he did the mash! and it's a graveyard smash! monster's ball - kupka godine?




Kad su u pitanju jednooka čudovišta, jako je teško natjecati se sa legendarnim izgledom i karakterom kao što je Monsters, Inc.-ov zeleni kiklop Mike Wazowski. Lush je probao zaigrati na tu kartu pa su prije dvije godine napravili svoju verziju pod imenom Monster's Ball. Tokom Halloweena 2016. ovaj mirisni mališan osvojio je "mračna, jeziva srca" mnogih Lush kupača. Sa jarko ružičastim tijelom, dva malena plava uha i jednim okom koje je zapravo mini uljna pločica, ova bomba osvaja na prvi pogled i šnjof. 

Bomba dijeli aromu sa popularnim Calacas proizvodima. Iz nekog razloga tek sa ovim preformuliranim izdanjem dobiva svoj full mirisni kapacitet i snagu. Naime, Monster's Ball je prijašnjih godina bila slatka, okej kugla - ništa posebno, niti vrijedno 50-ak kn. Slabije formulacije, miris bi se zadržao tokom kupanja i kratko nakon izlaska iz kade. Osim slatkog bath art-a nije nudila previše po pitanju konkretnije njege i mirisa. Ove godine je sasvim drugačija priča, stoga je Monster's Ball ispao najmirisnije i najefektnije izdanje Calacas mirisa (čak bolje od limited edition gela za tuširanje i losiona). Prijašnih godina postojala je također Calacas-Halloween kugla pod imenom The Enchanter, koja je uvijek bila bolja, "neprežaljena" verzija, mislim da je sad nakon dvije godine to napokon promjenjeno.


U doticaju sa vodom Monster's Ball ostavlja impresivan prvi dojam. Odmah osvaja kako mirisom tako i plesom boja na površini vode. Bogata pjena prošarana nijansama ružičaste, tirkizno plave, bijele i ljubičaste boje ostavlja jednako impresivan dojam kao i iznimno popularne bombe The Experimenter i Intergalactic. Uz već spomenuti dodatak ekstra njege sa obzirom da je bijelo oko čudovišta posebna uljna pločica. Možda se ne čini velikim sastojkom ali u vodi i na koži čini osjetnu razliku.

Zanimljivo je vidjeti kako se različite boje rastapaju u stupnjevima dajući kupki pastel - unicorn - ombre - efekt. Na prvu se čini kao da je plava boja sadržana samo u uhima, no pri centru boje su ipak kaleidoskopski promješane.






Kombinacija boja i mirisa pruža jedinstven bath art i sveukupni wow dojam. Iz početka se čini pomalo više primjeren Valentinovu nego Noći vještica. Ulja limete, nerolija i tamjana daju intenzivno slatki i razvedravajući miris, jedan od onih kojima je mjesto u tvornici slatkiša.Što se sastojaka tiče -ulje limete razvedrava i osvježava kožu, neroli tonira i podiže raspoloženje, a za kraj tamjan daje slatkasti, blago drvenasti, voćni miris. U Monster's Ball je u solidnoj količini dodana i himalajska sol koja je odličan eksfolijator, a ako tokom kupke smočite kosu - daje joj ekstra volumen.


Nakon 10-ak minuta kad bomba završi svoj show i potpuno se rastopi u vodi, boja postaje tamno ljubičasta sa iznenađenjem u obliku malenih srebrnih šljokica od sintetičke mice. Ovaj kranji efekt daje Halloween osjećaj pošto izgleda kao da sjedite u vještičijem kotlu punom čarobnog napitka. Miris je intenzivan i dugotrajan tokom cijelog kupanja, a zadržava se na koži i kosi nekoliko sati nakon što izađete iz kade. Po meni ovo malo jednooko čudoviše je doslovce kupka godine. Uz ogroman asortiman i pregršt isprobanih kugli, pjenušavaca i uljnih kupki od Valentinova, preko Majčinog Dana, Uskrsa, Halloweena i Božića, moram priznat od svega isprobano ove godine - Monster's Ball kugla me jedina ostavila sa ovoliko riječi hvale i željom da kupim doživotnu zalihu.

Cijena: 59kn/200g

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, himalajska sol, ulje limete, ulje nerolia, ulje tamjana, vinska kiselina, voda, titanijev dioksid, kositrov oksid, sintetički florflogopit, laureth 4, sodium coco-sulfat, dipropilenglikol, citral, limonen, alfa izometil ionon, benzil-salicilat, hidroksicitronelal, miris, C145430:1, boje 42090, 14700, 17200, 45380:3, 45410, 77491