(Eye) spy with my little eye! eyeball bomba za kupanje

U pregrštu goth-alternative indie kompanija koje se bave proizvodima za kupanje postoji bezbroj varijacija jezovitih bombi, sapuna i sl. proizvoda horror tematike za upotrebu u kadi... od lubanjica do paukova i vještičijih kotlova koji rade spooky-scary-skeleton show. Na žalost, Lush nije takav, čak i za Noć vještica većinom igraju na sigurno.


Kad je u pitanju Halloween asortimana više se odlučuju za jednostavniji - simpatičniji dizajn koji više igra na slatkoću nego jezovitost. Jedan od iznenađenja u ovogodišnjem asortimanu bila je bomba za kupanje u obliku velikog oka. Jednostavnog imena Eyeball i jako jednostavnog dizajna - bijelo oko sa crvenom i crnom zjenicom, napravili su prvu bombu koja u unutrašnjosti skriva pravi "gory" efekt. Miris kugle je također nešto pomalo neobičnije, rekla bih možda i mrvicu promašeno sa obzirom da se radi o jako blagom i starom mirisu koji je kombinacija lavande, naranče, ruže i ylang ylanga, miris koji je bio poznat u kugli pod imenom Softy, a koje nema jedno godinu i pol-dvije na Lush Kitchenu (osobno nisam ni sigurna da li je ikad bila dostupna u našim dućanima). Lijepo što su kroz Eyeball vratili ovaj lagani, cvijetni miris ali možda je ogromno oko za Noć vještica sa ovako delikatnim i blagim mirisom mrvicu preblago i nespareno tematikom.

U dodiru sa vodom relativno brzo dolazi do već spomenutog "jezovito - gadljivog" efekta prikladnog za Noć vještica. Minutu-dvije nakon što dotakne vodu, kod Eyeball-a se rastapa bijeli dio i krvava zjenica postaje efektan prizor iz horror filma. Pošto je ova bomba jedna od sporijih kad je u pitanju rastapanje, i sam miris se otpušta postepeno. 

Glavne note su blaga lavanda i ylang ylang, dok miris ruže daje slatkoću balansiranu sa razvedravajućim, toplim uljem naranče. Naranča se ne osjeti u svojem karakterističnom tonu jer je ovdje potpuno zasjenjena slatkim tonovima ylang ylanga i ruže. Miris kupke je lagan i smirujući. U kadi bomba ostavlja jako nježne, pastelne nijanse breskvastih tonova koje se razvijaju iz crvenog središta oka. S obzirom na tri vrste ulja unutar Eyeball-a, sama kupka je poprilično hranjiva i ostavlja osjećaj nahranjenosti i mekoće. Miris je blag i trajan tokom kupanja ali se ne zadržava na koži nakon izlaska iz kade. Benefit ove kugle je što koža ostaje nahranjena i svilena tokom cijelog idućeg dana. Iako je krvavo oko super prikladan motiv za asortiman u sklopu Noći vještica, na žalost ne mogu se otrgnuti dojmu tako delikatnog cvijetnog mirisa i pastelno narančaste vode. 


Cijena: 59kn/200g 

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, ulje lavande, brazilsko ulje naranče, apsolut ruže, ulje ylang ylanga, vinska kiselina, voda, titanijev dioksid, sodium coco-sulfat, cocamidoproply betaine, propilenglikol, kositrov oksid, sintetički florflogopit, benzil-benzoat, benzil-salicilat, farnezol, geraniol, limonen, linalol, boja 14700, 45410, 77266, 77491, CI 15850:1