rose jam - sofisticiranost u pjenušavcu

 U napadu zaluđenosti popularnim francuskim kolačićima macarons negdje oko 2010.g kada su iskakali u svim oblicima, bojama i mogućim primjenama Lush je uvidio praktičnost ovog dizajna i primjenio ga u oblikovanju pjenušavih kupki, tkz. bubbleroons. Bubbleroons su specifični kao prvo zbog preslatkog izgleda, kao drugo jer ih je moguće prepoloviti točno po sredini kako bi se dobile dvije jednake kupke. 
 Jedan od bubbleroona koji se zadržao u ponudi pjenušavih kupki je Rose Jam. Izgled upravo kao francuska poslastica. Jarko ružičaste boje sa dvije polovice koje spaja kremasta sredina, te vrhu na kojem je blago utisnut obliku ruže sa srebrnim šljokicama. Ono što najviše privlači na prvi pogled je upravo ovaj slatki i profinjeni dizajn, na drugu - tu je nevjerovatna aroma. Miris djeli sa ostalim proizvodima iz Ro's Argan - Rose Jam mirisne porodice Lush proizvoda. Moja opsesija ovim mirisom je nastala sasvim slučajno, naime kako imam naviku vodit se isključivo prema sastojcima, ponekad uporno i jako tvrdoglavo preskačem određene proizvode koji sadrže tipa lavandu, ružu, pačuli i sl.  


Ironično, kroz posljednjih 10-ak godina upravo ove tri note su postale opsesija i glavni sastojci više manje svih meni najdražih mirisnih obitelji (Twilight/Sleepy sa laganom kombinacijom lavande i tonke, potom Ro's Argan/Rose Jam proizvodi sa mirisom ruže i geranija, te na kraju Karma proizvodi sa mirisima pačulija i brazilske naranče). Pošto mojoj tvrdoglavosti nema kraja, ljubav prema Rose Jam proizvodima dogodila se slučajno nakon godina upornih izbjegavanja uopće prilaženju Rose Jam proizvodima. Naime u jednom od pohoda na Lush dućan prijateljica me zamolila za tester Rose Jam gela za tuširanje. Super draga prodavačica ( pozdrav Moniki iz Ilice 💖) mi je velikodušno dala tester koji sam poprilično velikodušno razbila drmusanjem u torbi, kako se tester gela razlio morala sam oprat torbu i ruke... i voila ljubav se rodila.
Ova zarazna, opojna aroma toliko me očarala da sam idući dan morala natrag po još. Rose Jam pjenušava kupka sadrži fair trade organski kakao maslac i fair trade organski shea maslac zbog čega spada u kategoriju hranjivijih kupkica. Dodana su ulja geranija, ruže i limuna koji osim finog mirisa daju i ekstra njegu tokom namakanja. Obzirom na izgled i količinu samog pjenušavca, lako je prepolovit ga i koristiti za dva puta. Čak i prepolovljen ostavlja popriličnu količinu pjene, boje, mirisa i njege. Pošto je mekane konzistencije može se smrviti direktno ispod slavine ili se narezati/namrviti i staviti u cjedilo, pa onda pod slavinu.

U oba slučaja daje ogromnu količinu pjene i mirisa. Cijelom kupkom odiše softicirani cvijetni miris u kojem prevladava ružin apsolut i ulje geranije.Kao i sa Twilight mirisom, Lush je našao način da jako predvidljiv i zagušujuć sastojak, u ovom slučaju miris ruže, nekako re-dizajnira u nešto slatko, lagano, razvedravajuće i potpuno daleko od klasične, puderaste, zagušujuće babske arome.
Boja vode ispod pjene je pastelno ružičasta, dok je pjena i dalje bijela. Lagani cvijetni miris je prisutan tokom cijelog kupanja, a zadržava se na koži i nekoliko sati nakon izlaska iz kade. Ovaj bubbleroon je u svakom pogledu odlična investicija, za 47kn se dobije 100g proizvoda koji se lako preraspodjeli na 2-3 kupke. Sa ozbirom na prebogat sastav Rose Jam je jako njegujuća na koži, uz preodličan, senzualan i zavodljiv miris  mislim da je ovo 10/10 proizvod. 

Cijena: 47kn/100g

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, vinska kiselina, natrijev lauret sulfat, fair trade organski kakao maslac, lauril betain, kukuruzno brašno, miris, laureth 4, fair trade shea maslac, apsolut ruže, ulje geranija, ulje ruže, ulje limuna, kumarin, geraniol, citronelol, limonen, kalcij natrijev borosilikat, kositrov oksid, boja 77891, 45410, 14700, 17200

Proizvodi iste mirisne obitelji: Rose Jam - gel za tuširanje, Rose Jam - sprej za tijelo, Ro's Argan regenerator za tijelo, Ro's Argan Sparkly - goli regenerator za tijelo, Ro's Argan - gurmanski sapun, Jason And The Argan Oil - kruti šampon za kosu