strawberries and cream ... yummy mummy oduševljenje

Miris karamelastih jagoda sa cvijećem i beskrajnom srećom - ukratko moj doživljaj cijelog Yummy Mummy  mirisa, kao i Yummy Yummy Yummy verzije (više cvijetnija, manje voćna verzija već gore spomenutog božanstva). Nakon Roller bombe koja je imala solidno napravljen Yummy Mummy miris, kroz par godina sezonski bi se pojavio u nekom limited edition drugom izdanju - kao što su sapuni, gel, žele i sl., no od Rollera nije se zalomila poštena Yummy Mummy bomba. Strawberries and Cream, osim preslatkog dizajna i mirisa, krije i sredinu koja je zapravo sloj organskog kakao i shea maslaca. Ova sočna maslac sredina osim što služi kao ljepilo, dobro dođe i kao ekstra korak u njezi kože pošto doprinosi sveukupnoj hranjivosti i mekoći same vode.

Relativno brz fizzer Strawberries and Cream svoj ljupki bath art odradi kroz 4-5 minuta (naravno što toplija voda to brže fizza). Bath art je solidno simpatičan, kratak i ništa ekstra specijalan - valovi bijele pjene sa pregrštom crvene rotiraju se u obrnutom smjeru nego inače, pretpostavljam da je to zbog balansa i dizajna 2 polovice bombe i sredine od kakao i shea maslaca koje rotiraju bombu na drugu stranu. Intenzivna aroma slatkih jagoda mješa se sa tamjanom dajući gotovo puderastu notu koju razvedre bergamot i geranij dodajući taj cvijetniji aspekt. Prah od jagoda, fair trade shea maslac i fair trade kakao maslac čine ovu kupku super hranjivom i iznimnom nježnom, te mekanom na koži.


Ono što me najviše iznenadilo je kao prvo intenzitet mirisa. Dok je došla do mene iz Velike Britanije putovala je cca 10-ak dana, pri otvaranju paketa jedino što se moglo osjetiti je bila ona, potom je svoj red čekala cca 3 tjedna - tokom ta 3 tjedna nekoliko puta sam je selila po stanu jer je na trenutke nadvladavala i gotovo smetala za sve ostale mirise (uključujući nadjačavanje upaljene velike Yankee svijeće) - samo dok je stajala na radnom stolu na drugom kraju prostorije 😂. Na posljetku, nakon ubacivanja u kadu, miris se izbalansirao u savršeni Yummy Mummy - jagodičast, cvijetan, očaravajući. Među sastojcima za miris i njegu, našao se i prah od jagoda. On je vidljiv u obliku sitnih čestica koje se nađu na rubovima kade, te kroz vodu koja izgleda kao prirodni, domaći sok od jagoda. Također prah jagode u kombinaciji sa uljem crnog papra čine kožu blistavijom i svježijom nudeći oblik eksfolijacije. Tako da uz ekstra intenzitet mirisa, ekstra dobro dijeluje i na koži. Strašno mi je žao jer se ova bombica nije našla ni u jednom od dućana u Hrvatskoj. Nešto je manja u veličini stoga je i jeftinija u cijeni. 

 Uzevši u obzir da su ostale u rangu između 70-80kn mislim da bi se Strawberries and Cream za nekih standardnih 'Rvackih cca 49kn sasvim solidno prodavala. Intenzivnog mirisa traje - ne samo satima, nego daaaaaaaaanima na koži, kosi, sobi, kupaonici, duši i svemiru. Također rađena je poput Lush macarons pjenušavaca aka bubbleroon-a stoga se bez problema prepolovi na dvije jednako fenomenalne kade. Ova činjenica me malo bacila na razmišljanje kako od 89 Japanskih Harajuku bombi - u Europu i Sjeveru Ameriku je stiglo 54, u Hrvatsku oko 23 i to razbacano po dućanima diljem zemlje zbog čega se čak ne mogu ni naručit online preko Lush.hr shopa nego fizički morate vozit recimo do Splita ili Skradina. 

Pomalo baca onaj globalni  #WeTheBathers u lokalni #We-Tu-I-Tam-Brčkanje. 
Cijena: 3.95£
Vegan: Da
Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, fair trade organski kakao maslac, voda, ulje tamjana, ulje bergamota, ulje geranija, ulje crnrog papra, vinska kiselina, prah jagoda, fair trade shea maslac, lauret 4, natrijev-lauret sulfat, lauril betain, dipropilen glikol, benzil alkohol, heksacinamal, limonen, miris, boja 14700, 47005, 45410, 42090