... top 10 iz 2018. godine ... year review...

Svaka Nova godina donosi liste dobroga i lošega, kao osoba koja živi za liste i popise donosim vam svojih top 10 proizvoda iz 2018.godine. Moram napomenut da je bilo tu svega i svačega. Dok su neki proizvodi doživjeli makeover reformulaciju, neki proizvodi su doživjeli micanje sa polica, neki su jednostavno ostali dobri, neki su sve gori i gori. Uz pregršt svježih izdanja kroz Majčin dan, Uskrs, Božić, Halloween, Valentinovo i slične evente ove godine, poprilično je bio aktivan i bivši UK Kitchen. Danas pretvoren djelomično u Lush Labs, a djelomično u opskurnu pojavu, šačicu ljudi na instagramu koji kroz random ankete donesu proizvode za kojima kasnije plače cijela nacija. Možda malo to pretjerujem ali kad je Lush u pitanju sigurna sam da ima i pokoja ispuštena suza.


1. American Cream - uljni parfem
Uljni parfem je novi format koji je Lush napravio u sklopu Community Favourites proizvoda. Bočice su pakirane po 15ml eteričnog parfemskog ulja, a osim American Cream-a mogu se pronaći i mirisi Grass, Yog Nog, Butterball i Lord Of Misrule. Svi mirisi su također zastupljeni i u novim parfemima i sprejevima za tijelo, no koncept uljnog parfema, za mene osobno prešišao je sve ostale formate. Uljni parfem je jednostavan za aplicirati, pristupačan cijenom, fenomenalne trajnosti i autentičnog mirisa. Nemreš poželjeti više.




2. Big Blue - kugla za kupanje
Ne, nije Azurna obala niti nekakvo fotošopirano brutalno čisto more. Ova tirkizna voda je jedna ful zanemarena kugla ubačena u nešto tople vode. Big Blue je jedna od bombi za kupanje koja je toliko dugo na tržištu da je postala skroz nevidljiva. Ono što me uvijek iznenadi je kako za 36kn moja morska duša bude sretna i mirna, pa makar i na 1 - 2h brčkanja po kadi. Boja vode varira od duboke plave do tirkizno zelenih, miris je apsolutno morski - morska trava (okej, arame alga ali na isto dođe), prstohvat soli, malo limuna, malo lavande ... ne znam kako su to uspjeli izvesti ali Big Blue je definitivno dašak oceana u kadi.




3. Don't Look At Me - svježa maska za lice
Uvijek sam ih preskakala jer kao prvo cijena, kao drugo trajnost, kao treće u Lush sam išla po šarene bombice i fine gelove, ne skincare. Dok nisam popustila, isprobala i sama naučila par trikova vezanih uz svježe maske. Kao prvo, ne, neće se pokvarit nakon 3 tjedna u friđu. Većina njih se neće ni pokvarit nakon 3 mjeseca u friđu. Kao drugo, vraćanjem čistih 5 Lush posudica dobivate 1 svježu masku po izboru. Zašto baš Don't Look At Me kao best of the best? jako kratko sročeno - jer to fkt je najbolja maska na tržištu, dakle od Skintegre do Bagatin tretmana, svi nude i obećavaju poprilično slično, nekima čak i upali, ali velikoj većini ipak je to prodavanje muda pod bubrege. Don't Look At Me paše svima, masnokošci, suhokošci, mješoviti, teen, bake, menopauzasti, muški, ženski... Paralelno radi mehanički i kemijski piling, te hrani kožu maslacima i tofuom, di ćeš bolje.

4. Rose Lollipop - balzam za usne 
Tko normalan da 88kn za 12 grama balzama za usne? Pa, ako se borite sa sitnim ranicama, suhim usnicama i raspucavanjem kože na dnevnoj bazi bez obzira na vrijeme, tih 88kn ne čini se više tak strašno ako će pomoći, a Rose Lolipop pomogne, plus 12 grama traje 10 mjeseci, što je i te kako dobra vrijednost.


5. Boom - tabletice za pranje zubiju 



Malo je teže objasnit ljudima da ne koristite kaladont nego tabletice. Nakon što im objasnite i dalje će vas čudno gledati. Nakon što sami probaju pridružit će se klubu. Tako je jednostavno i tako je učinkovito. Kaladont - baj baj.







6. American Cream - regenerator za kosu 
Vanilja, jagode, naranče, med, muškatna kadulja, benzojevac i lavanda - pomalo zvuči kao ekstravagantni francuski desert. No ovo je više aluzija na američki milkshake. Za kosu je genijalan - pomaže od bojane, blajhane, prirodne, kovrčave i ravne. Za sve ikad.


7. Karma - pjenušava kupka 




Od boje, mirisa, količine mjehurića i mekanosti pjene, ovo je definitivno pjenušavac godine. Bilo je tu fora izdanja i za Majčin dan i za Valentinovo i za Božić i ovako nasumice, ali Karma je Karma. Legendarni miris se našao u parfemu, bombi za tuširanje, losionu za tijelo i sapunu, no svoje najbolje i naj kompletnije izdanje ima upravo u obliku ovog pjenušavca. 55kn je 150g, može se razdjelit na par kupki ili bahato ubacit cijeli. Ovo je prava Karma, isplati se.






8. Yuzu and Cocoa - losion za tijelo

Yuzu and Cocoa, dakle, opće je poznato da je to najbolji miris na svijetu, svi Yuzu and Cocoa proizvodi su najbolji proizvodi na svijetu. Ovo je no. 1 stvar ikad u povijesti svemira. The End.





9. Yuzu and Cocoa - bomba za kupanje








Pročitaj broj 8. Upravo tako.









10. Monster's Ball - bomba za kupanje 


Od predivnog bath arta kakav se već dugo nije našao, do još bolje kombinacije mirisa (Calacas) do preslatkog dizajna same kugle, ovo je top of the best coolest awesomeness dankest bombi ikad. I kad se sve izfizza, smiri i izmješa - tamno ljubičasta voda prepuna sitnih šljokica donosi čarobno iskustvo. Slatka, mirisna, zabavna i njegujuća, Monster's Ball je definitivno kupka godine. Bomb review kaže 10/10 - kupiti barem sto komada iduće godine. Uz Yuzu & Cocoa, naravno.