it's four o'clock and getting on to dark, there's a feast of fools in the back of beyond - Lord of Misrule!

Pošto svaki narod ima svoje dane kada se ispuhuju ventili i uživa malo više, khm khm, kako Hrvati kažu - hello Martinje!, tako su i srednjevjekovni Englezi imali svoje Feast of Fools festivale. Suzdržani i hladni Europljani, sa svojim proračunatim planovima nisu mogli dopustit niti vlastelinima niti puku da se razuzda do kraja, stoga je svaki Feast of Fools imao svoga Lord of Misrule. Njegova vladavina bi trajala i do 3 mjeseca, a u tom razdobolju bio je odgovoran za sve post Božićne tulume i pijanke. Danas je Lord of Misrule predaja očuvana i u ovoj zelenkasto-ružičastoj, limited edition bombi za kupanje koja se svakog Halloweena pojavi i na našim policama.
Kad je izašla 2013.g sa svojim interesantnim imenom i sastojcima, automatski je podjelila Lush fanove - Lord Of Misrule ili obožavate ili mu ne možete ni prići. Većinom je takva situacija zbog količine pačulija. Slično je i sa svim Karma proizvodima, nekima je jednostavno too much. Izgledom sama kugla je ponešto drugačija od uobičajnih Lush bombi za kupanje. 

Lord of Misrule osim blijedo-zelene boje sa malenim ružičastim mrljicama, krasi i drugačiji vrh u obliku oblijeg zvijezda-cvijeta koji stoji kao urezana kruna, suptilni podsjetnik da se radi o kraljevskoj ulozi. Sa mirisne strane osim već spomenutog intenzivnog pačulija, nježnost i slatkoću daje apsolut vanilije. Da ne bi sve ostalo tako jednostavno ubačen je i crni papar. Dok se vanilija i pačuli osjete više dok je kugla suha, pri dodiru sa vodom uz valove guste pjene dolazi i pikantnija svježina crnog papra. Sve skupa dijeluje svježe, biljno ali zbog vanilije i ekstrakta gardenije ipak nešto suptilnije nego u Karma proizvodima gdje je pačulij izrazito dominantan miris.


Lord of Misrule je brz fizzer, za 10 minuta cijela kada je ispunjena valovima guste pjene koja se brzo stopi u zeleno-crvenu vodu. Bath art koji pruža je apsolutno spektakularan. Valovi blijedo-zelene pjene postaju prošaraniji ružičastim dijelovima dok se Lord of Misrule rastapa u vodi. Kad dođe do sredine počinje se čuti pucketanje jer je sama jezgra kugle ispunjena pucketavim slatkišem aka popping candy. Kao i u bombama IntergalacticDragon's Egg i Experimenter, popping candy je uvijek zabavan, ekstra zvučni efekt u cijelom tom bath art showu. Nakon što se sve smiri i počne stapati sa vodom glavna boja postaje posebna nijansa tamno crvene.

Mislim da je cilj bio dočarati prijelaz ljetno-zimskog zrenja vina pošto je glavni aspekt vladavine Lord of Misrulea bio u hektolitrima božićnog vina, no meni osobno više izgleda kao lubenica! 😁 Ono što je mene ostavilo paf/wow/omfg je količina njege koju ostavlja na koži. Miris i bath art su spektakularni, to sve stoji, no osjećaj na koži je još bolji. Ne znam da li je to zbog kombinacije ulja pačulija i ulja crnog papra, no meni se pokazalo kao instant olakšanje kod nadražene, suhe kože uzrokovane ovim promjenama na hladnije vrijeme. Sve u svemu Lord of Misrule je impresivna kugla, vizualno, mirisno i po njezi dobiva 10/10. Sad samo treba preživjet do idućeg Halloweena!

Cijena: 55kn/

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, popping candy, vinska kiselina, ulje crnog papra, ulje pačulija, apsolut vanilije, ekstrakt gardenije, voda, cocamidopropyl betaine, sodium coco-sulfat, limonen, miris, boja 17200, 42090, 19140

Proizvodi iste mirisne obitelji: Monsters and Aliens - FUN, The Rough with the Smooth - maslac i piling za tijelo