Secret Arts - bomba za sve mračne duše i zaljubljene u galaksiju

Kad je izašla 2017.g, ova mračna žele kugla u prvih tjedan dana već je izazvala hrpetinu zanimanja.
Inspirirana Harry Potter svijetom trebala je biti nazvana Horcruxe prema moćnom, magičnom predmetu iz filma. Zbog autorskih prava preimenovana je u Dark Arts.  Očito ni to nije bilo dovoljno, pa je nakon još jedne promjene imena postala i ostala Secret Arts.

Crna kugla dodana je u inovativne žele kugle koje su kroz par godina prošle nekoliko naštimavanja i uhodavanja, kako kupaca, tako i samog Lush-a. Osim Harry Potter fanatika, ova bomba je našla stalno mjesto u svijetu svih gotičara, alternativaca i mračnjaka, te općenito ljubitelja tamnih, galaxy kupki. Pri dodiru sa vrelom vodom osim crno-sivog vanjskog dijela, sloj želea krije i iznenađenje u ružičastoj sredini prožetoj bezbrojem sitnih srebrnih šljokica. Koncept žele kugli i dalje zahtjeva uhodavanje i navikavanje, osim što su iznimnom spore u rastapanju, potrebna je ili ekstra vrela voda ili jednostavno držati je pod mlazom vode dok se ne rastopi. 


Bath art od žele kugli nikad i nije bio jedan od ciljeva, već je koncentracija na sam učinak na koži, no Secret Arts stvara tako lijepu vodu da je u vrhu sanjivih kupki već godinama. Osim magične sivo-crno-ružičaste vode prožete hranjivim gelom i sitnim šljokicama, Secret Arts krasi i ponešto unikatniji miris. Badem, naranča i cimet čine gotovo zimsku notu, nešto poput smirene verzije Cindersa. Algin u kombinaciji sa uljima badema, naranče i cimeta daje hranjivu i mekanu kupku.

Iznimna laganost mirisa gotovo je u proturiječnosti sa dramatičnim izgledom bombe. Puderasti cimet skroz je razblažen sa bademom i natruhama naranče. Miris se jedva zadržava tokom kupanja, a nakon nekog vremena potpuno se gubi i sa kože. Sa druge strane količina algina koji daje taj žele efekt je iznimno velika zbog čega je sama kupka mekana, a kada skliska.

Žele efekt je definitivno više iskorišten u svrhu hidratacije nego li samog bath art/gimmick-a koji inače prati ostale žele bombe. Kao što sam spomenula, Secret Arts je bomba koja se sporo rastapa i potrebna joj je viša temparatura vode da bi se žele potpuno otopio. Kad kažem sporo rastapa mislim i do 15 minuta čekanja. Finalna voda je užitak za gledat, namakat se i odmarati. Šljokice su atraktivne ali se ne ljepe ni za stjenke kade niti smetaju na koži. Njega je vrhunska i algin radi odličan posao hraneći i hidrirajući, plus topla voda sa uljem naranče i cimeta revitalizira umorne i iscrpljene mišiće. U moru atraktivnih, šarenih i svjetluckavih bombi, Secret Arts je čudak. U crnom od glave do pete, odd ball koji čami u kutu učionice, crta svoj glupi strip, sluša neki opskurni metal i razmišlja o fantastičnim zvjerima, Grindelwaldu i svemiru. Mislim da je potrebno više ovakvih kugli (i ljudi) u svijetu.

Cijena: 200g/60kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, algin, kukurzno brašno, miris, ulje badema, ulje brazilske naranče, ulje kineskog cimeta, voda, titanijev dioksid, dipropilenglikol, laureth 4, sintetički florflogopit, kositrov oksid, eugenol, cinamal, linalol, boja 77491, 77266, 17200, 16035, 60725