feeling younger - highliter za lice, oči, dušu...

Za prosječnog korisnika kozmetičkih proizvoda mogu reći da sam prošla kroz količinu za 30-ak osoba, osobito kad su u pitanju palete sjenila i razni highliteri. Blistave, šljokičave, šljašteće čestice su stvar kojoj nemrem odoljeti. Od Anastasia Beverly Hills raznih Glow Kits-a, sve i jednog Jeffrey Star izdanja, jeftinih Essence highlitera i preskupih i precijenjenih Kat Von D - Alchemista i sl. paleta. Doslovce bilo što svjetluckavo do čega mogu doći - jako rado ću uzeti. Pošto imam suhu kožu lica, na žalost upravo kremasti, dewy i tekući proizvodi ističu sve moguće nedostatke, stoga umjesto savršenog glow up-a dobijem ljuskice i ekstra izražene nepravilnosti.

Sa druge strane ako je u pitanju praškasti proizvod strašno je bitno konzistencija i mljevenost samih čestica. Kao treće - sve mora bit sintetička mica i cruelty free što dramatično sužava izbor brandova na mojem području. Feeling Younger sam mjerkala na policama jako dugo, no sa obzirom na konzistenciju nije mi se dalo niti swatch-at. Nakon par mjeseci gledanja odlučila sam isprobati na ruci, nakon 2 sekunde bio je u košarici i na blagajni. Kao prvo konzistencija je kremasta i dewy ali za razliku od ostalih u istom rangu - nije težak. Lagana tekstura više je nalik emulziji nego kremi. Čestice su iznimno fino mljevene i sitne stoga ne sjedaju na proširene pore i time naglašavaju nedostatke ili suhoću kože. Daje suptilan glow i lako se dozira, a ako koristite kvalitetan beauty blender da se izblendati do apsolutnog savršenstva i dozirati po potrebi od IG ultimate glow-a do potpuno prirodnog, zdravog sjaja cijelog lica (i dekoltea).

Pošto su sastojci prirodni i sigurni, od infuzije zobi koja smiruje do bademovog ulja, fair trade organskog kakao maslaca i narančine vodice - sve je taman dozirano da više djeluje kao preparativan proizvod sa bonusom kojeg nosi dekorativan efekt kao što je highliter. Emulzijasta konzistencija najbolje sjeda direktno na kožu nanošenjem sa prstima, no za rad sa podlogom ipak je puno lakše koristiti stippling brush aka bockalicu i beauty blender. Mislim da je prednost Feeling Younger highlitera svakako njegova konzistencija pri nanošenju. Lako se nadogradi i sjeda na kožu bez da ističe suhoću, proširene pore ili borice. Također odgovara i masnijoj koži pošto ne sklizi, a čestice ostaju jednako postojane kao i na suhoj. Ono što sam primjetila od kad ga koristim je da sam postepeno izbacila žbukanje puderom upravo radi ovog highlitera, što je uvijek ogromna stvar i kako se kaže pravac u smjeru isticanja prirodne ljepote. Highliter je vegan i cruelty free, a Lush svoju šljokice (sintetički florflogopit / mica) proizvodi u svojem laboratoriju tako da su sigurni, biorazgradivi i cruelty free.

 Cijena: 20g/150kn

Vegan: Da

Sastojci: uvarak zobi, vodica narančinog cvijeta, bademovo ulje, fair trade organski kakao maslac, glicerin, stearinska kiselina, organsko jojoba ulje, titanijev dioksid, trietanolamin, cetearilni alkohol, sintetički florflogopit, kositrov oksid, metilparaben, propilparaben