Community Favourites - omiljene bombe u obliku gela


Lush zajednica raste iz dana u dan već 30-ak godina, a sukladno tome rastu i želje, zahtjevi i ambicije sa obje strane Lush pulta. Community Favourites program se pokazao kao jako dobar način kako bi upravo lushie došli do omiljenih mirisa u razno raznim izdanjima. Prošlo ljeto tu su bili Lush Community gelovi - American Cream, Calacas, Karma, Grass, Avocado Wash, Sultana i Flying Fox, a ovo ljeto na red je došla interpretacija omiljenih Lush bombi u obliku gela za tuširanje. Nakon glasovanja putem Lush UK stranice odlučeno je za pretvorbu 3 starija i 3 novija mirisa, tako smo dobili gelove Intergalactic, Sex Bomb, Guardian Of The Forrest, Groovy Kind Of Love, Turmeric Latte i Goddess koje se mogu naručiti isključivo putem Lush web stranica.


Intergalactic gel za tuširanje - 250g/156kn
Jedna od najatraktivnijih kugli u Lush postojanju, napokon je dobila i varijantu za one bez kade koji žele uživati u svježem, rashlađujućem mirisu ove bombe. Paprene metvice, vetivera, borovice i grejpa čine osvježavajuću šumsku aromu koja hladi i pomaže kod stresa i upali mišića. Iako obožavam Intergalactic u obliku bombe, gel me se i nije tak dojmio. Priznajem u bočici je jedna od najljepših tekućina, sa krupnijim šljokicama djeluje kao zarobljena galaksija u gelu, ali sam miris mi nije legao. Naravno kao i sa svim Lush proizvodima, dosta veliku ulogu igra osobna preferenca, nos i na posljetku kemija naše vlastite kože, na žalost na meni Intergalactic ne stoji.

Sex Bomb gel za tuširanje - 250g/144kn
Unatoč imenu i reklamiranju kao "gel koji će oslobodit zavodnicu/ka u vama i učinit vas spremnim na sve" mislim da je ovo oduvijek promašeno ime i marketing za ovaj miris. Sex Bomba za kupanje oduvijek mi je bila razočaranje, tu i tamo bi je uzela kako bi pojačala neke druge jasmin proizvode, no to je bilo isto ruski rulet jer je sam miris po sebi izuzetno blag, ne definiran i bezvezan. U prvoj rundi sam automatski preskočila ovaj gel, no pošto me kopkalo morala sam dati priliku. Najbezveznija bomba je postala najljepši gel za sad. Infuzija ruže, jasmina i ylang ylanga uz jasmin i muškatnu kadulju daju profinjen, blag ali i upečatljiv miris. Jedan od onih koji bi bili prikladi za potpuno nove Lushie. Full recenzija uskoro!

Guardian Of The Forest gel za tuširanje - 250g/144kn
Posljednji od starije garde mirisa, bomba Guardian Of The Forest u gelu je dobila potpuno novi, apsolutno zasluženi re-vamp. Bomba dosta često prolazi nezapažena jer većini ovako teži, specifični šumski miris baš i ne paše, no prizemljenost i svježina ispunjava ovu bočicu svakom kapljicom uz novu dozu zrelosti čempresa, ruže i limete. Jup, već vidim da će mi uz prethodni Sex Bomb ovo bit obavezna ponovljena kupnja.

Goddes gel za tuširanje - 250g/180kn
Ok nisam najveći fan hajpa koji je nastao oko Goddess bombe za kupanje, nije me impresionirao niti miris, a bogme niti astronomska cijena cijele Goddess linije. Prvo što je bilo zanimljivo je naravno fantastični dizajn samog gela koji zbog nekog razloga ima dripping effekt unutar bočice i samim time svaka postaje unikatna na svoj način. Druga stvar je to što je gel više-manje identična formulacija mirisa kao i sapun koji se pokazao kao najprihvatljivija verzija od svega Goddess vezanoga. Naravno cijena je opet među višima, no i konzistencija gela je poprilično slična onoj u gušćim Lush gelovima koji se zbog toga mogu koristiti par godina.

Groovy Kind Of Love gel za tuširanje - 250g/156kn
Istoimena bomba Groovy Kind Of Love predstavlja šarenilo, ravnopravnost i ljudskost, kao i snagu potrebnu da bi se živjelo u ovom svijetu gdje se ljudi iz dana u dan bore za osnovna ljudska prava - voljeti i biti voljen bez obzira na spol, boju kože, vjeru. Slatki miris šarene bombe pretočen je u gel sa identičnim namjerama, a jarko narančasti gel budi nadu da ćemo jednog dana svi bit zmućkani jednaki.

Turmeric Latte - 250g/180kn
Apsolutni pogodak, vrijedi svake lipe. Kupiti na tone. Eto, ukratko. Na dulje staze - ekstra sladak sa obzirom na kokos, tonku, kakao, benzojevac i vaniliju. Iznimno dugo drži na koži, tuširanje je prava poslastica. Uz Goddess je na skupljoj strani ali ako ste ikad planirali dati 180kn za bočicu gela za tuširanje onda je Turmeric Latte tu da vam bezobrazno uzme novce jer nakon prve bočice htjet će te ih još 666.

*Recenzije gelova + bombi Groovy Kind Of Love, Turmeric Latte i Sex Bomb - uskoro! 😉