Unicorn Horn - magične kupke i gdje ih pronaći...

 I dok je svijetom vladala pomama za pastelnim jednorozima, zavodljivim sirenama i galaxy-everything stvarima, naravno Lush je uskočio u vlak i prije par godina za Valentinovo prvi put predstavio Unicorn Horn. Pjenušava kupka magičnog izgleda 2015g. je bila nešto jarkijih boja i sa utisnutim zvjezdicama, danas je dizajn nešto smireniji i zapravo puno prikladniji i ataktivniji, jel za jednoroge.
Pjenušavac je u obliku roga, ukrašen sa pastelnom kombinacijom ljubičaste, ružičaste i žute boje, te prekriven slojem sitnih srebrnih šljokica. Osobno puno mi je draža upravo ova verzija. Blaža je i smirenija od originalnog dizajna i potpuno paše uz cijeli pastel unicorn aesthetic. Plus kad imate prešarenu bombu/pjenušavac to obično rezultira sa ružnijom vodom tipa močvarno-blatne i sličnih gadarija, #goodbyeMetamorphosis upravo iz navedenog razloga. 

Kao i u blagim varijacijama u boji, tako je Unicorn Horn varirao i u jačini mirisa, a čini se da ga svake prethodne ili pojačaju do maksimuma ili potpuno ishlape. Tako je i ove godine znatno jači i izraženiji, dok je 2018.g bio mega blag, a u vodi gotovo nikakav -  blijedunjav i lavandast. 

Mješavina ulja lavande, ylang ylanga i ulja nerolija daje zanimljiv miris koji varira ovisno o količini spomenutih ulja. Iako bi se na prvi pogled dizajna očekivalo da će mirišati slatkasto ili cvijetno, ovaj pjenušavac ima  najizraženiji ylang ylang ton sa mrvicom citrusa, poprilično je začinjen i oštar miris koji se ponešto razblaži u kadi ali i dalje ostaje dovoljno prisutan i intenzivan tokom cijelog kupanja. 

Boja vode je ružičasta sa hrpetinom srebrnih šljokica. Kao i u svim Lush proizvodima šljokice su sintetički floroflogopit, umjetne biorazgradive sitne čestice koje daju magični štih svemu i uljepšavaju kupanje, a budimo realni - i život. Sama pjena je mekana i od 1/2 pjenušavca se dobije hrpetina pjene, mirisa, njege na koži i mjehurića koji traju (ovisno o temparaturi i tvrdoći vode) po 40-ak minuta. Njega je sasvim solidna, voda daje svilenkasti osjećaj koji se dugo zadržava tokom kupanja, ali i nakon izlaska iz kade. Primjetila sam da je miris ostao intenzivan na koži nekoliko sati poslje, a zadržale su se i šljokice.


Ove godine Unicorn Horn je sve u svemu baš pogođen i sastojcima, efektima u vodi, trajnošću i intenzitetom mirisa, te na kraju samim dizajnom. Nekako se nadam da će iduće godine samo reprizirati ovu formulu, Lush ekipa nemojte više petljati, dobro je! 😉


Vegan: Da

Cijena: 100g/54kn

Sastojci: soda bikarbona, vinska kiselina, natrijev lauret sulfat, lauril betain, kukuruzno brašno, miris, ulje lavande, ulje ylang ylanga, ulje nerolija, titanijev dioksid, sintetički floroflogopit, kositrov oksid, citral, limonen, linalol, boja 45410, 42090, 45350, 77491, 15850:1, 45410:1