naughty elf - božićni gnom uz čašu kuhanog vina

Sa potpunim Božićnim štihom došao je i Naughty Elf. Pjenušava kupka sa simpatičnim dizajnom meni osobno više izgleda kao Djed Božićnjak ili vrtni patuljak, dok imenom ipak povlači paralele sa starom dječjom pričom. 2005.godine nastala je malena knjiga Elf on the shelf koja je započela seriju priči, igrački i reklama. Priča o pomoćnicima Djeda Božićnjaka, malenim vilenjacima, koji od američkog Dana Zahvalnosti do Badnjaka promatraju djecu i njihovo ponašanje kako bi 24. prosinca podnjeli izvještaj Djedu tko je bio dobar, a tko zločest. Naravno, kako to inače biva - Elf on the shelf se oteo kontroli tako da je kroz nekoliko godina od promatranja i izvještavanja tko je dobar, tko zločest, Elf on the shelf osobno postao božićna verzija Lokia. Naughty Elf je upravo ta nestašna verzija Elf on the shelf vilenjaka, a ujedno i jedan od potpuno novih proizvoda ovog Božića.  Sa mirisne strane također pokazuje smjelost i razigranost. U kombinaciji mango lista, cvijeta ljubičice, limunske mirte, jasmina i ulja gorke naranče više je tropsko-cvijetno, nego tipično Lush božićno izdanje.



Sa oko 120g težine ovaj pjenušavac se da rasporedit u 2-3 kupke. Ovisno o upotrebljenoj količini pjenušavca, mijenja se jarkost boje i količina šljokica u vodi. Jedino što sam primjetila da miris ostaje više-manje sličnog intenziteta pošto je u Naughty Elfu više izražena neobičnija mirisna kombinacija sastojaka nego njihova sama količina. Apsolut mangova lista daje suptilnu voćnu aromu ali nema ga toliko da bi nadvladao količinu ljubičica i jasmina. Čak ni ulje gorke naranče ne daje miris koliko daje sam učinak u vodi.

Na koži, kupka je mekana i njegujuća. Esencijalna ulja gorke naranče i apsoluti manga i ljubičice ostavljaju vidljiv sloj na samom vrhu kupke, ali voda nipošto nije masna niti teška. Apsolut lista manga i apsolut cvijeta ljubičice su poprilično rijetki sastojci u Lush proizvodima, a sa obzirom na njihov fair trade način nabavke ovi sastojci postaju sve rijeđi i skupocjeniji, a samim time i ne tako česti u proizvodima. Pomalo je neobično da  su se baš odlučili ovako cvijetno-tropsku kombinaciju iskoristit za Naughty Elfa, na prvi pogled definitivno sam očekivala da će biti ili začinjen u stilu Cinders gela za tuširanje ili potpuno citrusni kako je običaj sa proizvodima u zadnje vrijeme.


Naughty Elf najviše očarava u vodi. Bez obzira da li pjenu radite mrvljenjem ili u situ, pa pod mlaz vode - uvijek je isti rezultat... brdo mirisne i guste pjene koja se na površini vode održi i po sat vremena. Ovaj pjenušavac je definitivno na strani izdašnijih, a automatski time i isplativijima. Ako stoji malo dulje na zraku postat će rahliji, no izvedba u kupki ostaje ne promjenjena. I realno gledajući - crveno-bijela kupka sa šljokicama jednostavno je najbožićnija stvar ikad, naravno uz Coca-Colinu reklamu sa djedom i polarnim medvjedima. Miris pjenušavca je trajan i zanimljiv, ostaje na koži i nekoliko sati nakon izlaska iz kade. Njega je također vrhunska, kao što sam spomenula - ulja gorke naranče i limunske mirte zbilja odrade svoj posao, a i sam izgled je u pravom blagdanskom duhu. Nadam se da ga vidimo i iduće godine.

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, vinska kiselina, natrijev lauret sulfat, lauril betain, kukuruzni škrob, miris, apsolut mango lista, apsolut cvijeta ljubičice, ulje limunske mirte, apsolut jasmina, ulje gorke naranče, titanijev dioksid, sintetički floroflogopit, kositrov oksid, alfa izometil ion, benzilni alkohol, citral, limonen, linalol, boje 14700, 45410