Cinders gel za tuširanje - Božić u bočici?

Jesen je vrijeme kada svi lude za živopisnim bojama lišća, slatkim bundevicama i finim kuhanim vinom. Pošto se Halloween asortiman baš i nije iskazao po pitanju jesenskih delicija (r.i.p. Pumpkin bomba za kupanje) ostala je praznina u prijelazu između lepršavih ljetnih bombi i prerano stiglog Božićnog asortimana. Ove godine Božićna ponuda se sastoji od čak tri gela za tuširanje. Povratničkog (sad sa već kultnim Lush statusom) turbo-slatki Snow Fairy,  dorađeni Twilight preimenovan u Sleepy, te Božićni adut - Cinders. Riješenje gore spomenutog problema sa premalo jesenskog osjećaja je upravo novi gel za tuširanje, sa svim začinsko-bundevastim čarima - od boje do mirisa. Cinders je stara kombinacija mirisa koja se prije nalazila u istoimenoj božićnoj bombi za kupanje. Pošto je Lush poprilično ublažio mirisne obitelji, ovakvu vrstu "začinjenijeg" gela za tuširanje nije bilo gotovo 4g., stoga je Cinders odmah po izlasku na tržište postao jako tražen (nostalgičan) proizvod. Uz jarko narančastu - bundevastu boju Cinders se može pohvaliti i jednako pikantnom unutrašnjošću - od bundeve do badema, aloa vere i cimeta, miris je bogat, unikatan i odiše pravom toplinom. Javorov sirup i bademovo ulje daju slatkoću, začini kao što su đumbir, muškatni orašćić i cimet zaokružuju aromu davajući upravo taj spicy, jesenski dašak. Esencijalna ulja cimeta i badema, te ekstakt aloa vere smiruju kožu i brinu se da čestom upotrebom, recimo na dnevnoj bazi, ne bi došlo do iritacija kože i sl. problema sa obzirom na već gore spomenute začine. U Cindersu neobičniji dodatak je i kaolin kojega inače Lush većinom stavlja u maske za lice. Kaolin je vrsta gline koja se zbog svojeg prirodnog prošišćavajućeg učinka poprilično cijeni u njezi kože, a u ovom gelu za tuširanje odlično se slaže sa sitnom morskom soli kako bi koža ostala čista i mekana. Van bočice miris badema malo oslabi i do izražaja više dolaze klinlić i cimet koji daju toplinu ostalim sastojcima.


Pošto je guste i kremaste konzistencije potrebno ga je sasvim malo da bi se pravilno rasporedio po cijelom tijelu. Još manje ako ga na dlanu promješate sa vodom pošto je zbilja količina novčića sasvim dovoljna. Iako nakon tuširanja nije ekstra trajan kao tipa Snow Fairy, i dalje nakon sušenja pruža blagi "božićni" miris sa natruhom cimeta i muškatnog orašćića. Unatoč prvim nesigurnostima kako bi svi ti sastojci trebali bit izmješani i funkcionalni, čak ni u dućanu nakon šnjofkanja iz bočice nisam bila sigurna zašto su svi poludjeli za ovim gelom. Tek nakon testerića i potpunog razvijanja mirisa na koži bilo mi je malo jasnije. Pošto sam kronični ovisnik o slatkom, svoj Cinders volim upotpunit sa Butterbear želeom za kupanje, kombinacija kakao maslaca i ylang ylanga iz žele-medvjeda, meni osobno potpuno zaokruži ovo slatku božićnu priču. Jedino što bi savjetovala je da tu i tamo promućkate/okrenete bočicu, silni začini znaju potonuti na dno bočice pa onda dobivate i ponešto slabiji miris/učinak. Osim gnjavaže sa mučkanjem rekla bih da je na Božićnoj listi Cinders vrijedan  9/10vilenjaka.

Cijena:  69kn/100g
            129kn/250g
            219kn/500g

Vegan: Da

Sastojci: sitna morska sol, glicerin, lauril betain, organsko ulje bundeve, miris, natrijev kokoamfoacetat, natrijev lauret sulfat, voda, javorov sirup, kaolin, ekstrakt aloa vere, ekstrakt paprike, esencijalno ulje badema, brazilsko ulje naranče, ulje lista cimeta, organski fair trade cimet u prahu, prah đumbira, prah muškatnog orašćića, ekstrakt irske mahovine, titanijev dioksid, eugenol, cinamal, limonen, boje 14700, 19140