sleepy gel - sanjiva tuširanja

Pošto je Sleepy losion za tijelo spas za živčane, neispavane, umorne, PMS-aste, depresivne i općenito pod stresom/iscrpljene, a Twilight miris je postao ultimativan pick-me-up za sve situacije, Lush je u sklopu Božića napravio iskorak u obogaćivanju ovog mirisnog ranga i dodao gel za tuširanje pod imenom Sleepy. Prošle godine smo dobili Twilight gel za tuširanje, ove godine zbog strateškog marketinga došao je red na Sleepy inačicu. Da bi zaokružili priču uz postojeći losion nedavno je stigla i Sleepy bomba za tuširanje, te gola verzija gela za tuširanje. Sa dodavanjem novih proizvoda i proširivanjem Twilight mirisnog ranga, nekako imam osjećaj da Lush pokušava stvoriti alternativan izbor nasuprot  velikom opsegu Snow Fairy proizvoda, nešto jednako slatko, popularno i upečatljivo. Kao i sve u Twilight mirisnoj obitelji, ovaj gel za tuširanje svoj magični učinak duguje kombinaciji mirisa lavande i apsoluta tonke. Blaga i smirujuća mješavina pozitivno djeluje na vraćanje ravnoteže, a prvenstveno se reklamira kao odličan način za uspavljivanje. Iako pripadaju istoj mirisnoj obitelji i  imaju poprilično jednake sastojke - ova dva gela za tuširanje nisu ni približno ista stvar.

Velika je razlika u boji i konzistenciji ali i suptilna razlika u mirisu, naime Sleepy gel za tuširanje je identičan Sleepy losionu za tijelo, a to je ono čemu sam se i ja osobno nadala već jako dugo, Twilight je bio odličan ali ne potpuno repliciran miris. Lavanda u Twilightu naginje izraženijoj biljnijoj strani, dok je lavanda u Sleepy-u poprilično smirena i puno više daje ustupak karamelastoj noti apsoluta tonke i slatkoći ylang ylanga. Iako su oba gela za tuširanje kombinacija istih sastojaka, razlika je u određenoj oštrini/jačini lavande. Sleepy gel za tuširanje dijeli i sličnu boju sa losionom. U dodiru sa zrakom i svijetlošću ovaj svijetlo ljubičasti gel brzo oksidira i poprima sivu boju, vjerovatno nakon 2h van manufakture već bude siv ... što se na žalost inače događa i sa Sleepy losionom.

Nije baš nešto atraktivan prizor ali van bočice nadoknađuje bezveznu boju svojim predivnim mirisom i genijalnim učinkom na tijelo i um. Zbog zobenog mlijeka konzistencija mu je gušća i mekanija nego u regularnim gelovima za tuširanje, iako ga nisu imenovali kremom za tuširanje - definitivno više pripada u tu kategoriju. Uz već spomenuta njegujuća ulja lavande i ylang ylanga, aposlut tonke i zobeno mlijeko, Sleepy sadrži i infuziju cvijeta lavande, smolu benzojevca koja isto dodaje karamelstom mirisu, te ekstrakt irske mahovine (također poznat i kao karagen ekstrakt) koji gelu dodaje ekstra kremastu ili želeastu strukturu, ovisno koliko ga se doda u proizvod. Sleepy gel za tuširanje je nježan na koži, a sa toplim, slatkastim lavanda mirisom instant opušta i smiruje. Bogata i kremasta tekstura lako se nanosi i čisti tijelo, kožu ostavlja mekanom i mirisnom. Iskreno se nadam da će ga uvrstit u stalni asortiman!


Cijena:  69kn/100g
            149kn/250g
            239kn/500g

Vegan: Da

Sastojci: natrijev lauret sulfat, glicerin, natrijev kokoamfoacetat, infuzija cvijeta lavande, lauril betain, miris, ulje lavande, smola benzojevca, apsolut tonke, ulje ylang ylanga, ekstrakt irske mahovine, titanijev dioksid, benzil-benzoat, kumarin, limonen, linalol, boja 77007

Proizvodi iste mirisne obitelji: Sleepy - losion za ruke i tijelo, Sleepy - goli gel za tuširanje, Sleepy - bomba za tuširanje, Twilight - gel za tuširanje, Twilight - kugla za kupanje, Twilight sparkle jar - maslac/puder za tijelo