marshmallow world - daleki unicorn planet u pastel galaksiji

Marshmallow World je bomba za kupanje upravo sa American Cream mirisom, jup od ovog proljeća ovaj miris ispada na sve strane... Počelo je sa regeneratorom u kojega smo se više-manje svi zaljubili isti tren, a sad se ta esencija nalazi u pregrštu proizvoda. I to veganska verzija.




Pojavivši se u studenom 2018.g u sklopu Lush Community Favourites-a rijetko tko je imao priliku uopće je zgrabit, ograničene količine su nestale kroz 20 minuta. Srećom, posljednje Celebration/Harajuku izdanje popravilo je situaciju i većina bombi je našla putove do dućana širom svijeta, a potom i do naših kada. Pastelno ružičasta bomba, sa tragovima narančaste i bijele boje, te minijaturnim plavim šećernim kristalićima jedna je od najljepših, gotovo "naj-kawaii" izdanja Lush Harajuku dućana.

Osim što je Marshmallow World iznimno atraktivna bomba izvana, ovaj spori fizzer se otapa oko 10-ak minuta pri čemu daje poprilično lijep bath art vrijedan jednoroga, sladoleda i ostalih fluffy, puffy pastelnih galaxy snova. Valovi pastelnih boja lijeno se šire preko mliječno ružičaste vode ispunjavajući kupaonicu snažnim, gotovo parfemskim mirisom.

Već spomenuti miris unutar bombe - American Cream, sastoji se od apsoluta vanilije, ulja muškatne kadulje, ulja lavande i smole benzojevca, praha bijelog sljeza i šećera. Ono što odskače od ostatka ove linije je ekstra parfemska nota unutar ove bombe.


Poprilično snažna aroma drži se i po par sati, a na trenutke imala sam osjećaj da se kupam u parfemu. Ako ste fan ovog mirisa ili volite parfemsku esenciju bit će vam taman, no u suprotnom na trenutke može bit zagušujući, stoga preporučam upotrebu veće količine vode u kadi ili samo 1/2 bombe. Ipak je ovo najsnažnije izdanje American Cream-a ikad.

Apsoluti vanilije i smola benzojevaca kreiraju slatku komponentu, tkz. milkshake miris, dok ulja muškatne kadulje i ulje lavande omekšavaju, njeguju i hrane kožu dodajući cvijetniji efekt. Kako bi bomba bila hranjiva i djelovala obnavljajuće tu je i prah bijelog sljeza pomješan sa alginom, oba sastojka su poznata po hidratantnom djelovanju na kožu - hrane, zaglađuju i regeneriraju. Najneobičnij dodatak je svakako šećer u prahu. Nakon nekog kopanja po sastojcima skontala sam da je on tu više-manje "gimmick" sastojak jer eto kakav je to Marshmallow World bez šećera u prahu. Ne, kupka neće bit lijepljiva bez brige 🍰 😂. Krajnja voda je iznimno mekana na koži, pastelno - mliječno ružičaste boje sa trajnim mirisom koji ostaje nekoliko sati i na koži i u kupaonici. Iako često gruntam oko pre velikih cijena, osobito jer je razmjer između bombi kod nas i u drugim zemljama i po 30-ak kn, Marshmallow World se pokazao vrijedan više cijene i super poklon za one opsjednute finim, ružičastim kupkama bez obzira imali 8 ili 88g.

Cijena: 200g/71kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, kukuruzni škrob, šećer, miris, krumpirov škrob, vinska kiselina, apsolut vanilije, ulje muškatne kadulje, ulje lavande, smola benzojevca, titanijev dioksid, šećer u prahu, voda, prah bijelog sljeza, natrijev lauret sulfat, kalcijev-lactat gluconat, lauril betain, propilenglikol, alfa izometil ionon, kumarin, boja 45410, 17200, 14700, 45350, 19140, 10140:1, 42090, 42090:2