Guardian of the Forest - kad se osjećaš kao Ent

 Čarolija ili stručno i pažljivo isplanirana kemija - u kojem god obliku inerpretirali ono što Lush radi - radi to vrhunski. Svaki put kada stvore određen miris koji odstupa od klasične "komercijalne" ponude tu sam prva sa šnjofkanjem i ogromnom znatiželjom. Čekajući dolazak Community Favourites gelova za neke sam očekivala da će bit pogodak i ogromna ljubav, za neke sam pretpostavila da mi neće pasati, u pola-pola omjeru očekivanja, jedino Guardian Of The Forest je bio neupitan. Moja ljubav prema ovom mirisu naravno potječe od istoimene bombe za kupanje - Guardian Of The Forest koja svojim showom u kadi, mirisom i učinkom na kožu i um - dijeluje poput upijanja šumskog mirisa i sunčevih zraka na prvi dan proljeća. Bez poetskog uljepšavanja ili prekenjavanja - ova bomba je upravo dašak šumske atmosfere u malo sode bikarbone.

Naravno, rizik prebacivanja esencije mirisa iz jednog formata u drugi, u ovom slučaju iz bombe za kupanje u gel za tuširanje, je uvijek zeznuta situacija. Na sreću Guardian Of The Forest gel odlično nosi kombinaciju šumskih i zemljanih nota. Van boce je svijetliji, gotovo neonski zelen i nešto na gušćoj strani, lako se razmazuje i malena količina je dovoljna da se temeljito očisti čitavo tijelo. Bogatom kombinacijom ulja čempresa, ružinog drveta, moringe i limete paralelno čisti ali i hrani, te omekšava. Količina hrastovog lišaja je zapanjujuća pošto se nalazi čak u tri oblika u ovom gelu - apsolutu, infuziji i ekstraktu. Apsolut i infuzija hrastovog lišaja se dodaju kako bi lišaj svojim mirisom dočarao slojevitost šumske atmosfere uključujući drvenaste, zemljane i pomalo orijentalne tonove. Kombinacijom apsoluta i infuzije hrastovog lišaja napravljen je miris koji je dubok, drvenast ali i svjež.


Limeta kao i uvijek daje razvedravajuću notu ublažujući oštrinu čempresa, dok ulje ružinog drveta kao i u istoimenoj bombi nosi pikantan podton, Moringa je sama po sebi poprilično čudesna biljka, njeno ulje se smatra topikalnim eliksirom veće vrijednosti od zlata pošto je jedno od najbenefitnijih ulja za kožu i kosu sa odličnim anti-age i revitalizirajućim učincima, te najstabilnije biljno ulje koje je u upotrebi u prirodnoj kozmetici. Kombinacija ovih sastojaka se i te kako očituje - nakon nekoliko tuširanja primjetila sam kako mi koža postaje čišća, blistavija i boljeg tonusa. Miris se zadržava iznimno dugo, te djeluje smirujuće i svježe čak i kad temparatura prijeđe mrskih 36°C. 250g košta 144kn što ga smješta na ljestvicu jeftinijih, a sa obzirom na gustoću i lakoću razmazivanja čini mi se da je i na strani isplativijih. 10/10 Entova.

Cijena: 250g/144kn
Vegan: Da
Sastojci: ulje čempresa, ulje limete, apsolut hrastovog lišaja, miris, ulje ružinog drveta, voda, mlječna kiselina, infuzija lista čempresa, ulje morninge, infuzija hrastovog lišaja, ekstrakt hrastovog lišaja, svježi sok limete, geraniol, glicerin, lauril betain, alkohol, benzil-benzonat, benzil-salicilat, cinamil, hidroksicitronelal, amil cinamal, natrijev kokoamfoacetat, natrijev lauret sulfat, citronelol, limonen, linalol, boja 42090, 59040