. Kao što sam već spomenula poznati old school Ghost/Lily Savon miris prožima Lucky Cat od glave do šape. Parfemski ustroj koji kombinira jasmin, neroli i ylang ylang - zbunjujuće najviše odiše mirisom bijelih lijlana, zbog čega ga se najviše uspoređuje sa kultnim Death & Decay mirisom.

Bomba ima izuzetno snažan miris i zapravo razrijeđena u vodi postane nešto mrvicu lakša, no i dalje iznimno intenzivna i teška. Slatka napadnost jasmina skroz pojača i inače snažan ylang ylang i teški neroli. Iako supe slatka, ružičasta maca može djelovati djetinjasto, ova bomba je u klasi onih koji se mogu nositi sa dominantnim izražajem ravnom srcu teške talijanske parfumerije iz doba kad bi vas Dior - Hypnotic Poison onesvjestio kad biste prišli osobi koja ga nosi na manje od pola kilometra. Lucky Cat je možda malena, ali odlično nosi izuzetno dramatičan i snažan miris dostojan kraljevskog kupanca.  
Cijena: 49kn/99g

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, apsolut jasmina, neroli ulje, ulje ylang ylanga, voda, titani-dioksid, glicerin, sintetički floroflogopit, titanijev oksid, hidroksipropil metil - celuloz, natrijev karboksimetil celuloz, DRF alkohol, alfa-izometil ionon, butilfenil-metilopropional, citronel, geraniol, hidroksicitronela, linalol, miris, boja 19140, 15850:1, 45410:1, 77491, 15510, 16255, 42090, 77490