The World's Smallest Disco - party u kadi!

Božićna kolekcija sapuna, kupki i mazalica je vani... ovaj put Lush je požurio tako da je sve bilo na policama još sredinom listopada. Pomalo "preuranjen" potez je zapravo odličan marketinški trik pošto je toliko toga da će mi trebat solidna 3 mjeseca da sve isprobam. Kao i uvijek najbolje je izšnjofkat i pregledati ono novo. Između popriličnog broja svježih sapuna, kupki, gelova i losiona našla se i zanimljiva kuglica za kupanje. Mat crna sa šarenim točkicama i domišljatim imenom - The World's Smallest Disco.

Crna kugla sa neon šarenim točkicama poziva na party u kadi, a citrusna ulja - limete i grejpa, te ulje konjaka to i omogućuju. Zaboravila sam spomenut da ima i pucketavi audio dodatak - popping candy, sastojak koji Lush ubacuje kako bi nas uvjerili da je upravo ovo poziv na tulum godine.
Nakon kontakta sa vodom The World's Smallest Disco se brzo rastapa, kroz 10-ak minuta otpušta valove crne i tamno plave boje kroz koju se probijaju šarene točkice. Bath art je najlakše opisati kao eksplozija crne galaksije. Tamna podloga sa iskakajućim živopisnim točkicama ubrzo otkriva i sitne svijetlucave čestice - sintetičke šljokice koje definitivno zaokružuju sve aluzije na mini mračnu galaksiju ili noćno nebo.


Impresivnost efekta crne podloge i izvirujućih neonskih boji definitivno zaslužuju da se World's Smallest Disco nađe i u regularnoj prodaji. Također, crna bomba za kupanje bi bila odlična protuteža ostalima u asortimanu. Iako su Metamorphosis i Secret Arts također tamnije bombe, nemaju tako šarmantan izgled niti vani niti u vodi. Metamorphosis nakon 3 minute izloženosti svijetlu promjeni boju iz tamne u prljavo sivu. Nakon još 3 minute zanimljiva tekstura postane manje zanimljiva zbog mrvljenja i gužvanja, a dok je donesete doma bude izgnječena i sav 3D print nema smisla. Secret Arts je kul izgleda ali je žele bomba, a 99.9% vremena nemam želju za namakanjem u žele kupki i potom ribanjem želea sa stjenki kade, stoga unatoč kul izgledu Secret Arts nije tako često na rasporedu.

U mirisnoj kategoriji često se vuku paralele sa još jednom (sada već klasičnom božićnom bombom) pod imenom Golden Wonder. Zajednički nazivnik upravo je ulje konjaka, a razlika je u tome što je Golden Wonder veliki zlatni poklon sa konjakom, limetom i slatkom narančom, dok World's Smallest Disco uz mračniji izgled, ima grejp umjesto slatke naranče. Baš perzijska limeta i ulje grejpa daju osvježavajući i razvedravajući štimung, dok konjak ko konjak kaže naiskap! mislim figurativno, The World's Smallest Disco je ipak za konzumaciju na koži, ne za pit. Na koži je relativno njegujuća, ulja su zastupljena dovoljno da je osjećaj vode mekan i svilenkast, ništa spektakularno ali sasvim dovoljno da vam ne treba ekstra losion poslje kupanja. Najjači adut ove kupke je specifičan miris koji zbilja razvedrava i opušta, te genijalne boje koje se na kraju stope u impresivnu indigo-crnu svjetluckavu vodu. Kad se sve zbroji i oduzme - The World's Smallest Disco je odličan izbor od izgleda do mirisa i osjećaja na koži. Nije tipičan primjerak božićnog proizvoda i upravo zato možete Grinchovati do mile volje.

Cijena: 59kn/200g

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, popping candy, ulje limete, ulje grejpa, ulje konjaka, vinska kiselina, voda, titanijev dioksid, ugljen, sodium coco-sulfate, cocamidopropyl betaine, propilenglikol, dipropilenglikol, sintetički florflogopit, kositrov oksid, citral, limonen, miris, boja 77491, 77266, 47005, Cl 45430:1, boja 19140, 15510, 42090, Cl 42090:2, boja 45380:3, 45410, 17200